Ultima oră
VIDEO | FCSB - Farul 2-1, în direct la Prima Sport 1! Băluţă apropie titlul! VIDEO | FCSB - Farul 2-1, în direct la Prima Sport 1! Băluţă apropie titlul!
VIDEO | Leverkusen - Stuttgart 2-2. ”Aspirinele” îşi păstrează din nou dramatic seria de invincibilitate VIDEO | Leverkusen - Stuttgart 2-2. ”Aspirinele” îşi păstrează din nou dramatic seria de invincibilitate
Campioana UBT Cluj şi vicecampioana CSM Oradea conduc cu 2-0 la general în semifinalele Ligii Naţionale Campioana UBT Cluj şi vicecampioana CSM Oradea conduc cu 2-0 la general în semifinalele Ligii Naţionale
Juventus - AC Milan 0-0. ”Derby alb” în Serie A Juventus - AC Milan 0-0. ”Derby alb” în Serie A
Anthony Joshua anunţă că următorul său meci va avea loc în septembrie Anthony Joshua anunţă că următorul său meci va avea loc în septembrie
VIDEO | Florinel Coman, marele absent al duelului de titlu cu Farul VIDEO | Florinel Coman, marele absent al duelului de titlu cu Farul

Poliţia norvegiană a deschis o anchetă după dezvăluirile fraţilor Ingebrigtsen, cu privire la acuzaţiile de violenţă

Atletism Publicat de Daian Cutu pe 26 oct 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21361164/1/profimedia-0573520312.jpg

Poliţia norvegiană a anunţat joi deschiderea unei anchete cu privire la acuzaţiile de violenţă formulate de Jakob Ingebrigtsen, campion olimpic la 1.500 de metri, şi fraţii săi Henrik şi Filip împotriva lui Gjert, tatăl lor, care le-a fost antrenor, informează AFP.

Un editorial al celor trei, publicat vinerea trecută în ziarul Verdens Gang (VG), a devenit viral. "Am crescut cu un tată foarte agresiv şi autoritar, care folosea violenţa fizică şi ameninţările ca parte a educaţiei sale", au scris ei. "Încă simţim un sentiment de nelinişte şi teamă care ne bântuie din copilărie", au adăugat ei.

Gjert, care i-a antrenat pe fraţi până când s-au despărţit după Jocurile Olimpice din 2021 de la Tokyo, la care Jakob a câştigat titlul, neagă aceste acuzaţii.

Gjert vrea să-şi "dovedească nevinovăţia"

"Am făcut mai multe investigaţii preliminare, iar informaţiile care au apărut au dus la deschiderea unei anchete", a declarat Terese Braut Våge, de la poliţia din regiunea sud-vest, de unde este originară familia. "Scopul este de a stabili dacă au fost comise infracţiuni penale", a adăugat ea într-un comunicat.

Avocatul lui Gjert Ingebrigtsen a declarat că decizia poliţiei "nu este neaşteptată". "Clientul meu este încrezător în ceea ce priveşte rezultatul anchetei", a comentat avocatul John Christian Elden, subliniind că aceasta este "singura sa ocazie de a-şi dovedi nevinovăţia".

Tensiuni în cadrul Federaţiei Norvegiene de Atletism

Campionul olimpic Jakob Ingebrigtsen, în vârstă de 23 de ani, este cel mai titrat şi cel mai tânăr dintre cei trei fraţi, cu un dublu titlu de campion mondial la 5.000 m în 2022 şi 2023. Fraţii săi Henrik, 32 de ani, şi Filip, 30 de ani, au fost campioni europeni la 1.500 m în 2012 şi 2016. După ce s-a despărţit de ei, Gjert Ingebrigtsen a început să antreneze un alt alergător norvegian, Narve Gilje Nordås, ceea ce a provocat tensiuni între acesta şi cei trei fraţi, precum şi în cadrul Federaţiei Norvegiene de Atletism.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Atletism

Ultimele articole Toate articolele