Ultima oră
VIDEO | Real Madrid - Bayern Munchen 2-1. Remontada realizată de Joselu îi duce pe ”galactici” în finala Ligii Campionilor VIDEO | Real Madrid - Bayern Munchen 2-1. Remontada realizată de Joselu îi duce pe ”galactici” în finala Ligii Campionilor
Flacăra olimpică a ajuns în Franţa. Momente spectaculoase la Marsilia Flacăra olimpică a ajuns în Franţa. Momente spectaculoase la Marsilia
A jucat în semifinala ”UEFAntastică” şi acum a intrat în politică. Candidează pentru o funcţie importantă A jucat în semifinala ”UEFAntastică” şi acum a intrat în politică. Candidează pentru o funcţie importantă
”Este o listă mult mai lungă”. Denis Politic, dorit de o formaţie cu pretenţii din Superliga ”Este o listă mult mai lungă”. Denis Politic, dorit de o formaţie cu pretenţii din Superliga
Fiorentina, prima finalistă a Conference League. Italienii au trecut de Club Brugge Fiorentina, prima finalistă a Conference League. Italienii au trecut de Club Brugge
Jose Mourinho regretă că a refuzat să antreneze Portugalia. "Am făcut o greşeală" Jose Mourinho regretă că a refuzat să antreneze Portugalia. "Am făcut o greşeală"

Stere Halep, prima reacţie după testul pozitiv al fiicei sale: "Dacă în suflet e curată nu are de ce să se teamă!"

Tenis Publicat pe 22 oct 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/20895784/2/sth.jpg


Stere Halep, tatăl Simonei Halep, dă asigurări că fiica sa nu a luat niciodată o substanţă aflată pe lista celor interzise şi crede că situaţia sportivei din Constanţa se va rezolva în perioada următoare.
 
"Vedem un lucru normal care se poate întâmpla la oricare. Specialiştii vor spune, nu putem să ştim ce s-a întâmplat. Nu sunt specialist. Sunt convins că niciodată (n.red - nu a luat o substanţă interzisă). Trebuie răbdare şi Dumnezeu va scoate la lumină lucrul ăsta. Şi noi suntem curaţi în suflet că Simona e curată, curată.
 
Nu a luat niciodată nicio niciodată vreo substanţă. Simona e unicată la aşa ceva, nu ar fi apelat niciodată la aşa ceva. Starea ei de spirit e bună, dacă în suflet e curată, n-are de ce să se teamă", a spus Stere Halep, pentru antena3.ro.

Simona Halep (31 de ani, locul 9 WTA) a picat un test anti-doping şi a fost suspendată provizoriu de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului. Conform informaţiilor din presa internaţională, testul pozitiv al Simonei a venit la US Open, ultimul turneu de Grand Slam din 2022, competiţie pe care românca a părăsit-o încă din primul tur, fiind învinsă în trei seturi de ucraineanca Daria Snigur.
 
Românca a oferit o primă reacţie, pe twitter, după ce a fost înştiinţată că are un test pozitiv la Ruxadustat, o substanţă interzisă de WADA. Simona se consideră nevinovată şi anunţă că va lupta pe toate fronturile pentru ca adevărul să iasă la iveală:
 
"Azi începe cel mai greu meci al vieţii mele: lupta pentru adevăr! Am fost notificată că am fost testată pozitiv cu o substanţă numită Roxadustat, în cantitate foarte mică. E cel mai mare şoc al vieţii mele! De-a lungul carierei mele, ideea de a trişa nu mi-a trecut niciodată prin minte, fiind total împotriva valorilor cu care am fost educată. Mă simt complet confuză şi trădată!
 
Voi lupta până la final ppentru a demonstra că nu am luat niciodată în mod conştient o substanţă interzistă. Cred că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieşi la suprafaţă. Nu e despre titluri şi bani, e despre onoare şi despre relaţia de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani", e mesajul Simonei.

Roxadustat este un medicament anti-anemie, un inhibitor al prolil-hidroxilazei HIF care creşte producţia endogenă de eritropoietină şi stimulează producţia de hemoglobină şi celule roşii din sânge.

Pe perioada suspendării, momentan provizorie până la o decizie definitivă, Simona e suspendată de la orice activitate legată de tenis şi organizată de WTA sau ITF.

La jumătatea lunii septembrie, Simona Halep a anunţat că 2022 e un an încheiat şi că va reveni pe teren la startul lui 2023, acuzând o stare de extenuare mentală.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele