Ultima oră
Ipswich Town, în Premier League după 22 de ani de aşteptare Ipswich Town, în Premier League după 22 de ani de aşteptare
Clujenii vor da totul în partida cu Dinamo! Anunţul venit din vestiarul „Şepcilor roşii” Clujenii vor da totul în partida cu Dinamo! Anunţul venit din vestiarul „Şepcilor roşii”
VIDEO | Metz - CSM Bucureşti 29-23. ”Tigroaicele” ratează şi în acest an Final Four-ul Ligii Campionilor VIDEO | Metz - CSM Bucureşti 29-23. ”Tigroaicele” ratează şi în acest an Final Four-ul Ligii Campionilor
Panagiotis Tachtsidis a primit o ofertă inedită Panagiotis Tachtsidis a primit o ofertă inedită
Daniel Pancu a dezvăluit motivul pentru care nu poate semna cu Rapid: „Discuţia durează cinci secunde, nici nu are rost să o începem” Daniel Pancu a dezvăluit motivul pentru care nu poate semna cu Rapid: „Discuţia durează cinci secunde, nici nu are rost să o începem”
CIO a decis o interdicţie de 15 ani pentru şeicul Ahmad al Kuwaitului CIO a decis o interdicţie de 15 ani pentru şeicul Ahmad al Kuwaitului

VIDEO | Belinda Bencic scrie istorie la Jocurile Olimpice! Este prima jucătoare din Elveţia care câştigă medalia de aur

JO 2020 Publicat de Andrei Ionascu pe 31 iul 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38215/20329411/1/profimedia-0624539466.jpg

Elveţianca Belinda Bencic (locul 12 WTA) a câştigat titlul olimpic la simplu feminin, învingând-o în finala de la Tokyo pe Marketa Vondrousova (Cehia, locul 42 WTA), scor 7-5, 2-6, 6-3. Bencic este prima jucătoare de tenis din Elveţia care câştigă o medalie de aur, chiar la prima ei participare la Jocurile Olimpice.

Meciul a durat două ore şi jumătate. Ambele jucătoare au reuşit câte 6 break-uri, dar Bencic a fost jucătoare mai inspirată în momentele importante.

Belinda Bencic a reuşit 29 de lovituri câştigătoare şi a comis 30 de erori neforţate. Marketa Vondrousova a înregistrat 38 de lovituri câştigătoare şi 36 de erori neforţate.

Este a treia medalie de aur pentru Elveţia în competiţia de tenis de la Jocurile Olimpice, după cea la simplu masculin obţinută de Marc Rosset în 1992 şi cea la dublu masculin câştigată de Roger Federer şi Stan Wawrinka în 2008.

Este cea mai importantă performanţă a carierei pentru Belinda Bencic (24 de ani), care n-a câştigat niciun turneu de Mare Şlem, dar are în palmares 5 trofee WTA la simplu. Cea mai bună clasare pentru elveţiancă este locul 4 mondial, în februarie 2020.

Belinda Bencic are şansa să obţină aurul olimpic şi la dublu la Tokyo. Alături de Viktorija Golubic, urmează să joace duminică finala împotriva cehoaicelor Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova, principalele favorite.

Sursa foto: profimediaimages.ro

mail-share icon Email
viewscnt

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele