adplus-dvertising
Ultima oră
Motivul atipic pentru care o săritoare cu prăjina nu va participa la Campionatul Mondial de Atletism Motivul atipic pentru care o săritoare cu prăjina nu va participa la Campionatul Mondial de Atletism
Mesaj superb postat de Robert Glinţă, după ce şi-a încheiat parcursul la mondialele de nataţie. ”Ireală susţinerea din partea tuturor românilor de acasă faţă de mine şi regele David Popovici” Mesaj superb postat de Robert Glinţă, după ce şi-a încheiat parcursul la mondialele de nataţie. ”Ireală susţinerea din partea tuturor românilor de acasă faţă de mine şi regele David Popovici”
CFR Cluj, parcurs perfect în amicale. Campioana a bifat a patra victorie în cantonamentul din Austria CFR Cluj, parcurs perfect în amicale. Campioana a bifat a patra victorie în cantonamentul din Austria
Universitatea Cluj şi-a adus portar. Laurenţiu Brănescu, ultimul venit în tabăra ”şepcilor roşii” Universitatea Cluj şi-a adus portar. Laurenţiu Brănescu, ultimul venit în tabăra ”şepcilor roşii”
Taylor Fritz a câştigat turneul ATP de la Eastbourne. Tsitsipas, triumfător la Mallorca Taylor Fritz a câştigat turneul ATP de la Eastbourne. Tsitsipas, triumfător la Mallorca
Chorbadzhiyski, fundaşul care a bifat doar 4 partide la FCSB a semnat cu o nouă echipă Chorbadzhiyski, fundaşul care a bifat doar 4 partide la FCSB a semnat cu o nouă echipă

Victor Piţurcă îi taxează pe elevii lui Edward Iordănescu: ”Sunt slabi, au mofturi, nu joacă la echipa de club!”

Echipa nationala Publicat de Emanoil Ursache pe 15 iun 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20741689/1/steaua-bucuresti-unirea-slobozia-play-off-liga-2-casa-pariurilor-8-05-2022.jpg

Fostul selecţioner al României, Victor Piţurcă, i-a taxat pe ”tricolori” după eşecul umilitor suferit în Liga Naţiunilor, scor 3-0 pe stadionul din Giuleşti, contra reprezentativei Muntenegrului.

Piţurcă a recunoscut că până şi lui i-ar fi greu să obţină rezultate cu lotul actual, deoarece îi consideră slabi, plini de mofturi, deşi mulţi dintre ei nici măcar nu s-au impus la cluburile lor.

”Dacă aş veni selecţioner, mi-ar trebui 4-5 meciuri să văd jucătorii, ce pot face cu ei. Era foarte greu cu aceşti tineri. Şi mie mi-ar fi greu. Sunt slabi, au mofturi, nu joacă la echipa de club.”, a mărturisit Victor Piţurcă, la Pro Arena.

Victor Piţurcă, implicat în ultimele rezultate reale ale României

De numele lui Victor Piţurcă se leagă mai mult sau mai puţin ultimele rezultate notabile ale naţionalei României. El a calificat România la EURO 2000, însă Ladislau Boloni a condus prima reprezentativă la turneul final unde ”tricolorii” au fost eliminaţi în sferturi de Italia, după ce în grupe au lăsat acasă Anglia şi Germania şi au mers mai departe pe locul 2 alături de Portugalia. A fost cea mai mare performanţă la un campionat european pentru echipa naţională.

În 2008, selecţionerul Victor Piţurcă a calificat România din nou la un campionat european, câştigând o grupă din care făceau parte Olanda şi Bulgaria. La turneul final, ţara noastră nu a trecut de grupe din cauza eşecului cu Olanda (2-0), însă a remizat 0-0 cu Franţa şi 1-1 cu Italia.

Tot Victor Piţurcă a fost antrenorul care a fost cel mai aproape, în ultimii ani, să ducă România la un campionat mondial. În noiembrie 2013, Grecia trecea la baraj de ”tricolori” după un 3-1 la Atena şi un 1-1 pe Arena Naţională.

Inclusiv în preliminariile EURO 2016, ultimul turneu final unde s-a calificat România, campania a fost începută de Victor Piţurcă. România îşi lua revanşa în faţa Greciei, pe care o învingea în deplasare cu 1-0, graţie golului marcat de Ciprian Marica, în prima etapă a grupei din care mai făceau parte Irlanda de Nord, Ungaria, Finlanda şi Insulele Feroe. Tot cu Piţurcă pe bancă, România a remizat pe teren propriu, scor 1-1, contra Ungariei şi a învins Finlanda, scor 2-0, în deplasare. Deşi rezultatele îi erau favorabile, el a decis să demisioneze din funcţia de selecţioner.

Locul său a fost preluat de Anghel Iordănescu, care a dus până la capăt ultima calificare a României la un turneu final de tip european. Naţionala termina atunci pe ultimul loc o grupă cu Franţa, Elveţia şi Albania, după un eşec dramatic contra ”cocoşilor galici” (2-1), un egal muncit contra elveţienilor (1-1) şi o înfrângere ruşinoasă cu Albania (1-0).

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri