Ultima oră
VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au marcat de două ori în trei minute VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au marcat de două ori în trei minute
Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile!

Record istoric de finanţare pentru CSA Steaua! Lidera din Liga a 2-a a beneficiat de un buget demn de Superligă

Liga II Publicat pe 10 feb 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38110/21013651/1/steaua-bucuresti-unirea-slobozia-play-off-liga-2-casa-pariurilor-8-05-2022.jpg

CSA Steaua a prezentat bilanţul financiar al clubului pe anul fiscal 2022, din care rezultă că bugetul total al ”militarilor” a fost de aproximativ 134 de milioane de lei (27,37 milioane de euro). CSA Steaua a beneficiat de cel mai mare buget din istorie. Cheltuielile şi veniturile celor 32 de secţii sportive însumate au fost egale: 134.020.000 lei.

Creşterea finanţării este cât se poate de consistentă faţă de anii precedenţi. Spre exemplu, în anul olimpic 2021, bugetul CSA Steaua a fost de 116.662.000 lei, adică circa 23,6 milioane de euro. 79,4 milioane de lei au reprezentat cheltuieli de personal din cele 134 de milioane de lei.

Echipa de fotbal din cadrul CSA Steaua, lideră în Liga a 2-a, a primit circa 9,7 milioane de lei, echivalentul a aproximativ două milioane de euro. 3,05 milioane de lei au fost investiţi în centrul de copii şi juniori, astfel că trupa pregătită de Daniel Opriţa s-a bazat pe 6,65 milioane de lei (1,36 milioane de euro).

Buget egal cu al liderei din Superligă, Farul 

Spre comparaţie, secţia de fotbal a CSA Steaua, lidera din eşalonul secund, a avut un buget aproximativ egal cu al fruntaşei din Superligă, Farul Constanţa, după cele spuse de Gheorghe Hagi, patronul dobrogenilor.

Eu ştiu că CFR are buget de 18 milioane de euro, plăteşte 30.000 pe lună salariu şi a plătit bani pentru transferuri, iar Farul Constanţa nu a cheltuit niciun leu pentru transferuri, a luat doar jucători liberi, resuscitează jucători aşa cum se spune, şi a jucat cu 4-5 jucători sub 20 de ani. Cu tot cu bonusuri, brut, două milioane de euro (n.r.- bugetul anual al Farului).”, declara recent Gheorghe Hagi, la Digi Sport. 

  • Echipa de fotbal CSA Steaua a acumulat aproape 600.000 de euro în 2022 din sponsorizări.

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liga II

Ultimele articole Toate articolele