Ultima oră
Echipa ultimei etape din play-off. CFR Cluj a dat cei mai mulţi jucători Echipa ultimei etape din play-off. CFR Cluj a dat cei mai mulţi jucători
Lucas Vasquez şi-a stabilit viitorul Lucas Vasquez şi-a stabilit viitorul
A venit nota de plată! Sancţiunile dictate de Jandarmerie la meciul dintre Rapid şi FCSB A venit nota de plată! Sancţiunile dictate de Jandarmerie la meciul dintre Rapid şi FCSB
Ioan Ovidiu Sabău, veste uriaşă pentru fanii Universităţii Cluj! ”Este aproape rezolvat” Ioan Ovidiu Sabău, veste uriaşă pentru fanii Universităţii Cluj! ”Este aproape rezolvat”
Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă" Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă"
Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV

Un britanic a traversat Africa de la Sud la Nord în 351 de zile

Atletism Publicat de Daian Cutu pe 7 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21550628/1/atl.jpg

Britanicul Russ Cook va sosi duminică la Ras Angela, în Tunisia, unde încheie o călătorie de 16 250 de kilometri, începută în urmă cu aproape un an, relatează AFP.

A alergat peste 16.000 de kilometri, din sudul până în nordul Africii: britanicul Russ Cook urmează să încheie această aventură nebună în Tunisia duminică seara, devenind prima persoană care a traversat continentul african alergând.

Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, urmează să ajungă la Capul Angela, chiar în nordul Tunisiei. El a pornit de la extremitatea sudică a Africii de Sud în data de 22 aprilie 2023 pentru "Proiectul Africa".

Între timp, el a traversat şaisprezece ţări africane, parcurgând peste 16.250 de kilometri, echivalentul a 385 de maratoane în 351 de zile. Acest bărbat, supranumit "Hardest geezer", a alergat prin munţi, păduri tropicale şi deşerturi, inclusiv, bineînţeles, prin Sahara.

"Nu-mi vine să cred că aproape s-a terminat", a scris el pe reţeaua de socializare X duminică dimineaţă. Mai multe persoane l-au însoţit pe ultimii kilometri. "Am parcurs un drum lung", a mai scris el, modest, sâmbătă.

Russ Cook a reuşit să strângă peste 574.000 de lire sterline (668.730 de euro), bani pe care îi va dona organizaţiei caritabile britanice Running Charity, care ajută tinerii fără adăpost. Înainte de plecarea sa în februarie 2023, el explicase agenţiei britanice PA că scopul său este să profite la maximum de viaţă.

"Sunt un om absolut normal, aşa că, dacă eu pot face asta, sper ca oamenii să o poată aplica în viaţa lor, în orice mod doresc", a spus el. "Pentru 99% dintre oameni, nu va fi vorba de a alerga prin Africa, ci poate de a-şi urma un pic mai mult visele".

El nu intenţionează să se odihnească la sosirea în Cap Angela. A fost anunţată o petrecere şi a plănuit deja să savureze un Daiquiri.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Atletism

Ultimele articole Toate articolele