Ultima oră
Elias Charambous, anunţ de ultim moment despre accidentarea lui Florinel Coman! Cât va lipsi golgheterul Superligii
Elias Charambous, anunţ de ultim moment despre accidentarea lui Florinel Coman! Cât va lipsi golgheterul Superligii
Mai este "U" echipa Clujului? Medii surprinzătoare de spectatori la meciurile celor două rivale Mai este "U" echipa Clujului? Medii surprinzătoare de spectatori la meciurile celor două rivale
 Jucătorul Rapidului care ar face faţă fără problemă la granzii fotbalului: „Joacă la jumătate dintre echipele valoroase ale Europei” Jucătorul Rapidului care ar face faţă fără problemă la granzii fotbalului: „Joacă la jumătate dintre echipele valoroase ale Europei”
FRF a anunţat echipele care au primit licenţa pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara FRF a anunţat echipele care au primit licenţa pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara
Irina Bara a fost învinsă în sferturi la turneul de la Oeiras Irina Bara a fost învinsă în sferturi la turneul de la Oeiras
Canotaj | Patru echipaje tricolore s-au calificat vineri în finalele pentru medalii. În total, sunt zece bărci ale României în finalele A

Canotaj | Patru echipaje tricolore s-au calificat vineri în finalele pentru medalii. În total, sunt zece bărci ale României în finalele A

VIDEO | Arsenal câştigă derby-ul Londrei cu Chelsea, cu 1-0. ”Tunarii” au făcut o partidă splendidă şi se întoc pe prima poziţie în Premier League

Premier League Publicat de Ovidiu Neacşu pe 6 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/20909302/4/profimedia-0735570001.jpg

Arsenal s-a impus în derby-ul Londrei în faţa lui Chelsea, cu 1-0. ”Tunarii” au avut o prestaţie superbă şi au urcat înapoi pe primul loc în Premier League.

În prima parte echipa lui Arteta a avut cele mai mari ocazii, dar nu a reuşit să le fructifice, dar în repriza a doua Gabriel a deschis scorul în urma unui corner. Tunarii puteau să majoreze avantajul de mai multe ori, dar jucătorii au ratat incredibil.

Chelsea a dat senzaţia că partida se poate juca şi 2 zile, dar ei nu pot marca. Aubameyang a fost schimbat după o oră de joc şi a avut o prestaţie ştearsă împotriva fostei sale echipe.

Clasamnetul din Premier League

//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/20909302/8/clasament.png

Chelsea  - Arsenal, 0-1 (Gabriel 63')

Echipele de start:

  • Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Chalobah, Thiago Silva, Cucurella - Loftus Cheek, Mount, Jorginho - Havertz, Sterling, Aubameyang
  • Rezerve: Bettinelli, Koulibaly, Hall, Gallagher, Kovacic, Zakaria, Pulisic, Ziyech, Broja
  •  
  • Arsenal: Ramsdale - White, Saliba, Gabriel, Zinchenko - Partey, Xhaka, Odegaard - Saka, Martinelli, Jesus
  • Rezerve: Turner, Tierney, Holding, Cedric, Lokonga, Elneny, Vieira, Nelson, Nketiah

Min. 90+6: Final de meci!

Min. 90+4: Schimbare la Arsenal, iese Martinelli şi intră Holding.

Min. 89: Cartonaş galben văzut de Sterling.

Min. 87: Schimbare la Arsenal, iese Odegaard şi intră Elneny.

Min. 85: Cartonaş galben văzut de Gallagher.

Min. 80: Cartonaş galben văzut de White.

Min. 78: Schimabre la Arsenal, iese Zinchenko şi intră Tierney.

Min. 78: Dublă schimabre la Chelsea, ies Loftus Cheek şi Mount şi intră Kovacic şi Pulisic.

Min. 75: Ocaize imensă pentru Arsenal, Jesus orchestrează un contraatac senzaţional, dar Odegaard are o execuţie dezamăgitoare.

Min. 64: Dublă schimbare pentru ”albaştrii”, ies Aubameyang şi Havertz şi intră Borja şi Gallagher.

Min. 63: GOL marcat de Arsenal, Saka execută foarte bine lovitura de la colţul terenului, iar Gabriel reuşeşte să deschidă scorul pentru ”tunari”.

Min. 62: Ocazie mare pentru ”tunari”, Gabriel Jesus recuperează aproape de poarta lui Chelsea şi ajunge faţă în faţă cu Mendy, dar sensgalezul reuşteşte să resingă.

Min. 60: Chalobah vede şi el avertismentul.

Min. 51: Cartonaş galben văzut de Azpilicueta.

Min. 46: A început repriza a doua!

Min. 45+1: Final de primă repriză!

Min. 42: Saka vede şi el cartonaşul galben.

Min. 29: Ieşire superbă din defensivă a ”tunarilor”, faza curge şi mingea ajunge la Martinelli, care îi centrează perfect pentru Jesus. Lovitura de cap a brazilianului trece pe lângă poartă. 

Min. 27: Aubameyang vede primul cartonaş galben al partidei, în urma unei intrări dure.

Min. 11: Ocazie mare pentru Arsenal, Ben White este găsit liber în partea dreaptă şi se încumetă să şuteze, dar execuţia sa trece pe lângă poarta lui Chelsea.

Min. 10: Chelsea este echipa mai bună în primele 10 minute, dar nu reuşeşte să îşi creeze faze de poartă.

Min. 1: A început partida!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Chelsea se află pe poziţia a şasea în campionat, după ce a suferit un eşec dureros în faţa lui Brighton, 4-1. Aceasta a fost şi prima înfrângere a lui Graham Potter de când se află la cârma ”albaştrilor”. Chelsea şi-a luat revanşa pentru înfrângerea din Premier Legaue şi câştigat meciul din Champions League, cu Dinamo Zagreb, 2-1, reuşind să încheie grupa pe prima poziţie.

Arsenal are un sezon senzaţional până în acest moment şi este în continuare lider în Premier League, după victoria zdrobitoare cu 5-0, în faţa lui Nottingham. Trupa lui Arteta a pierdut puncte doar în trei meciuri în acest sezon, iar suporterii au motive să spere că ”tunarii” vor cucerii titlul în Anglia, ultimul lor titlu în Premier League fiind în 2004. Mangaerul spaniol a fost dezamăgit de felul în care a arătat echipa sa în partida câştigată în faţa lui Zurich cu socrul de 1-0.

”Tunarii” conduc la capitolul rezultatelor ultimelor cinci întâlniri şi au reuşit să se impună de trei ori în faţa albaştrilor, în timp ce Chelsea a înregistrat doar 2 victorii. Arsenal are şi cele mai multe victorii în campionat asupra echipei de pe ”Stamford Bridge”, 23 la număr.

Vor fi de urmărit Aubameyang, care o întâlneşte pe Arsenal pentru prima oară din postura de adversar de când a plecat de la ”tunari” şi Gabriel Jesus, care a început excelent sezonul, dar nu a mai reuşit să puncteze de 8 meciuri.   

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Premier League

Ultimele articole Toate articolele