Ultima oră
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani” Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani”
Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia” Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia”
Portarul Nahuel Guzmán a fost suspendat 11 meciuri şi amendat pentru că a îndreptat un laser spre un rival într-un meci din Liga MX Portarul Nahuel Guzmán a fost suspendat 11 meciuri şi amendat pentru că a îndreptat un laser spre un rival într-un meci din Liga MX
ULTIMĂ ORĂ | A fost delegată brigada de arbitri pentru partida Farul - CFR Cluj ULTIMĂ ORĂ | A fost delegată brigada de arbitri pentru partida Farul - CFR Cluj
VIDEO | FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Sibienii pot rămâne lideri în play-out VIDEO | FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Sibienii pot rămâne lideri în play-out
VIDEO | Farul - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Clujenii nu îşi permit paşi greşiţi pentru lupta la locul 2 VIDEO | Farul - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Clujenii nu îşi permit paşi greşiţi pentru lupta la locul 2

VIDEO | Arsenal - Liverpool 3-2. "Tunarii" câştigă derby-ul etapei şi redevin lideri în Premier League. Saka a marcat o "dublă"

Premier League Publicat pe 9 oct 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/20883075/8/gg.jpg


Arsenal a câştigat derby-ul cu Liverpool, 3-2, în direct la Prima Sport 1, şi a revenit pe primul loc al clasamentului din Premier League. Trupa lui Mikel Arteta a condus cu 1-0 şi 2-2, iar victoria a fost adusă de Bukayo Saka, din penalty, în minutul 76.
 
De la 1-0 pentru Arsenal. Aşa a început meciul-vedetă de pe Emirates, cu un gol marcat de Gabriel Martinelli încă din secunda 58, după o pasă pe culoar a lui Odegaard şi o finaliare cu dreptul. Răspunsul lui Liverpool a venit de la Darwin Nunez, în minutul 34, ca urmare a pasei decisive a lui Luis Diaz, apoi conexiunea Martinelli-Saka a funcţionat în al cincilea minut de prelungiri al primei reprize, englezul punctând din apropiere pentru 2-1.
 
Trimis pe teren în minutul 42 în locul accidentatului Diaz, Firmino a egalat în minutul 53, din assist-ul lui Diogo Jota, apoi Liverpool a dat impresia că are forţa necesară pentru a întoarce scorul. Însă punctele au rămas la Londra, după ce localnicul Bukayo Saka a transformat penalty-ul din minutul 76 obţinut de Gabriel Jesus ca urmare a unui fault al lui Thiago Alcantara.
 
Derby-ul s-a terminat 3-2, rezultat care o duce pe Arsenal pe primul loc în Premier League, cu 24 de puncte, unul mai mult decât Manchester City. Liverpool continuă stagiunea dezamăgitoare, cu doar zece puncte din opt etape şi un modest loc al zecelea, la o distanţă de 14 puncte de echipa lui Mikel Arteta. Weekend-ul viitor se joacă Leeds - Arsenal şi derby-ul Liverpool - Manchester City.

Arsenal - Liverpool 3-2 (Martinelli 1, Saka 45+5, pen. 76 / Darwin Nunez 34, Firmino 53)

  • Arsenal: Ramsdale - White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu - Partey, Xhaka - Saka, Odegaard, Martinelli - Jesus
  • Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold (Gomez 46), Matip (Konate 69), Van Dijk, Tsimikas - Henderson, Thiago - Salah (Fabinho 69), Jota, Diaz (Firmino 42) - Nunez
Minutul 76: GOL ARSENAL! Thiago îl loveşte în careu pe Gabriel Jesus, gazdele primesc penalty, iar Bukayo Saka, omul care a ratat lovitura decisivă în finala EURO 2020, îl învinge calm pe Alisson Becker.



Minutul 58: Emoţii cu Gabriel Jesus. Lovit de Tsimikas, vârful brazilian rămâne întins pe gazon şi îşi revine cu greu, spre uşurarea publicului.



Minutul 53: GOL LIVERPOOL! Diogo Jota pasează excelent pe culoar, Firmino se demarcă exemplar, apoi şutează cu stângul şi marchează al zecelea gol al carierei în poarta lui Arsenal.



Minutul 46: Repriza a doua începe cu Joe Gomez în locul lui Alexander-Arnold.

Minutul 45+5: GOL ARSENAL! O lovitură liberă a lui Liverpool se transformă într-un contraatac al gazdelor, Martinelli pasează perfect pentru Saka, iar internaţionalul englez împinge mingea în poartă, de la limita ofsaidului, pentru 2-0.



Minutul 42: Liverpool îl pierde pe Luis Diaz, accidentat. Locul său e luat de Roberto Firmino.

Minutul 34: GOL LIVERPOOL! Gabriel greşeşte intervenţia în faţa lui Diaz, columbianul pasează perfect în faţa porţii, iar Darwin Nunez egalează cu o finalizare de atacant pur-sânge, din alunecare.



Minutul 30: Prima ocazie a lui Liverpool. Nunez pasează pentru un Diaz aflat în poziţie perfectă pentru a marca, dar Saliba intervine riscant, apoi Ramsdale respinge.



Minutul 22: Trent Alexander-Arnold are probleme fizice după ce Gabriel Martinelli îl calcă neintenţionat pe glezna dreaptă.



Minutul 1: GOL ARSENAL! Start perfect pentru "tunari", după o fază de atac ca la carte. Saka a pasat pentru Odegaard, playmaker-ul norvegian l-a deschis perfect pe Martinelli, iar brazilianul l-a învins pe conaţionalul Alisson.



18:30: Start joc pe Emirates.

Puţini fani ai fotbalului engelz se aşteptau ca Arsenal să aibă un avans de 11 puncte faţă de Liverpool după primele opt etape ale sezonului, dar startul foarte bun al lui Mikel Arteta şi dubiile apărute în mintea lui Jurgen Klopp au făcut ca acest lucru să fie cât se poate de posibil. După ani şi ani în care managerul neamţ s-a uitat constant de sus la rivalii din Londra, a venit rândul "tunarilor" să spere că pot conta în lupta la titlu.
 
Lider al Premier League, cu 21 de puncte din primele opt etape, Arsenal a fost depăşită între timp de Manchester City (23 de puncte), singura echipă neînvinsă din Albion în această stagiune, dar îşi poate recăpăta poziţia în cazul unui succes contra cormoranilor.
 
Pentru Liverpool şi Klopp, vizita la Londra poate avea, deja, un caracter aproape decisiv în ceea ce priveşte şansele la titlu. Începutul ezitant a dus fosta campioană a Angliei pe un cât se poate de modest loc zece, cu doar zece puncte din primele şapte partide, iar un nou insucces ar face ca distanţa dintre Liverpool şi primele clasate să fie una foarte, foarte mare. 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Premier League

Ultimele articole Toate articolele