adplus-dvertising
Ultima oră
VIDEO | Edi Iordănescu, reacţie despre plecarea de la echipa naţională. ”Ne-au oferit toate condiţiile, sunt deschişi dialogului” VIDEO | Edi Iordănescu, reacţie despre plecarea de la echipa naţională. ”Ne-au oferit toate condiţiile, sunt deschişi dialogului”
VIDEO | Dennis Man, discurs optimist. ”Retrogradăm, dar cu acest meci putem privi încrezători spre viitor şi putem construi” VIDEO | Dennis Man, discurs optimist. ”Retrogradăm, dar cu acest meci putem privi încrezători spre viitor şi putem construi”
VIDEO | ”A fost o seară plăcută din toate punctele de vedere”. Puşcaş, meci foarte pentru pentru naţională VIDEO | ”A fost o seară plăcută din toate punctele de vedere”. Puşcaş, meci foarte pentru pentru naţională
VIDEO | Nicolae Stanciu nu vrea schimbarea selecţionerului. ”Îmi doresc ca Mister să rămână mult alături de noi" VIDEO | Nicolae Stanciu nu vrea schimbarea selecţionerului. ”Îmi doresc ca Mister să rămână mult alături de noi"
EXCLUSIV | Gică Popescu, analiza situaţiei lui Edi Iordănescu la naţională, după ce România a retrogradat: ”Sunt două perspective de discuţie” EXCLUSIV | Gică Popescu, analiza situaţiei lui Edi Iordănescu la naţională, după ce România a retrogradat: ”Sunt două perspective de discuţie”
VIDEO | Meci de senzaţie între Anglia şi Germania, în Nations League! Ungaria pierde contra Italiei. Rezultatele serii VIDEO | Meci de senzaţie între Anglia şi Germania, în Nations League! Ungaria pierde contra Italiei. Rezultatele serii

Procesul “FIFAgate”: Al-Khelaifi a fost achitat şi în apel, Valcke a fost condamnat

PSG Publicat pe 24 iun 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38299/20752056/1/khe.jpg

Justiţia elveţiană l-a achitat, vineri, în apel, pe preşedintele clubului Paris Saint-Germain şi al beIN Media Group, Nasser al-Khelaifi, în procesul “FIFAgate”. În acelaşi dosar, Jerome Valcke, fost oficial al FIFA, a primit o condamnare de 11 luni de închisoare cu suspendare, informează L’Equipe.

Sentinţa a fost pronunţată de Curtea de Apel a Tribunalului Penal Federal din Bellinzona.

Parchetul federal ceruse 28 de luni de închisoare pentru Al-Khelaifi şi 35 de luni de închisoare pentru Valcke.

Clinetul nostru a fost achitat a doua oară în acest caz. Este o nouă victorie importantă, obţinută de această dată în faţa celei mai înainte instanţe a Tribunalului Penal Federal”, a declarat Gregoire Mangeat, avocatul lui Al-Khelaifi.

Jerome Valcke a fost condamnat la 11 luni de închisoare cu suspendare, dar a primit şi o amendă.

Al treilea acuzat în acest dosar, grecul Konstantinos Nteris, a fost condamnat la zece luni de închisoare cu suspendare.

În octombrie 2010, în primă instanţă, Al-Khelaifi a fost achitat în dosarul de corupţie legat de atribuirea drepturilor de televizare a meciurilor ediţiilor din 2026 şi 2030 ale Cupei Mondiale. Valcke a fost condamnat atunci la 120 de zile-amendă cu suspendare, într-un dosar secundar.

Jerome Valcke, mâna dreaptă a preşedintelui demis al FIFA Sepp Blatter până în 2015, era acuzat că a favorizat transferul drepturilor TV din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord ale ediţiilor Cupei Mondiale din 2026 şi 2030 către gigantul beIN Media din Qatar, în schimbul "utilizării exclusive" a unei vile din Sardinia, plătită cu 5 milioane de euro de către Nasser Al-Khelaifi. Cei doi au evocat un acord "privat", fără legătură cu contractul încheiat de beIN cu FIFA în aprilie 2014, în condiţiile prezentate de apărare drept "foarte avantajoase" pentru forul fotbalistic.

Într-un alt dosar, Jerome Valcke s-a confruntat cu acuzaţiile de "corupţie pasivă repetată”, "gestiune neloială agravată” şi "fals în înscrisuri", alături de un om de afaceri grec. De data aceasta, Valcke ar fi primit 1,25 milioane de euro, în trei tranşe din Liechtenstein, prin compania sa Sportunited, pentru a favoriza obţinerea drepturilor mass-media ale mai multor ediţii ale Cupei Mondiale pentru Grecia şi Italia.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

PSG

Ultimele articole Toate articolele