Ultima oră
Adrian Mititelu Jr. a fost internat din nou! Adrian Mititelu Jr. a fost internat din nou!
Edi Iordănescu, afectat de accidentarea lui Moruţan! Mesajul postat de selecţioner Edi Iordănescu, afectat de accidentarea lui Moruţan! Mesajul postat de selecţioner
Fostul selecţioner, dorit antrenor de MM Stoica: ”L-aş alege pe el dintre toţi. Are caracter!” Fostul selecţioner, dorit antrenor de MM Stoica: ”L-aş alege pe el dintre toţi. Are caracter!”
Trenule, maşină mică! Jucătorii unei echipe din Superligă sunt duşi de locomotivă la meciuri Trenule, maşină mică! Jucătorii unei echipe din Superligă sunt duşi de locomotivă la meciuri
Romario Benzar a făcut o dezvăluire uluitoare! ”Aşa mi-au zis colegii” Romario Benzar a făcut o dezvăluire uluitoare! ”Aşa mi-au zis colegii”
Carlos Tevez a fost internat Carlos Tevez a fost internat

PrimaTV, program special în săptămâna sărbătorilor Pascale. Maraton de filme româneşti, reportaje de pe frond şi ediţii speciale ale emisiunilor postului

Emisiuni Publicat pe 11 apr 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38225/21092336/2/poezie-si-delicateturi.png

De pe frontul din Ucraina până în studioul Exclusiv VIP, Sărbătorile Pascale se întâmpină la Prima TV cu căldură în suflet. Cu ocazia Paştelui, postul de televiziune din portofoliul Grupului Clever  a pregătit o serie de surprize pentru telespectatori. În Săptămâna Mare Prima TV aduce în casele românilor filmul românesc, reportaje speciale la FOCUS, cu transmisiuni în direct din tranşee ale corespondentului Marius Saizu, o dramă biblică plină de emoţie, o serie de interviuri speciale realizate de Cristi Brancu şi o ediţie specială a emisiunii ”Totu-i fain”, cu Diana Enache şi Alin Pascal.

Maraton de filme româneşti

În Săptămâna Mare şi de Paşti, filmul românesc este în prim-plan. Marţi, 11 aprilie, de la ora 20:00, Mărgelatu şi Buză de Iepure pornesc într-o nouă aventură în «Colierul de turcoaze », o producţie semnată de regizorul Gheorghe Vitanidis şi cu o distribuţie magnifică: Szabolcs Cseh, Florin Piersic, Marga Barbu, Constantin Codrescu, Rodica Popescu Bitănescu, Alexandru Arşinel. Vineri, 14 aprilie, e seară mare, de la ora 20:00,  alături de  Ilarion Ciobanu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Mircea Diaconu în «Profetul, Aurul şi Ardelenii».

Sâmbătă, 15 aprilie, Prima TV difuzează o capodoperă a cinematografiei românesti, în regia lui Stere Gulea. “Moromeţii”, filmul ce îi are în distribuţie pe Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Gina Patrichi şi Mitică Popescu.

Duminică, în prima zi de Paşti, de la ora 9:00, cei mai matinali dintre telespectatori se vor delecta cu «Amintiri din copilărie». Iar seara, de la ora 22:00 veţi râde copios urmărind producţia «Pup-o, mă!».

Dramă biblică în Noaptea de Înviere

Sâmbătă, 15 aprile, de la ora 23:30, Prima TV va difuza drama biblică «Apostolul Petru: Mântuirea», în regia lui Leif Bristow, cu  Stephen Baldwin, Steve Byers şi John Rhys-Davies în distribuţie.  E seara unui film emoţionant, care va umple sufletul telespectatorilor de lumină în Noaptea de Înviere.

Paştele în tranşee, la FOCUS

În direct din Ucraina, corespondentul de război Marius Saizu va face Paştele în tranşee. În ediţiile speciale Focus jurnalistul Prima TV le va arăta telespectatorilor cum se petrece cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii sub ameninţarea bombardamentelor. Telespectatorii vor trăi poveşti dure, rupte din realitatea vieţii de zi cu zi a vecinilor din nord.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38225/21092336/4/marius-saizu-i-ucraina-1.jpg

Paşte tradiţional, la TOTU-I FAIN

Paşte tradiţional, cu artişti de muzică populară, ansamblul Zestrea din Bacău şi un artist încondeietor de ouă. Este zi de mare sărbătoare duminică, 16 aprilie, de la ora 11:00, la ”Totu-i fain”. Diana Enache şi Alin Pascal au pregătit o ediţie de excepţie în care artiştii de muzică populară ne povestesc tradiţiile şi obiceiurile de Paşte din zona de unde provin, dar ne spun şi ce amintiri de Paşte au din copilărie. Invitaţi de seamă vor încânta sufletul telespectatorilor: Sofia Vicoveanca, Sava Negrean Brudaşcu, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ştefan Cigu, Marius Zgâianu, Anca Branea, Diana Cârlig şi Ionuţ Bledea, Ansamblul Zestrea din Bacău şi Bihoreanul cu opinci - artist încondeietor de ouă. Cum mâncarea este la rang de artă, Chef Antonio Passarelli are o reţetă specială de miel.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38225/21092336/3/diana-si-alin-2-1.jpg

Mircea Dinescu şi Grigore Leşe vă oferă Poezie şi Delicateţuri

O ediţie unică. În duminica Paştelui, de la ora 14:00, pe moşia lui Dinescu vor veni invitaţi aleşi, precum alese îi vor fi poetului bucatele. Din ţinutul sătmărean al codrenilor ajunge la Dunăre Lavinia Goşte, împreună cu partenerul ei de scenă şi de viaţă, violonistul Marius Zorilă. Alături le va fi orchestra Valahia. De la Suceava, cu grai dulce bucovinean, va sosi Doina Lavric Parghel, care, la masă, ne va cânta cânturi de la străbunii ei ştiute, iar Dunării îi va da un pic de iz de Sena, cântând chansonete parisiene. În capul mesei va sta Grigore Leşe, poate cel mai valoros interpret de muzică tradiţională românească. Cu toţii vor sărbători româneşte cel mai mare eveniment al creştinilor. Se va şterge praful de pe întâmplări de demult şi se va vorbi despre cum ar putea să reziste ce e frumos românesc într-o lume care de prea multe ori nu mai ţine seama de rădăcini.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38225/21092336/1/grigore-lese.png

Oameni, cuvinte şi emoţii

Cristi Brancu a pregătit o serie de 3 interviuri de colecţie. Pe 12 aprilie, de la 15.00,  aveţi întâlnire cu Prof. Doctor Alexandru Vladimir Ciurea. Celebrul neurochirurg, omul care a performat 23.000 de mii de operaţii pe creier, din care jumătate la copii, medicul care a înfiinţat Departamentul de Cercetare în Neuroştiinţe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni”, care a condus şi a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naţionale şi internaţionale, oferă un interviu plin de emoţie şi de învăţăminte. Pe 13 aprilie, la Exclusiv VIP, Cristi Brancu îl aduce în faţa telespectatorilor Prima TV pe celebrul Dumitru Constantin Dulcan, medic neurolog şi psihiatru, autor de literatură filozofică şi metafizică, cunoscut în special pentru lucrarea ”Inteligenţa materiei”. În Vinerea Mare, Cristi Brancu poartă un dialog de suflet cu Părintele Necula despre credinţă, sacrificiu, umanitate, spiritualitate, bunătate şi semnificaţia Paştelui. 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Emisiuni

Ultimele articole Toate articolele