Ultima oră
VIDEO | Flacăra Olimpică a fost aprinsă VIDEO | Flacăra Olimpică a fost aprinsă
NEWS ALERT | Un jucător cu meciuri la echipa naţională, OUT pentru şase luni NEWS ALERT | Un jucător cu meciuri la echipa naţională, OUT pentru şase luni
Focus 18 urcă Prima TV pe locul IV în audienţe în rândul publicului 21-59, la nivel naţional Focus 18 urcă Prima TV pe locul IV în audienţe în rândul publicului 21-59, la nivel naţional
Ian Foster va antrena în Japonia Ian Foster va antrena în Japonia
NEWS ALERT | Lovitură de teatru! Informaţia care dinamitează viitorul Rapidului NEWS ALERT | Lovitură de teatru! Informaţia care dinamitează viitorul Rapidului
Nu vor avea adversar! Echipa de baschet a Statelor Unite ale Americii pentru Jocurile Olimpice Nu vor avea adversar! Echipa de baschet a Statelor Unite ale Americii pentru Jocurile Olimpice

VIDEO | Derby de mare clasă în Bănie! Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-3. Ardelenii se duc la patru puncte în faţa celor de la FCSB

Superliga Publicat de Daian Cutu pe 15 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20181320/1/dsc1961.jpg

CFR Cluj a câştigat derby-ul cu Universitatea Craiova, scor 3-1, în direct pe Look Sport+. Ardelenii s-au distanţat la patru puncte în fruntea campionatului, iar FCSB este obligată la victorie duminică cu Sepsi, pentru a nu pierde contactul.

Prima repriză a fost una spectaculoasă, cu ambele echipe practicând un joc deschis. Păun a deschis scorul, la două minute după ce a fost introdus pe teren, dar la scurt timp oltenii au egalat prin Ştefan Baiaram, care a marcat un eurogol de la distanţă.

În actul secund jocul Craiovei s-a rupt complet, trupa lui Ouzounidis nu a mai produs nimic din punct de vedere ofensiv, iar Deac şi din nou Păun au înscris. Oltenii ajung la patru eşecuri consecutive în Casa Liga 1, cea mai slabă performanţă din ultimii şapte ani.

Clasament: 1. CFR Cluj - 48 de puncte, 2. FCSB - 44, 3. Universitatea Craiova – 37, 4. Sepsi – 36, 5. FC Botoşani – 31, 6. Academica Clinceni – 29.

--------------------------------------

Universitatea Craiova - CFR Cluj 1-3 (Baiaram 11 / Păun 5, 74, Deac 69), în direct pe Look Sport+

Echipele de start:

Universitatea Craiova: Pigliacelli - Căpăţînă, M. Constantin, Acka, Vătăjelu - Mateiu, Nistor - Cîmpanu, Cicâldău, Baiaram - A. Ivan

CFR Cluj: Sandomierski - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Sigurjonsson, Bordeianu, Gîdea - C. Deac, Debeljuh, V. Costache

Minutul 90+3: Bălaşa salvează cu un blocaj excelent, un gol ca şi făcut a lui Debeljuh.

Minutul 74: GOL CFR! Debeljuh dă a doua pasă decisivă. Croatul îl lansează perfect pe Adrian Păun, care reuşeşte ”dubla”.

Minutul 69: GOL CFR! Centrare din bandra dreaptă, Debeljuh preia şi trimite cu pieptul la Deac. Decarul ardelenilor rămâne singur cu Pigliacelli şi marchează.

Minutul 60: Păun trage din afara careului pe lângă poartă, după ce a luat o acţiune pe cont propriu.

Minutul 57: Valentin Costache primeşte ”galben” pentru simulare.

Minutul 45: Cîmpanu trimite din lovitură liberă puţin peste poartă.

Minutul 39: Lovitură pentru Craiova! Marcatorul golului, Ştefan Baiaram acuză dureri la gleznă, iar Ouzounidis îl schimbă cu Juan Camara.

Minutul 35: Vinicius primeşte cartonaş galben.

Minutul 24: Ivan pătrunde în careu şi trimite puţin pe lângă poartă.

Minutul 23: Cei de la CFR Cluj cer penalty, la o intrare la limita careului a lui Vătăjelu la Deac.

Minutul 16: Mateiu se desprinde elegat de Deac şi trimite un şut cu efect ce a trecut puţin pe lângă stâlpul din dreapta al porţii.

Minutul 11: GOL Craiova! Baiaram preia la 25 de metri şi înscrie cu un şut care l-a surprins pe Sandoemierski. Execuţia a luat şi un uşor efect înainte de a intrat în poartă.

Minutul 5: GOL CFR! Ciprian Deac bate un corner scurt până la Păun, care trece elegat de Cicâldău şi înscrie cu un şut la colţul lung.

Minutul 4: Edi Iordănescu face o schimbare deja clasică. Mihai Adrian Gîdea este înlocuit cu Adrian Păun.

Minutul 1: A început partida din Bănie!

---------------------------------------

Universitatea Craiova şi CFR Cluj se întâlnesc sâmbătă, de la ora 21:30, în direct la Look Sport+. Golurile, ratările, paradele sau fazele controversate ale celui mai puternic meci al etapei a 8-a din play-off-ul Ligii 1 vor fi redate live video de către site-ul www.looksport.ro.

VIDEO | Universitatea Craiova – CFR Cluj, sâmbătă, de la 21:30, la Look Sport+. ”Feroviarii” vor să scrie istorie în Casa Liga 1

După ce au învins CFR Cluj (2-1) şi FCSB (2-0), şi au luat o opţiune serioasă în lupta pentru titlu, oltenii par să se apropie de un sezon dezastruos. Cele trei înfrângeri consecutive în campionat, cu Academica (1-0), Sepsi (2-0) şi Botoşani (3-2), fac ca Universitatea Craiova să tremure serios chiar şi pentru locul 3, ultimul care duce sigur în Conference League. Sepsi s-a apropiat la doar un punct de olteni şi are meci, în această rundă, cu FCSB, formaţie în faţa căreia nu a pierdut niciun duel în sezonul curent. O victorie a ”leilor” în faţa ”feroviarilor” este necesară pentru ca formaţia din Bănie să fie sigură că nu va ajunge să depindă de finala Cupei României, contra celor de la Astra Giurgiu, pentru a juca în Conference League.

Miza este uriaşă mai ales pentru CFR Cluj. Ardelenii vor să îşi treacă în cont al patrulea titlu de campioană la rând, chiar dacă în ultimele cinci meciuri nu au fost tocmai constanţi, formă asemănătoare arătată şi de contracandidata FCSB. În ultimele cinci dueluri, CFR Cluj a trecut de la agonie la extaz şi viceversa: înfrângere cu Craiova (2-1), victorie cu Botoşani (2-0), egal dramatic cu FCSB (1-1), victorie cu Academica (1-0) şi eşec cu Sepsi (1-0). Cu o FCSB cel puţin la fel de imprevizibilă, situată la doar un punct în spate, CFR are nevoie neapărat de o victorie în faţa Craiovei pentru a fi sigură că îşi păstrează intactă prima poziţie în clasament şi pentru a scrie istorie în Casa Liga 1. Dacă ia titlul, trupa pregătită de Edi Iordănescu se va putea lăuda singură că este campioana provinciei. În prezent, UTA, Chinezul Timişoara şi CFR au cucerit Liga 1 de căte şase ori.  

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele