Ultima oră
Trenule, maşină mică! Jucătorii unei echipe din Superligă sunt duşi de locomotivă la meciuri Trenule, maşină mică! Jucătorii unei echipe din Superligă sunt duşi de locomotivă la meciuri
Romario Benzar a făcut o dezvăluire uluitoare! ”Aşa mi-au zis colegii” Romario Benzar a făcut o dezvăluire uluitoare! ”Aşa mi-au zis colegii”
Carlos Tevez a fost internat Carlos Tevez a fost internat
Dan Petrescu a început revoluţia în Gruia! Cele două vedete care o vor părăsi pe CFR Cluj Dan Petrescu a început revoluţia în Gruia! Cele două vedete care o vor părăsi pe CFR Cluj
E gata! A venit verdictul în cazul accidentării lui Moruţan E gata! A venit verdictul în cazul accidentării lui Moruţan
Sebastian Colţescu, delegat la un meci din play-off Sebastian Colţescu, delegat la un meci din play-off

Şocul finalului de an în Superligă! Hermannstadt pierde 9 puncte, deşi a scăpat de o datorie de 5,75 de milioane de euro. UPDATE

Superliga Publicat pe 23 dec 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20960200/1/fcsb-fc-hermannstadt-superliga-superbet-28-08-2022-2.jpg

Update, 23.12.2022, ora 23:07: FC Hermannstadt a reuşit să scape de datorii în valoare de aproximativ 5,75 de milioane de euro prin Planul de reorganizare modificat, cu câteva zile înainte de decizia FRF de penalizare a formaţiei sibiene cu 9 puncte în clasamentul Superligii, informează Gazeta Sporturilor.

Conducerea formaţiei Hermannstadt reclamă că depunctarea a fost dictată de către Administraţia de Monitorizare Financiară a FRF, fără să se ţină cont de noul plan de reorganizare al grupării, aprobat săptămâna trecută de către Tribunalul Sibiu. Cu alte cuvinte, datoriile nou-promovatei revelaţie au scăzut de la 28.756.295,54 lei la 602.042 lei.


Update, 22:55: FC Hermannstadt a anunţat, joi, că a fost depunctată cu nouă puncte, decizia fiind luată de Administraţia de Monitorizare Financiară a FRF, însă fără să se ţină cont de noul plan de reorganizare pentru club.

“În cei 7 ani şi jumătate de (scurtă) existenţă, s-au întâmplat atât de multe la clubul nostru încât foarte probabil cândva se va scrie o carte după care se va face un film. Iată că acum, în prag de sărbători, primim “cadou” în premieră o depunctare de 9 puncte. Fără îndoială, situaţia este una regretabilă, însă noi ne permitem să o catalogăm ca fiind una 100% nemeritată şi injustă. Depunctarea ne-a fost dictată de către Administraţia de Monitorizare Financiară a FRF, fără să se ţină cont de noul plan de reorganizare A.F.C.Hermannstadt. Vă reamintim că acest nou plan a fost aprobat săptămâna trecută de către Tribunalul Sibiu şi a intrat deja în aplicare”, a precizat FC Hermannstadt pe Facebook.

Gruparea a precizat că va lupta pentru recuperarea punctelor: “Îi asigurăm pe toţi suporterii FCH şi pe iubitorii fotbalului sibian că vom lupta până la ultima resursă legală şi morală pentru a recupera această pierdere grea! Este vorba despre munca staffului administrativ, staffului tehnic şi mai ales a acestor fotbalişti minunaţi care ne-au făcut pe toţi să fim atât de mândri! Sunt puncte muncite din greu, la care nu vom renunţa sub nici o formă! Nu ne batem joc şi nu vom permite nimănui să facă aşa ceva! Ştim că avem dreptate şi este o chestiune de timp până când inclusiv Tribunalul de Arbitraj Sportiv (T.A.S.) din Lausanne, Elveţia, ne va recunoaşte acest fapt! Aşa că vom lupta pe toate căile juridice posibile! În astfel de momente dificile avem nevoie de înţelegerea, răbdarea şi susţinerea tuturor suporterilor noştri. Contează enorm!”.


Ştirea iniţială: BREAKING NEWS ǀ Şocul finalului de an în Superligă! Formaţia de play-off pierde 9 puncte

Problemele financiare continuă să zguduie fotbalul românesc, după ce sezonul trecut Gaz Metan Mediaş şi Academica Clinceni au terminat campionatul cu puncte în minus din cauza datoriilor cumulate. 

Nou-promovata FC Hermannstadt va fi penalizată cu 9 puncte din cauza unor datorii financiare mai vechi, informează Gazeta Sporturilor. Decizia este deja una oficială, confirmată în clasamentulul Federaţiei Române de Fotbal.

Elevii lui Marius Măldărăşanu nu sunt lăsaţi din cauza conducerii clubului să se bucure măcar de performanţa fabuloasă pe care au realizat-o, în contextul în care luni bune au muncit fără să primească vreun ban.

Din cauza depunctării, Hermannstadt a ajuns de pe locul 6, ultimul de play-off, pe poziţia a 9-a din clasamentul Superligii, cu 24 de puncte. Cu 32 de puncte, Sepsi Sfântu Gheorghe este formaţia care, pentru moment, urcă pe ultima treaptă ce asigură prezenţa în play-off la finalul sezonului regular.

Lovitura primită de sibieni este şi mai greu de digerat mai ales ţinând cont că lucrurile păreau să se apropie de normalitate. Tehnicianul Marius Măldărăşanu anunţase public că salariile sunt la zi la nou-promovata revelaţie din Superligă.

”Când se discută de partea financiară, nu e normal să vorbesc eu. Dar lucrurile sunt în regulă la noi, salariile la zi, sunt cesiuni pe bonusurile de promovare, mai sunt nişte lucruri, gen chirii, dar lucrurile sunt aşa cum trebuie.”, declara antrenorul Marius Măldărăşanu, după ce Hermannstadt învingea campioana en-titre CFR Cluj, în Gruia, scor 0-1, în ultimul meci al anului 2022 pentru sibieni. 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20960200/2/screenshot-92.png

Sursa foto 1: Sport Pictures / Sursa foto 2: FRF

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele