Ultima oră
LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal
VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor
Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală” Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală”
Istorie în motorsportul românesc: Dominic Marcu aduce primul titlu absolut într-un campionat de viteză în coastă cu o maşină electrică Istorie în motorsportul românesc: Dominic Marcu aduce primul titlu absolut într-un campionat de viteză în coastă cu o maşină electrică
Corvinul scrie cea mai frumoasă poveste a anului în fotbalul românesc. ”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gaşca nebună” Corvinul scrie cea mai frumoasă poveste a anului în fotbalul românesc. ”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gaşca nebună”
Juventus Torino trebuie să îi plătească 10 milioane de euro lui Cristiano Ronaldo Juventus Torino trebuie să îi plătească 10 milioane de euro lui Cristiano Ronaldo

Posibil amical între Manchester City şi Dinamo Kiev? Anunţul patronului ucrainenilor şi vestea proastă primită de FCSB

Alte campionate externe Publicat pe 2 apr 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38210/20660078/1/lucescu.png

Patronul clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis, a declarat, într-un interviu acordat presei din Ucraina, că antrenorul Mircea Lucescu a luat legătura cu omologul său de la Manchester City, Pep Guardiola, pentru un meci amical între cele două echipe, care să aibă loc în Anglia.

Surkis a spus că niciun jucător ucrainean de la Dinamo Kiev nu va pleca de la echipă până la 7 aprilie, data limită pentru fereastra de transferuri creată în contextul invaziei ruse. Gigi Becali şi-a manifestat interesul pentru Sergiy Sydorchuk (30 de ani, mijlocaş defensiv), căpitanul lui Dinamo Kiev. Patronul celor de la FCSB i-a mai dorit şi pe Taras Stepanenko (32, închizător) şi Sergiy Kryvtsov (31, stoper), ambii de la Şahtior. 

"Da, este valabil de la 1 aprilie, iar asta nu este o glumă (n.r. - că echipa Dinamo Kiev a primit permisiunea să părăsească Ucraina). Am luat iniţiativa de a organiza meciuri caritabile cu cluburi europene, iar toate veniturile vor fi folosite pentru a lupta împotriva agresorului rus. Există posibilitatea ca artiştii noştri, aflaţi în prezent in străinătate, să evolueze în faţa spectatorilor la aceste meciuri.

(n.r. - despre posbilitatea ca jucătorii ucraineni să se transfere la alte echipe până la 7 aprilie) Nu cred că îmi veţi mai pune astfel de întrebări în 8 aprilie. Niciun jucător ucrainean nu va fi vândut în această fereastră de transfer. Problemele de transferuri nu vor fi luate în considerare mai devreme de perioada din vară. Străinii (de exemplu Verbici şi Kedziora) au fost eliberaţi doar pentru un împrumut. Toţi jucătorii noştri, inclusiv jucătorii echipei de tineret, au semnat un document de întoarcere în ţară după încheierea meciurilor caritabile şi, respectiv, a meciului UEFA Youth League contra formaţiei Sporting. Doar echipa naţională va putea rămâne temporar în străinătate dacă problema pregătirii ei pentru play-off (n.r. - pentru Cupa Mondială) va fi rezolvată oficial la nivelul federaţiei şi al agenţiilor guvernamentale.

(n.r. - ce adversare va întâlni Dinao Kiev în meciuri amicale) Steaua (n.r.- FCSB) şi Legia au fost primele care ne-au susţinut iniţiativa. Punctul de plecare va fi cel mai probabil meciul de la Varşovia, care va avea loc la 12 aprilie. Până atunci vom avea sediul în România. Maldini ne-a trimis o scrisoare de la Milano. PSG şi Barcelona şi-au exprimat disponibilitatea de a juca cu noi pentru Ucraina. Aceste cluburi caută acum ferestre în calendarul lor. Mircea Lucescu a vorbit despre acest subiect şi cu Pep Guardiola. Sperăm că şi Man City va încerca să găsească o dată pentru un astfel de joc.

(n.r. - dacă a oferit echipei Şahtior Doneţk posibilitatea de a trimite jucători pentru o echipă comuncă cu Dinamo) Da, încă suntem bucuroşi să-i invităm pe Piatov, Stepanenko, Krivţov şi alţii la aceste meciuri... Trebuie să arătăm că suntem uniţi de la Vest la Est, de la Kiev la Donbass. Dinamo condamnă deschis agresiunea, eu însumi blestem ziua în care ocupanţii ruşi au pus piciorul pe pământul nostru. Acum trebuie să facem totul pentru a ne salva cluburile, campionatul, fotbalul", a declarta Surkis, potrivit football24.ua. 

FC Dinamo Kiev a ajuns, vineri seară, în România, prima oprire a fotbaliştilor ucraineni fiind la Botoşani, Ei sunt aşteptaţi să ajungă sâmbătă la Bucureşti.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri