Ultima oră
Anunţul făcut de Dan Şucu înaintea partidei cu Universitatea Craiova. ”Echipa are nevoie de noi!” Anunţul făcut de Dan Şucu înaintea partidei cu Universitatea Craiova. ”Echipa are nevoie de noi!”
Pleacă Rrahmani din Giuleşti? Bergodi a făcut anunţul pe care toţi fanii Rapidului îl aşteptau Pleacă Rrahmani din Giuleşti? Bergodi a făcut anunţul pe care toţi fanii Rapidului îl aşteptau
Au bătut palma! Manchester City a realizat un transfer ce va intra în istorie Au bătut palma! Manchester City a realizat un transfer ce va intra în istorie
Discuţia dintre Edi Iordănescu şi Mircea Lucescu. ”Am ascultat, nu am intervenit în discuţia lor” Discuţia dintre Edi Iordănescu şi Mircea Lucescu. ”Am ascultat, nu am intervenit în discuţia lor”
Irina Begu s-a calificat în sferturi la primul turneu de la revenirea pe teren Irina Begu s-a calificat în sferturi la primul turneu de la revenirea pe teren
Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt" Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt"

VIDEO ǀ Costel Pantilimon a devenit managerul general al Politehnicii Timişoara

Liga II Publicat pe 8 feb 2023
mail-share icon Email

Fostul internaţional Costel Pantilimon a fost prezentat, miercuri, în funcţia de manager general al echipei Politehnica Timişoara.

“E foarte important pentru mine să ştiu că sunt dorit, important că se vrea ceva serios, se vrea o reconstrucţie şi pentru mine a fost un imbold destul de mare să vin aici”, a declarat Pantilimon.

Paul Codrea este noul director sportiv al clubului, iar Marius Adam (cadru didactic la UPT) va fi administrator delegat.

Costel Pantilimon s-a născut la 1 februarie 1987, la Bacău, unde a început şi fotbalul, la Aerostar, şi unde a debutat şi la seniori. În 2006 s-a transferat la FCU Politehnica Timişoara, adus de Gheorghe Hagi. A făcut parte din echipa care a eliminat pe Şahtior Doneţk din Liga Campionilor.

În 2011 s-a transferat la Manchester City, unul dintre cele mai importante cluburi din fotbalul mondial al ultimilor ani. La ”cetăţeni” a stat până în 2014 şi a cucerit titlul naţional în Premier League (2014), Cupa Ligii Angliei (2014) şi Supercupa Angliei (2012). A evoluat apoi la Sunderland, Watford, La Coruna, Nottingham Forest, Omonia Nicosia (campion naţional în Cipru, în 2020) şi Denizlispor. De la echipa din Turcia s-a retras din activitatea de jucător, în 2021.

A fost internaţional român de juniori, de tineret şi de seniori. Pentru prima reprezentativă a strâns 27 de selecţii între 2008-2017. A făcut parte din lotul „tricolor” la Euro 2016. Portar cu un fizic impunător, a fost unul dintre cei mai buni goalkeeperi ai României postdecembriste.

Pantilimon a fost, în urmă cu doi ani şi jumătate, responsabil de relaţii internaţionale pentru Centrul de copii şi juniori al Politehnicii, iar în urmă cu câteva luni a efectuat un stagiu de practică la grupa U19 a ”alb-violeţilor”, pentru licenţa de antrenor UEFA A şi B. El a absolvit cursurile organizate de federaţia din Ţara Galilor.

mail-share icon Email
viewscnt

Liga II

Ultimele articole Toate articolele