Ultima oră
VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament
Campioana CSM Bucureşti  a eliminat vicecampioana Rapid Bucureşti în prima semifinală a Cupei României Campioana CSM Bucureşti a eliminat vicecampioana Rapid Bucureşti în prima semifinală a Cupei României
Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"

VIDEO ǀ Cum a renunţat Ana-Maria Popescu la tenis pentru scrimă: ”Făceam o trăsnaie, eram trimisă să bat mingea la perete”

Special Publicat de Emanoil Ursache pe 20 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/20436996/1/ana-maria-florin-calinescu.png

Ana-Maria Popescu (Brânză), marea noastră campioană olimpică, mondială şi europeană la scrimă, a fost invitata specială a lui Florin Călinescu, marţi (n.r.-ieri), la prima ediţie de pe Prima TV a emisiunii care îi poartă numele actorului şi omului de televiziune. 

Ana-Maria a vorbit despre sportul pe care l-a practicat înainte să se apuce de scrimă, disciplina în care a scris istorie pentru România. Scrimera şi-a amintit că a încercat să joace tenis de câmp, însă s-a lasat după un an pentru că, fiind singura jucătoare de mână stângă din grupă, se plictisea până îi venea rândul, ajungând să fie pedepsită.

Ana-Maria a mai spus, în dialog cu Florin Călinescu, că singurul sport în care a simţit că poate performanţă este scrima, ceea ce s-a şi întâmplat.

”În momentul în care fratele meu s-a întors într-o seară de la antrenament. Eu încercasem timp de un an de zile să practic tenisul de câmp. Nu mi s-a potrivit pentru simplul fapt că eu eram singura stângace dintr-o grupă de zece copii.

(n.r.- despre faptul că stângacii au un avantaj în tenis). Aşa ştiam şi eu, doar că la tenis eram ultima în permanenţă. Până ajungeam să exersez cu antrenorul mă plicitseam. Făceam iarăşi o trăsnaie. Eram trimisă să bat mingea la perete. Drept urmare am renunţat la idee pentru că nu am înţeles unde e competiţia şi când o să câştig şi eu o medalie.

(n.r. – dacă ar fi putut face performanţă în tenis) Eu aş fi putut să performez doar în scrimă, trebuie să recunosc acest lucru.”, a povestit Ana-Maria Popescu, la Prima TV, la Florin Călinescu Show.

Cu zâmbetul pe buze, ea a recunoscut că nu a fost la grădiniţă pentru că facea prea multe năzbâtii în copilărie şi, încă de pe atunci, era o fire care avea multe întrebări de pus. 

”Nu cred că m-au primit. N-am fost la grădiniţă. În copilărie eram genul acela de copil nu chiar de pus în ramă, ca să fiu draguţă. Aveam foarte multe întrebări, mi se spunea şi <<copilul dar de ce>>. Şi făceam tot felul de năzbâdii. Nimic ieşit din comun, probabil potrivit vârstei. Dar aveam tendinţa să consum energia celorlalţi prea mult.”, şi-a mai amintit Ana-Maria Popescu.

Florin Călinescu Show este transmis de Prima TV marţi, miercuri şi joi de la ora 20:00. În ediţia de miercuri (n.r.- astăzi) vor fi invitaţi Elisabeta Lipa, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Ştefan Pălărie, senator USR, şi artista de muzică populară Ornela Pasăre.

mail-share icon Email
viewscnt

Special

Ultimele articole Toate articolele