Ultima oră
Meciul Bayern - Union Berlin a fost amânat din cauza ninsorilor. Probleme şi cu transportul feroviar şi aerian Meciul Bayern - Union Berlin a fost amânat din cauza ninsorilor. Probleme şi cu transportul feroviar şi aerian
ULTIMA ORĂ ǀ A fost stabilit cine va împărţi dreptatea în FCSB - Oţelul Galaţi! ULTIMA ORĂ ǀ A fost stabilit cine va împărţi dreptatea în FCSB - Oţelul Galaţi!
Steliano Filip, cel care l-a recomandat pe Kopic la Dinamo. ”Este cel mai dificil, greu, antrenor pe care l-am avut” Steliano Filip, cel care l-a recomandat pe Kopic la Dinamo. ”Este cel mai dificil, greu, antrenor pe care l-am avut”
VIDEO | Unirea Slobozia – Ceahlăul Piatra Neamţ, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Oaspeţii au ratat penalty-ul care le putea aduce egalarea VIDEO | Unirea Slobozia – Ceahlăul Piatra Neamţ, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Oaspeţii au ratat penalty-ul care le putea aduce egalarea
Zeljko Kopic, prezentat oficial la Dinamo: ”Nu sunt magician!”. Ce spune Andrei Nicolescu despre alegerea croatului Zeljko Kopic, prezentat oficial la Dinamo: ”Nu sunt magician!”. Ce spune Andrei Nicolescu despre alegerea croatului
Situaţie inedită la FCSB, după ce jucătorul a semnat rezilierea contractului! Gigi Becali vrea să îl păstreze până la urmă Situaţie inedită la FCSB, după ce jucătorul a semnat rezilierea contractului! Gigi Becali vrea să îl păstreze până la urmă

Şi jurnaliştii spanioli sunt ”răi” cu ”tricolorii”! Elevii lui Edward Iordănescu, luaţi la rost de AS: ”O asemenea istorie la CM să intre în groapă!”

Echipa nationala Publicat de Emanoil Ursache pe 28 sep 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20872709/1/romania-bosnia-hertegovina-liga-natiunilor-26-09-2022.jpg

Retrogradarea ruşinoasă a României din Liga Naţiunilor, din al doilea eşalon al fotbalului european în al treilea, a stârnit reacţii critice la adresa situaţiei inclusiv în presa internaţională.

Deşi ”tricolorii” sunt nemulţumiţi că presa autohtonă îi judecă într-o manieră prea negativă, se pare că nici jurnaliştii de la celebra publicaţie AS nu le arată mai multă indulgenţă. Aceştia au remarcat diferenţele uriaşe dintre trecutul şi prezentul fotbalistic al României, furnizat de elevii lui Edward Iordănescu.

Hagi, Petrescu şi Dumitrescu, amintiţi de spanioli

”Liga Naţiunilor s-a încheiat, iar România şi Suedia au retrogradat în Liga C, al treilea eşalon al fotbalului european, iar două echipe cândva puternice, sfertfinaliste, respectiv semifinaliste la Cupa Mondială din 94', vor întâlni Bulgaria în al treilea eşalon al Ligii Naţiunilor.”, au constatat jurnaliştii de la AS despre situaţia României.

Ziariştii spanioli i-au amintit pe Gheorghe Hagi, Dan Petrescu şi Ilie Dumitrescu drept fotbalişti care au scris istorie pentru România, concluzionând că ţara noastră a intrat în ”groapa” fotbalului, alături de Suedia şi Bulgaria.  

”În memoria unei întregi generaţii rămân Brolin, Larsson şi Dahlin pentru Suedia, Hagi, Petrescu şi Dumitrescu pentru România, Stoichkov, Lechkov şi Balakov pentru Bulgaria. Jucători care au făcut istorie şi care au ajuns acolo unde restul echipelor europene nu ar fi crezut niciodată că este posibil să îi vadă.

Cu toate acestea, nivelul din ce în ce mai globalizat şi mai egalizat al fotbalului european a făcut ca ţările cu o asemenea istorie la Cupa Mondială să intre în groapă.”, au mai adăugat ibericii.

Chiar dacă s-a impus cu 4-1 în faţa Bosniei şi Herţegovinei, în ultima etapă a Ligii Naţiunilor, România a retrogradat din Liga B în Liga C, în urma succesului Finlandei, scor 0-2, în deplasarea din Muntenegru.

  • Bosnia câştigase Grupa 3 încă din penultima rundă, cu cele 11 puncte cu care a rămas la final, motiv pentru care şi-a permis să menajeze la Bucureşti mai mulţi jucători importanţi.

Finlanda a terminat pe 2 cu 8 puncte, Muntenegru pe 3 cu 7 puncte, iar ”tricolorii” pe ultimul loc, cu acelaşi punctaj realizat de muntenegreni. Departajarea a fost făcută în funcţie de rezultatele directe, adică înfrângerile 2-0 şi 0-3 cu Muntenegru. 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri