Ultima oră
România şi-a aflat adversarele din grupele europeanului de handbal feminin România şi-a aflat adversarele din grupele europeanului de handbal feminin
Louis Munteanu, drum liber către FCSB? Anunţul momentului: „Cu siguranţă” Louis Munteanu, drum liber către FCSB? Anunţul momentului: „Cu siguranţă”
VIDEO | Ploaia a dat peste cap programul de la Ţiriac Open. Surpriză uriaşă produsă de locul 276 ATP VIDEO | Ploaia a dat peste cap programul de la Ţiriac Open. Surpriză uriaşă produsă de locul 276 ATP
VIDEO | Oţelul - ”U” Cluj, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | Oţelul - ”U” Cluj, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
Tensiuni mari în vestiarul Barcelonei, după eliminarea din Champions League! Araujo, răspuns tranşant pentru Gundogan Tensiuni mari în vestiarul Barcelonei, după eliminarea din Champions League! Araujo, răspuns tranşant pentru Gundogan
Fostul mare arbitru nu l-a menajat pe Istvan Kovacs: „Tu, buricul Pământului” Fostul mare arbitru nu l-a menajat pe Istvan Kovacs: „Tu, buricul Pământului”

Refuzul unor fotbalişti din Franţa de a purta însemnele curcubeului a atras atenţia Guvernului Franţei: ”Este o prostie”

Ligue 1 Publicat pe 15 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38120/21125060/1/tricou-curcubeu-brest.jpg

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Franţei, Olivier Veran, a apreciat ca fiind o "prostie" refuzul unor jucători de primele două ligi de a purta un tricou curcubeu în weekendul trecut, în cadrul acţiunii organizate de LFP pentru a lupta împotriva homofobiei.

"Este o prostie. Tocmai citeam un articol în care cineva, un antrenor cred, spunea că homofobia este o opinie: nu, este un delict", a spus ministrul, referindu-se evident la comentariile făcute duminică de Eric Roy, antrenorul lui Brest ("Vedem că sunt jucători care au o problemă cu asta. Fiecare are părerile sale, personal, eu nu am o problemă cu asta").

Veran a adăugat: "Este anacronic: astăzi trăim într-o epocă [...] în care toată lumea este liberă să se iubească aşa cum doreşte”.

Întrebat despre necesitatea de a impune sancţiuni jucătorilor recalcitranţi, Olivier Véran a explicat: "Dacă aş fi antrenor sau director al unei echipe de fotbal, le-aş spune jucătorilor mei: "este important să o faceţi, acesta este mesajul pe care îl transmiteţi tinerilor"".

El a reamintit că "mulţi tineri din ziua de azi suferă încă de homofobie în viaţa lor de zi cu zi şi toate mijloacele sunt bune pentru a ajuta la normalizarea a ceea ce este deja normal".

Zakaria Aboukhlal, jucătorul lui Toulouse, a explicat decizia de a nu juca în tricoul cu culorile curcubeului

Zakaria Aboukhlal a fost lăsat în afara lotului echipei Toulouse după ce a refuzat să poarte tricoul în culorile curcubeului, duminică, la meciul cu FC Nantes, scor 0-0. El şi-a explicat decizia într-un mesaj pe Twitter.

Am luat decizia de a nu lua parte la meciul de astăzi. În primul rând, aş dori să subliniez faptul că am cea mai mare consideraţie pentru fiecare individ, indiferent de preferinţele personale, sexul, religia sau originea sa”, a explicat jucătorul.

El a adăugat că "respectul este o valoare pe care o am în mare preţ. Acesta se extinde la ceilalţi, dar include şi respectul pentru convingerile mele personale. Prin urmare, nu cred că sunt persoana cea mai potrivită pentru a participa la această campanie.

Jucătorul din Toulouse şi-a încheiat declaraţia sperând că "(decizia sa) va fi respectată, la fel ca şi (dorinţa sa) ca toată lumea să fie tratată cu respect".

 

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Ligue 1

Ultimele articole Toate articolele