Ultima oră
VIDEO | Elias Charalambous a răbufnit după partida cu Oţelul! "Am fost penibili" VIDEO | Elias Charalambous a răbufnit după partida cu Oţelul! "Am fost penibili"
Chiricheş a aflat în direct că Becali l-a criticat: ”Crede că joc la ‘mişto’!” | VIDEO 

Chiricheş a aflat în direct că Becali l-a criticat: ”Crede că joc la ‘mişto’!” | VIDEO
FCSB, distrusă după ce a pierdut cu Oţelul Galaţi: ”A părut o echipă de retrogradare. Din cale afară de slabi!” | VIDEO EXCLUSIV

FCSB, distrusă după ce a pierdut cu Oţelul Galaţi: ”A părut o echipă de retrogradare. Din cale afară de slabi!” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Dorinel Munteanu este mulţumit de prestaţia fotbaliştilor gălăţeni. "Mă încântă jocul echipei mele" VIDEO | Dorinel Munteanu este mulţumit de prestaţia fotbaliştilor gălăţeni. "Mă încântă jocul echipei mele"
Becali a intrat în direct şi l-a distrus pe jucătorul aşteptat cu braţele deschise: ”Te nenoroceşte!”

Becali a intrat în direct şi l-a distrus pe jucătorul aşteptat cu braţele deschise: ”Te nenoroceşte!”
Team Romania a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris. Soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc au fost purtătorii de drapel Team Romania a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris. Soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc au fost purtătorii de drapel

Următorul lider al naţionalei? Jucătorul român care poate străluci: ”Este ca Gicu Dobrin!”

Echipa nationala Publicat pe 21 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21393445/1/israel-romania-preliminariile-c-e-2024-18-11-2023-3.jpg

Echipa naţională a României s-a calificat la un turneu final după opt ani, sâmbătă, în urma victoriei cu Israel, scor 2-1, din Ungaria

La Felcsut, pe Pancho Arena, în faţa a 600 de suporteri tricolori, Israel a deschis scorul încă din minutul 2, când a marcat Eran Zahavi, lăsat liber în careu la un corner. Românii au egalat în minutul 10, prin George Puşcaş, care a urmărit şi a trimis în plasă mingea revenită din bara transversală la şutul lui Drăguş. 

Acelaşi Drăguş a trimis în bară în minutul 24, iar gazdele au replicat după opt minute: Zahavi l-a lansat perfect pe Glokh, care a intrat în careu şi a şutat, dar Moldovan a fost la post. În minutul 38 Puşcaş a trimis spre poartă şi a căzut în careu, însă portarul israelian a prins. 

Repriza secundă a început cu tricolorii în atac şi Puşcaş a şutat în minutul 47, când Glazer a respins în corner. După un minut, Raţiu a făcut o cursă pe partea dreaptă, a trimis bine în careu şi Răzvan Marin a şutat peste poartă. Al doilea gol al României a venit în minutul 63.

Puşcaş a pasat către Răzvan Marin, acesta a trimis la Ianis Hagi care a încercat să paseze în faţa porţii. Balonul i-a revenit lui Ianis care a şutat cu stângul, la colţul scurt, şi a înscris. În minutul 74 Mihăilă a ratat incredibil din faţa porţii, iar atacantul Parmei a primit roşu direct în minutul 85, pentru un fault la Turgeman. S-a încheiat 2-1 şi România va merge la Euro 2024.

După calificarea României, consilierul lui Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, a vorbit despre jucătorii pe care s-a bazat Edi Iordănescu în ultima campanie a României. 

”Este ca Gicu Dobrin!”

”Gică Hagi are un obicei să îi asemene pe jucătorii lui din academie cu marii fotbalişti. Pentru el Florinel Coman era Asprilla (n.r. Faustino Asprilla fost jucător la Parma şi Newcastle). Asta spunea despre el la 14 ani jumate.

Despre Drăguş tot timpul spunea că este Gicu Dobrin. Prin calităţile sale l-a asemănat cu Dobrin. Dar, la naţionala celor născuţi în ’99, când avea 18 ani, celorlalţi le trebuiau o altă minge. Acum s-a mai maturizat şi în joc şi se vede. Drăguş a dat semne de fotbalist foarte bun încă de foarte tânăr. A avut, însă, sinusoide în cariera lui.

A dat semne şi în cele două amicale cu Slovenia şi Moldova, unde a jucat foarte bine. Atunci, a spus toată lumea că este un câştig pentru echipa naţională.

Aşa cum au spus foarte mulţi, la primul lui meci când a fost debutat de Contra. El are calităţi care se cer în fotbalul modern. Are forţă, are viteză şi are şi o foarte bună relaţie cu mingea. E un jucător şi talentat”, a declarat Andrei Vochin, potrivit Fanatik.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri