Ultima oră
Campionatul brazilian de fotbal, suspendat până la sfârşitul lunii din cauza inundaţiilor grave din sudul ţării Campionatul brazilian de fotbal, suspendat până la sfârşitul lunii din cauza inundaţiilor grave din sudul ţării
Stadionul pe care va evolua Corvinul Hunedoara în cupele europene. „Este un stadion care îndeplineşte toate condiţiile” Stadionul pe care va evolua Corvinul Hunedoara în cupele europene. „Este un stadion care îndeplineşte toate condiţiile”
Mesajul marelui campion, după ce Corvinul a cucerit Cupa României. „Voi veni la meciurile din cupele europene” Mesajul marelui campion, după ce Corvinul a cucerit Cupa României. „Voi veni la meciurile din cupele europene”
Au fost răsplătiţi pe măsură! Suma încasată de jucătorii Corvinului Hunedoara, după triumful din Cupa României Au fost răsplătiţi pe măsură! Suma încasată de jucătorii Corvinului Hunedoara, după triumful din Cupa României
Celtic Glasgow a câştigat campionatul Scoţiei pentru a 54-a oară Celtic Glasgow a câştigat campionatul Scoţiei pentru a 54-a oară
Atletico a învins Getafe, scor 3-0. Griezmann a marcat toate cele trei goluri Atletico a învins Getafe, scor 3-0. Griezmann a marcat toate cele trei goluri

VIDEO | Există minuni! REMONTADA de senzaţie reuşită de România în Elveţia

Echipa nationala Publicat pe 19 iun 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21230618/2/profimedia-0784280341.jpg


Reprezentativa României a remizat cu Elveţia, la Lucerna, scor 2-2, în Grupa I de callificare la Campionatul European din 2024, meci în care adversarii au condus cu 2-0, până în minutul 89.

VIDEO | Elveţia - România 2-2 (Amdouni 28, 41 / Mihăilă 89, 90+2), în direct pe Prima TV şi PrimaPlay.ro. Echipele de start:

  • Elveţia: Sommer - Elvedi, Akanji, Rodriguez - Fernandes, Zakaria, Xhaka, Freuler - Shaqiri, Amdouni, Vargas
  • România: Moldovan – Manea, Nedelcearu, Burcă, Drăguşin, Sorescu – Hagi, Screciu, Stanciu - Coman – Alibec

Minutul 90+9: Fluier final! Se termină 2-2!

Minutul 90+8: Scăpăm! Bislimi reia cu capul în bara transversală.

Minutul 90+2: GOL ROMÂNIA! FABULOS! Se repetă faza de la primul gol. Moruşan cu pasa, iar Mihăilă vine cu egalarea!

Minutul 89: GOL ROMÂNIA! Moruţan centrează lung, iar Mihăilă îşi etalează viteza şi reduce diferenţa.

Minutul 82: Centralul dictează penalty, după o intervenţie a lui Manea asupra lui Steffen. VAR intervine şi anulează decizia. Shaqiri s-a pregătit să execute.

Minutul 78: Ocazie uriaşă pentru Elveţia!

Minutul 47: Începem slab şi repriza a doua. Xhaka scoate la 5 metri pentru Shaqiri, care nu nimereşte cadrul porţii din alergare.

Minutul 45+2: Pauză! Elveţia conduce cu 2-0.

Minutul 41: GOL Elveţia! Shaqiri trimite o pasă de excepţie la Amdouni, care profită de lentoare defensivei noastre şi face 2-0.

Minutul 35: Ianis Hagi pierde foarte uşor mingea, dar Amdouni nu profită.

Minutul 28: GOL Elveţia! Gazdele deschid scorul, după o fază perfect lucrată. Vargas trimite din lateral la Amdouni, ce finalizează fără emoţii din câţiva metri.

Minutul 19: Vargas reia cu capul puţin pe lângă buturile apărate de Horaţiu Moldovan.

Minutul 14: Xhaka se descurcă de lângă mai mulţi adversari şi scoate în careu şi trimite spre Amdouni, ce ratează întâlnirea cu balonul.

Minutul 7: Amdouni pătrunde în careu foarte uşor, dar Moldovan iese excelent şi blochează.

Minutul 1: A început partida!

----------------------------------

UPDATE: FRF a anunţat că România va evolua în galben în această seară, iar Elveţia va juca în roşu.


România a pornit cu dreptul în acestă campanie de calificare la EURO 2024, după ce a reuşit două victorii cu Andorra (2-0) şi Belarus (2-1), urmate de egalul din meciul precedent cu Kosovo, scor 0-0. Urmează cel mai greu test din acestă grupă pentru naţionala lui Edi Iordănescu: Elveţia.

”Tricolorii” au făcut un joc bun pe partea defensivă în partida de la Priştina, dar vor trebui să ofere mai mult pe partea ofensivă în duelul de la Luzern. România se află pe locul doi în grupa I de calificare cu 7 puncte.

Elveţia este marea favorită a acestei înfruntări, dar şi la terminarea pe primul loc, mai ales după ce au reuşit să câştige toate cele trei meciuri de până acum şi au adunat 9 puncte. Elveţienii s-au impus în faţa Belarusului (5-0), Israelului (3-0) şi Andorrei (2-1), iar acum vor întâlni România într-un meci acasă.

Ultima întâlnire a naţionalei României cu Elveţia a fost în grupele Campionatului European din 2016, meci care s-a încheiat cu o remiză, 1-1.

Echipele probabile: 

  • Elveţia: Sommer; Lotomba, Akanji, Schar, Rodriguez; Freuler, Zakaria, Xhaka; Amdouni, Seferovic, Vargas
  • România: Moldovan; Manea, Drăguşin, Burcă, Sorescu; Marin, Băluţă, Stanciu; Moruţan, Puşcaş, Man

Edi Iordănescu l-a convcat pe Valentin Ţicu, în urma celor trei accidentări

Selecţionerul Edward Iordănescu a decis să îl cheme la echipa naţională pe Valentin Ţicu, de la lotul U21, având în vedere faptul că trei fundaşi laterali acuză probleme medicale înaintea meciului cu Elveţia.

Au probleme Andrei Raţiu, Mario Camora şi Raul Opruţ, iar şansele ca măcar unul dintre ei să fie recuperat până la ora jocului din Elveţia sunt minime.

Ţicu, în vârstă de 22 de ani, se află în cantonamentul de la Mogoşoaia, unde România U21 se pregăteşte pentru EURO U21. Jucătorul se va alătura lotului duminică,, la Zurich, acolo unde vor ajunge şi tricolorii în jurul prânzului.

Lotul Românei pentru meciul cu Elveţia

Portari: Ştefan Târnovanu, Marian Aioani, Horaţiu Moldovan

Fundaşi: Andrei Raţiu, Cristian Manea, Andrei Burcă, Radu Drăguşin, Ionuţ Nedelcearu, Adrian Rus, Valentin Ţicu, Raul Opruţ

Mijlocaşi: Marius Marin, Tudor Băluţă, Vladimir Screciu, Darius Olaru, Nicolae Stanciu, Alexandru Cicâldău, Ianis Hagi, Deian Sorescu, Olimpiu Moruţan, Florinel Coman, Dennis Man, Valentin Mihăilă

Atacanţi: George Puşcaş, Denis Alibec, Louis Munteanu

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri