Ultima oră
Minnesota Timberwolves a eliminat-o pe Denver Nuggets după un comeback senzaţional! Coincidenţă uluitoare Minnesota Timberwolves a eliminat-o pe Denver Nuggets după un comeback senzaţional! Coincidenţă uluitoare
Ce lovitură se pregăteşte în Superligă! Un jucător de la "U" Cluj, dorit de Gigi Becali la FCSB Ce lovitură se pregăteşte în Superligă! Un jucător de la "U" Cluj, dorit de Gigi Becali la FCSB
Camila Giorgi, acuzată şi de furt Camila Giorgi, acuzată şi de furt
VIDEO | Dinamo - Csikszereda, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! „Câinii” , favoriţi la prima vedere VIDEO | Dinamo - Csikszereda, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! „Câinii” , favoriţi la prima vedere
A picat varianta Louis Munteanu! Cine este atacantul din Superliga pe care îl vrea Gigi Becali A picat varianta Louis Munteanu! Cine este atacantul din Superliga pe care îl vrea Gigi Becali
Rrahmani putea fi golgheterul Superligii, dar Lobonţ l-a schimbat. Explicaţie uluitoare. ”Trebuie să-şi canalizeze energia la ce trebuie să facă” Rrahmani putea fi golgheterul Superligii, dar Lobonţ l-a schimbat. Explicaţie uluitoare. ”Trebuie să-şi canalizeze energia la ce trebuie să facă”

Să ne amintim de eroii din Italia! Unde sunt acum fotbaliştii care scoteau România în stradă la EURO U21 - 2019

România U21 Publicat pe 3 iul 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38208/21245592/1/romania-u21-2019.jpg

Campionatul European de tineret găzduit de România şi Georgia ar fi trebuit să fie un prilej de sărbătoare pentru noi. Cu amintirea ultimului European, unde am terminat pe locul 3 grupa, la egalitate cu Olanda şi Germania, dar mai ales datorită semifinalei de acum patru ani, românii aveau speranţa că putem trăi din nou momente magice alături de ,,tricolorii mici”.

Din păcate, am avut parte de un turneu dezastruos, iar Europeanul din 2019 rămâne poate cea mai mare performanţă, de la EURO 2000, a unei selecţionate. De aceea, am dorit să vedem ce se mai întâmplă cu protagoniştii naţionalei care ne-a făcut să trăim cu sufletul la gură fiecare minut al acelei semifinale cu Germania.

Ionuţ Radu - ajuns la 26 de ani, căpitanul echipei de la acel turneu final a jucat pentru Auxerre în a doua parte a sezonului, fiind încă sub contract cu Inter.

Cătălin Căbuz - a apărat în ultimele două sezoane poarta Chindei Târgovişte, iar acum, ajuns la vârstă de 27 de ani, acesta a făcut un pas important în carieră şi va îmbrăca tricoul fostei campioane, CFR Cluj.

Andrei Vlad - după ce a devenit rezervă la FCSB, Vlad a jucat doar două meciuri în 2023, ambele fiind amicale.

Cristian Manea - titular incontestabil la CFR Cluj, Manea a fost integralist în ambele partide ale naţionalei în iunie.

Ionuţ Nedelcearu - fostul dinamovist a schimbat echipa de fiecare dată în ultimele trei sezoane. În vârstă de 27 de ani, Nedelcearu a fost titular incontestabil pentru Palermo în sezonul recent încheiat de Serie B şi a bifat 90 de minute pentru naţională în egalul din Elveţia.

Alexandru Paşcanu - ultimele trei sezoane le-a petrecut la Ponferradina, echipă retrogradată în liga a treia spaniolă la finalul stagiunii recent încheiate.

Florin Ştefan - plecat de la CFR la Rapid, Ştefan a fost mai mult rezervă în a doua parte a sezonului pentru giuleşteni.

Radu Boboc - după ce a avut doar 5 apariţii în Superligă pentru FCSB, fundaşul de 24 de ani a semnat recent cu FC Voluntari.

Virgil Ghiţă - titular incontestabil la Cracovia, fundaşul de 25 de ani a încheiat sezonul cu trei goluri marcate, al treilea venind chiar în ultima etapă.

Ricardo Grigore - a bifat cinci apariţii pentru Petrolul în toate competiţiile, terminând sezonul cu zero pe linie (goluri, pase de gol, cartonaşe galbene, cartonaşe roşii).

Adrian Rus - după cele trei sezoane petrecute la Mol Fehervar, sătmăreanul a bifat 16 meciuri pentru Pisa sezonul acesta. De asemenea, a fost rezervă neutilizată în Elveţia.

Tudor Băluţă - a fost piesă de bază pentru noua campioană a României, Farul Constanţa. La naţională a fost integralist în partida din Kosovo.

Alexandru Cicâldău - împrumutat de Galatasaray în Emiratele Arabe Unite la Ittihad Kalba, mijlocaşul de 25 de ani a reuşit 5 goluri şi 7 pase de gol în precedenta stagiune. La ultima acţiune a naţionalei a intrat abia în minutul 84 în partida cu Elveţia.

Ianis Hagi - decarul şi unul din oamenii de bază al acelei generaţii, Ianis a revenit în a doua parte a sezonului la Rangers după o accidentare care l-a ţinut mult timp pe tuşă. A jucat pentru naţională în ambele partide din iunie.

Andrei Ciobanu - a fost mai important în 2021 pentru naţionala de tineret. Ajuns vara trecută la Rapid, mijlocaşul de 25 de ani a bifat doar 20 de minute în Superligă anul acesta.

Andrei Dragomir - văzut drept o speranţă pe vremea când evolua pentru Arsenal U23, Dragomir şi-a petrecut ultimele două sezoane la echipa cipriotă Pafos. Cu aceştia a terminat pe locul al patrulea în precedentul sezon.

Dragoş Nedelcu - produs al academiei lui Hagi, Nedelcu l-a ajutat pe "Rege" să câştige titlul anul acesta. Pe lângă Viitorul/Farul Constanţa şi FCSB, Nedelcu a avut şi o experienţă în Germania, fără performanţe notabile la Dusseldorf.

Darius Olaru - jucător important în ultimele trei sezoane la FCSB, Olaru a ajuns şi la echipa naţională şi a intrat în minutul 73 la ultima partidă, cea cu Elveţia.

Dennis Man - este de trei sezoane jucătorul Parmei, acolo unde este coleg cu eroul din Elveţia, Mihăilă. Nu a jucat cu Elveţia, în schimb a fost titular în Kosovo.

Andrei Ivan - după experienţele nereuşite în Rusia şi Austria, Ivan s-a întors în 2019 la Craiova. Pentru olteni a înscris de 17 ori, în toate competiţiile, în sezonul recent încheiat.

George Puşcaş - autorul unei duble în semifinala cu Germania, Puşcaş s-a transferat recent la Genoa, acolo unde a fost împrumutat de Reading în precedenta stagiune. A fost titular în Kosovo şi a intrat pe final cu Elveţia.

Florinel Coman - de şase sezoane la FCSB, Coman a fost titular în ambele partide ale naţionalei în iunie. Rămâne în istoria ,,dubla” reuşită de el împotriva Angliei.

Adrian Petre - ultima dată la Levadiakos, echipă care a terminat pe ultimul loc în prima ligă elenă, Petre nu a mai jucat deloc de 8 luni.

Articol scris de Tudor Moisa

mail-share icon Email
viewscnt

România U21

Ultimele articole Toate articolele