Ultima oră
VIDEO | Barcelona - Valencia 4-2. Catalanii revin pe locul secund, însă mai au şanse infime la titlu VIDEO | Barcelona - Valencia 4-2. Catalanii revin pe locul secund, însă mai au şanse infime la titlu
Nigeria a anunţat numele noului selecţioner Nigeria a anunţat numele noului selecţioner
”După ce au bătut pe FCSB, s-au crezut campioni!”. Vasile Miriuţă ”răsuceşte cuţitul în rana” Giuleştenilor după ce au pierdut şi cu Universitatea Craiova | VIDEO EXCLUSIV

”După ce au bătut pe FCSB, s-au crezut campioni!”. Vasile Miriuţă ”răsuceşte cuţitul în rana” Giuleştenilor după ce au pierdut şi cu Universitatea Craiova | VIDEO EXCLUSIV
Genoa - Cagliari 3-0. Gazdele îşi asigură rămânerea în Serie A Genoa - Cagliari 3-0. Gazdele îşi asigură rămânerea în Serie A
VIDEO | Bogdan Lobonţ, deranjat de mai multe întrebări după eşecul cu Universitatea Craiova. ”Eu discuţii cu conducerea am în fiecare zi” VIDEO | Bogdan Lobonţ, deranjat de mai multe întrebări după eşecul cu Universitatea Craiova. ”Eu discuţii cu conducerea am în fiecare zi”
VIDEO | ”Trebuie să avem mai multă siguranţă”. Costel Gâlcă are un început de mandat bun VIDEO | ”Trebuie să avem mai multă siguranţă”. Costel Gâlcă are un început de mandat bun

Vesti mari pentru Edi Iordănescu! Ce decizie va lua UEFA pentru EURO 2024

Echipa nationala Publicat pe 10 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21553988/1/edi.png

În perioada 8-9 aprilie, la Düsseldorf, a avut loc Workshop-ul UEFA pentru echipele calificate la turneul final EURO 2024, anunţă frf.ro.

UEFA a organizat în aceste zile sesiuni de lucru cu reprezentanţii echipelor calificate la EURO 2024.

UEFA ia în calcul mărirea lotului de jucători pentru EURO 2024, de la 23 la 26

Antrenorii şi oameni din staff de la toate cele 24 de selecţionate calificate au participat la evenimentul UEFA de la Düsseldorf. S-a discutat despre arbitraj, obligaţii media, marketing, dopaj, integritatea jocului, securitate, sustenabilitate, transport şi organizare.

Delegaţia României a fost formată din:

Edward Iordănescu – Selecţioner

Cătălin Gheorghiu – Team manager

Michele Ianucci – Analist video

Paul Zaharia – Transport manager

Alexandru Nicilă – Ofiţer de securitate

Cătălin Popescu – Ofiţer de presă

Iulia Cuciurean – Manager marketing FRF

Claudiu Stamatescu – Medic

Roberto Rosetti, directorul general al arbitrajului UEFA, a prezentat câteva dintre directivele şi liniile care vor fi trasate arbitrilor la competiţia din această vară, punându-se un accent clar pe respectarea oficialilor de meci.

“Avem exact aceeaşi slujbă ca şi dumneavoastră când ne pregătim să ne alegem echipa”, le-a spus Rosetti antrenorilor, care a continuat: “Suntem în proces de selectare a arbitrilor, iar cei mai buni arbitri vor fi selectaţi, fără altă condiţie”.

“Comportamentul inacceptabil al jucătorilor este o problemă pentru arbtirii. Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră. Jucătorii vă urmărescu şi, dacă voi sunteţi calmi, la fel vor fi şi ei”, a explicat Rosetti. “Haideţi să evităm cartonaşele inutile şi să protejăm imaginea jocului”.

Arbitri la UEFA EURO 2024

Între 18 şi 20 de arbitri şi colegii lor asistenţi vor fi selectaţi pentru EURO 2024, aceştia urmând să fie confirmaţi la sfârşitul lunii aprilie. Arbitrii îşi vor avea baza în timpul turneului la Frankfurt, iar oficialii VAR vor avea sediul la Leipzig. În perioada 13-16 mai va avea loc un atelier de lucru cu arbitri selectaţi pentru a fi prezenţi la EURO 2024.

Tehnologie şi arbitraj la EURO 2024

EURO 2024 va fi cel mai avansat EURO din punct de vedere tehnic până acum, cu tehnologie de minge conectată la sistemul VAR, ofsaid semi-automat şi tehnologie pentru linia de poartă pentru prima dată.

Mingea oficială conţine senzori de mişcare care trimit date precise în timp real, ajutând oficialii UEFA de meci şi VAR să identifice fiecare atingere individuală a mingii, reducând timpul petrecut în rezolvarea incidentelor de ofsaid, henţ şi penalty. Datele vor fi, de asemenea, folosite pentru a crea grafice şi vizualizări TV, asigurând beneficii fanilor de acasă, precum şi jucătorilor de pe teren.

Rosetti a explicat abordarea VAR cu sintagma “Interferenţă minimă pentru beneficii maxime”. Cu alte cuvinte, VAR va interveni doar atunci când există dovezi ale unei greşeli clare şi evidente. “Vrem ca arbitrii să ia decizii pe teren. Ne dorim să folosim VAR numai atunci când există dovezi clare ale unei greşeli”, a spus Rosetti. .

“În cazul unor faze de ofsaid la limită, le cerem arbitrilor asistenţi să ţină steagul jos. Să îl ridice doar dacă sunt siguri. Dacă nu sunt 100% siguri, trebuie să ţină steagul jos. Avem tehnologia avansată care poate interveni în cazul unor erori”, a explicat Rosetti.

Discuţie despre mărirea numărului de jucători la EURO 2024

În timpul evenimentului, UEFA a profitat de ocazie pentru a discuta cu antrenorii adunaţi despre mărimea echipelor pentru viitorul turneu. Echipele EURO 2024 sunt în prezent limitate la 23 de jucători, o revenire la reglementările angajate înainte de EURO 2020, când a fost permisă o creştere la 26 din cauza pandemiei de COVID-19.

Discuţiile pozitive au evidenţiat puncte de vedere diferite în rândul antrenorilor, majoritatea exprimându-şi dorinţa de a creşte numărul de jucători, cu mai multe opţiuni disponibile pentru a face faţă ameninţării accidentărilor şi solicitărilor fizice intense impuse jucătorilor. Unii şi-au declarat preferinţa de a limita numărul echipei la 23, subliniind dificultatea de a antrena şi de a gestiona grupul cu jucători suplimentari.

UEFA a luat act de punctele de vedere împărtăşite, urmând a lua o decizie finală în săptămânile următoare.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri