Ultima oră
VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi, astăzi, de la 16:45, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi, astăzi, de la 16:45, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
Irina Begu, eliminată de Madison Keys, în turul doi la Madrid Irina Begu, eliminată de Madison Keys, în turul doi la Madrid
Van Dijk le cere coechipierilor săi să se autodepăşească după eşecul cu Everton. „Toată lumea trebuie să se uite în oglindă” Van Dijk le cere coechipierilor săi să se autodepăşească după eşecul cu Everton. „Toată lumea trebuie să se uite în oglindă”
Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat” Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat”
Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani, azi, nu mai devreme de ora 18:00, pe Prima Sport 2 Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani, azi, nu mai devreme de ora 18:00, pe Prima Sport 2
Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj

U-BT Cluj şi CSO Voluntari debutează în finala Ligii Naţionale de baschet masculin

Baschet Publicat de Ovidiu Neacşu pe 25 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/20718437/1/bucurie-u.jpg

Finala Ligii Naţionale de baschet masculin debutează joi, în BT Arena, cu prima partidă din cinci programate, între campioana en-titre, U-Banca Transilvania Cluj, şi câştigătoarea Cupei României în acest sezon, CSO Voluntari.

Clujenii au câştigat Supercupa, în debutul sezonului, de asemenea după confruntarea cu CSO Voluntari, însă ilfovenii şi-au luat revanşa în semifinalele Cupei, când au eliminat U-BT Cluj.

Acum, cele două echipe, favoritele Ligii Naţionale, se confruntă pentru titlul naţional. Ambele finaliste s-au calificat în trei partide în semifinale, U-BT Cluj în faţa celor de la FC Argeş Piteşti (98-73, 113-68, 101-72), iar CSO Voluntari cu CSM Oradea (74-66, 74-66, 85-79).

În timp ce echipa CSO Voluntari se află în premieră în finala Ligii Naţionale, baschetul clujean are la activ şase titluri naţionale - trei cu Universitatea Cluj (1992, 1993, 1996) şi alte trei cu U Mobitelco/U-BT Cluj (2011, 2017, 2021).

”Este cel mai important moment al anului cu siguranţă, chiar am avut un sezon extraordinar până acum. A fost un parcurs excelent în Basketball Champions League, iar acum obiectivul nostru este să câştigăm titlul. Ne luptăm pentru campionat, nu avem probleme mari de efectiv. Singura dificultate este că nu am jucat un meci greu de peste 20 de zile. Am încercat prin antrenamente să ridicăm volumul intensităţii. Suntem pregătiţi şi ne dorim să câştigăm titlul de campioni naţionali. Vrem să îi învingem, avem avantajul terenului propriu. Sperăm ca fanii noştri să ne susţină, îi aşteptăm alături de noi!”, a declarat, miercuri, antrenorul U-BT Cluj, Mihai Silvăşan.

În completare, căpitanul echipei, americanul naturalizat Patrick Richard a comentat: ”Va fi o finală intensă, dar luăm totul pe rând. Obiectivul nostru este să câştigăm titlul. Nu ne gândim prea mult la eliminarea din Cupa României, deşi voiam să luăm şi acel trofeu. Am trecut peste acea înfrângere şi vrem să câştigăm acum. Anul trecut am câştigat titlul şi vrem să repetăm acea experienţă împreună cu suporterii!”.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Baschet

Ultimele articole Toate articolele