Ultima oră
VIDEO | Farul - CFR Cluj 5-1. Dobrogenii fac recital în duelul fostelor campioane VIDEO | Farul - CFR Cluj 5-1. Dobrogenii fac recital în duelul fostelor campioane
CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A la feminin CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A la feminin
Emma Răducanu, eliminată de liderul WTA Iga Swiatek în sferturi la Stuttgart Emma Răducanu, eliminată de liderul WTA Iga Swiatek în sferturi la Stuttgart
Mesaj pentru Horia Tecău Mesaj pentru Horia Tecău
Un arbitru de scaun bulgar a primit interdicţie pe viaţă pentru încălcări legate de corupţie Un arbitru de scaun bulgar a primit interdicţie pe viaţă pentru încălcări legate de corupţie
VIDEO | Soluţie pentru naţională! Louis Munteanu, gol de mare fineţe în poarta celor de la CFR Cluj VIDEO | Soluţie pentru naţională! Louis Munteanu, gol de mare fineţe în poarta celor de la CFR Cluj

VIDEO | Dan Şucu, indignat de arbitraj: "Să vină cineva să ne explice! El e adevăratul agresor". Ce l-a deranjat pe acţionarul Rapidului

Rapid Publicat pe 11 oct 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38244/20884823/1/jp.png


Accidentarea gravă suferită de Jayson Papeau (26 de ani) ca urmare a unui fault dur al lui Antoni Ivanov în meciul Rapid - FC Botoşani 1-1 l-a făcut pe miliardarul Dan Şucu să lanseze un atac dur la adresa arbitrului Adrian Cojocaru, cel care l-a sancţionat doar cu cartonaş galben pe mijlocaşul oaspeţilor.
 
Şucu a pus faţă în faţă două intrări dure venite la interval de două zile, cea a lui Ivanov la Papeau şi cea a lui Isac la Deac, şi a ajuns la concluzia că măsurile au fost diferite, chiar dacă intensitatea a fost cam aceeaşi. În timp ce Isac a fost eliminat, Ivanov a rămas pe teren deşi Papeau a plecat de la stadion în cârje, iar apoi a aflat că va lipsi între trei şi patru luni. O situaţie care nu-i convine acţionarului de la Rapid:
 
"Când am intrat în fotbal am zis că nu o să vorbesc prea curând despre arbitraje, desi toată lumea mi-a zis că în această zonă sunt cele mai mari probleme. Acum, însă, nu pot să tac atunci când văd ce se întâmplă. În faţă, cei de la FRF ne felicită pentru investiţiile noastre, dar în spate am impresia că parcă ne sabotează.
 
Nu este posibil ca faze similare, unele chiar identice, să fie judecate cu măsuri atât de diferite. Nu cere nimeni să fie ajutat, ci doar să fie arbitrat corect. Vrem o normalitate în acest sens. Copiii aceia vin să câştige o pâine în fotbalul românesc, nu să li se rupă picioarele.
 
Am văzut două faulturi care au pus integritatea sportivilor în pericol, la Papeau şi Deac, dar deciziile au fost diferite. Să vină cineva să ne explice de ce se poate întâmpla acest lucru. Eu consider că, într-un astfel de caz, adevăratul agresor este centralul care tolerează aşa ceva", a spus Dan Şucu, pentru ProSport.

Papeau, OUT o perioadă îndelungată

Trimis din teren încă din primul minut în poziţia de playmaker, în locul lui Alexandru Ioniţă II, talentatul mijlocaş ofensiv francez a avut un start bun de partidă, fiind unul dintre cei mai activi fotbalişti ai gazdelor, însă totul s-a terminat foarte repede şi foarte prost pentru el. După o lovitură liberă a celor de la FC Botoşani, Papeau a încercat să plece pe un contraatac rapid, apoi a căzut victima unui atac din spate al bulgarului Antoni Ivanov.
 
Imediat după contact, Papeau s-a rostogolit pe gazon, iar Ivanov a văzut cartonaşul galben. Ceea ce nu părea să fie mai mult decât un fault clasic de joc, care să oprească o acţiune periculoasă a adversarului, s-a dovedit, însă, un fault dur. Papeau a primit îngrijiri medicale din partea medicilor, a acuzat probleme la gleznă şi a fost scos cu targa de pe teren, aplauzele colegului Antonio Sefer indicând că accidentarea ar putea fi una foarte serioasă.
 

Potrivit Fanatik.ro, Papeau a suferit o fractură pe fibulă, leziune a ligamentului tibiofibular anterior şi o leziune parţială grad II la deltoid şi la ligamentul anterior talofibular. Ceea ce înseamnă că nu va mai juca în 2022 şi că va reveni pe teren undeva în luna februarie.

Pierderea lui Papeau reprezintă o lovitură importantă pentru jocul ofensiv al Rapidului, în condiţiile în care francezul în vârstă de 26 de ani se impusese ca titular şi avea din ce în ce mai multă încredere din partea antrenorului.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Rapid

Ultimele articole Toate articolele