Ultima oră
VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Oaspeţii au ratat de al 11 metri VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Oaspeţii au ratat de al 11 metri
Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile!

Suspendarea antidoping a Rusiei a fost ridicată, dar interdicţiile dictate pentru războiul din Ucraina îi ţin departe de competiţii pe atleţi

Atletism Publicat pe 24 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21073664/1/russia-atreti.jpg

World Athletics (WA) a votat joi să pună capăt suspendării de opt ani a Federaţiei Ruse de Atletism (RusAF), sancţiune dictată din cauza cazurilor de doping descoperite, însă atleţii ruşi şi belaruşi rămân excluşi din competiţiile internaţionale, din cauza interdicţiei de după invazia din Ucraina, relatează Reuters.

Descoperirea dopajului masiv, sponsorizat de către stat, dar şi încercările de muşamalizare a situaţiei de către oficiali ruşi, au dus în anul 2015 la suspendarea Federaţiei Ruse de Atletism din competiţiile internaţionale.

Joi însă, Rune Andersen, şeful Grupului de lucru pentru Rusia din cadrul WA, a raportat că a fost în sfârşit satiisfăcut de „noua cultură a bunei guvernări şi toleranţă zero faţă de dopaj în întreaga organizaţie”, iar Consiliul WA a votat ridicarea interdicţiei.

O echipă de audit independentă confirmă că RusAF a îndeplinit toate cererile stabilite în planul de reintegrare”, a declarat Andersen într-o conferinţă de presă pe Zoom. „Am informat astăzi Consiliul că aceste condiţii au fost acum îndeplinite. RusAF a acceptat un set detaliat de condiţii ulterioare reintegrării, menite să asigure că nu se vor face paşi în spat în această speţă”, a mai spus Rune Andersen.

Preşedintele WA, Sebastian Coe, a spus că există 35 de condiţii speciale care urmează să fie aplicate pentru o perioadă de trei ani, cu o revizuire la sfârşitul acelei perioade.

În ultimii ani, zeci de sportivi ruşi au fost autorizaţi să concureze ca neutri dacă au dovedit un trecut fără dopaj, dar şi ei rămân în imposibilitatea de a concura după ce Consiliul a votat pentru menţinerea interdicţiei generale pentru sportivii ruşi şi belaruşi, care a intrat în vigoare curând după începerea invaziei Ucrainei, în urmă cu un an.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Atletism

Ultimele articole Toate articolele