adplus-dvertising
Ultima oră
Echipele de juniori ale României U17 şi U19 şi-au aflat adversarele din preliminariile EURO 2024 Echipele de juniori ale României U17 şi U19 şi-au aflat adversarele din preliminariile EURO 2024
Veste bună pentru Anglia! Raheem Sterling vrea să se întoarcă în Qatar Veste bună pentru Anglia! Raheem Sterling vrea să se întoarcă în Qatar
Echipa feminină de tenis de masă a României, calificată la CE de anul viitor
Echipa feminină de tenis de masă a României, calificată la CE de anul viitor
Probleme fizice pentru argentinianul Rodrigo De Paul înaintea meciului cu Ţările de Jos de la Cupa Mondială Probleme fizice pentru argentinianul Rodrigo De Paul înaintea meciului cu Ţările de Jos de la Cupa Mondială
NEWS ALERT ǀ Decizie incredibilă pentru meciurile de la CM 2022 în privinţa lui Istvan Kovacs NEWS ALERT ǀ Decizie incredibilă pentru meciurile de la CM 2022 în privinţa lui Istvan Kovacs
Şocul Cupei Mondiale! Cristiano Ronaldo ar fi ameninţat că pleacă din Qatar! Şocul Cupei Mondiale! Cristiano Ronaldo ar fi ameninţat că pleacă din Qatar!

Şi jurnaliştii spanioli sunt ”răi” cu ”tricolorii”! Elevii lui Edward Iordănescu, luaţi la rost de AS: ”O asemenea istorie la CM să intre în groapă!”

Echipa nationala Publicat de Emanoil Ursache pe 28 sep 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20872709/1/romania-bosnia-hertegovina-liga-natiunilor-26-09-2022.jpg

Retrogradarea ruşinoasă a României din Liga Naţiunilor, din al doilea eşalon al fotbalului european în al treilea, a stârnit reacţii critice la adresa situaţiei inclusiv în presa internaţională.

Deşi ”tricolorii” sunt nemulţumiţi că presa autohtonă îi judecă într-o manieră prea negativă, se pare că nici jurnaliştii de la celebra publicaţie AS nu le arată mai multă indulgenţă. Aceştia au remarcat diferenţele uriaşe dintre trecutul şi prezentul fotbalistic al României, furnizat de elevii lui Edward Iordănescu.

Hagi, Petrescu şi Dumitrescu, amintiţi de spanioli

”Liga Naţiunilor s-a încheiat, iar România şi Suedia au retrogradat în Liga C, al treilea eşalon al fotbalului european, iar două echipe cândva puternice, sfertfinaliste, respectiv semifinaliste la Cupa Mondială din 94', vor întâlni Bulgaria în al treilea eşalon al Ligii Naţiunilor.”, au constatat jurnaliştii de la AS despre situaţia României.

Ziariştii spanioli i-au amintit pe Gheorghe Hagi, Dan Petrescu şi Ilie Dumitrescu drept fotbalişti care au scris istorie pentru România, concluzionând că ţara noastră a intrat în ”groapa” fotbalului, alături de Suedia şi Bulgaria.  

”În memoria unei întregi generaţii rămân Brolin, Larsson şi Dahlin pentru Suedia, Hagi, Petrescu şi Dumitrescu pentru România, Stoichkov, Lechkov şi Balakov pentru Bulgaria. Jucători care au făcut istorie şi care au ajuns acolo unde restul echipelor europene nu ar fi crezut niciodată că este posibil să îi vadă.

Cu toate acestea, nivelul din ce în ce mai globalizat şi mai egalizat al fotbalului european a făcut ca ţările cu o asemenea istorie la Cupa Mondială să intre în groapă.”, au mai adăugat ibericii.

Chiar dacă s-a impus cu 4-1 în faţa Bosniei şi Herţegovinei, în ultima etapă a Ligii Naţiunilor, România a retrogradat din Liga B în Liga C, în urma succesului Finlandei, scor 0-2, în deplasarea din Muntenegru.

  • Bosnia câştigase Grupa 3 încă din penultima rundă, cu cele 11 puncte cu care a rămas la final, motiv pentru care şi-a permis să menajeze la Bucureşti mai mulţi jucători importanţi.

Finlanda a terminat pe 2 cu 8 puncte, Muntenegru pe 3 cu 7 puncte, iar ”tricolorii” pe ultimul loc, cu acelaşi punctaj realizat de muntenegreni. Departajarea a fost făcută în funcţie de rezultatele directe, adică înfrângerile 2-0 şi 0-3 cu Muntenegru. 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri