Ultima oră
Revenire de senzaţie în Superligă? Declaraţia dată de fostul jucător din Gruia Revenire de senzaţie în Superligă? Declaraţia dată de fostul jucător din Gruia
Gabi Tamaş revine pe teren Gabi Tamaş revine pe teren
NEWS ALERT | Lovitură grea încasată de CFR Cluj! Un titular s-a "rupt" şi ratează derby-ul cu Universitatea Craiova NEWS ALERT | Lovitură grea încasată de CFR Cluj! Un titular s-a "rupt" şi ratează derby-ul cu Universitatea Craiova
Ciprian Marica a numit atacantul care nu are voie să lipsească de la Campionatul European! "Este cel mai în formă" Ciprian Marica a numit atacantul care nu are voie să lipsească de la Campionatul European! "Este cel mai în formă"
VIDEO | Madison Square Garden s-a cutremurat! Final nebun în meciul câştigat de New York Knicks împotriva Philadelphiei 76ers VIDEO | Madison Square Garden s-a cutremurat! Final nebun în meciul câştigat de New York Knicks împotriva Philadelphiei 76ers
”Abia duminică după amiază doctorii au reuşit să mă stabilizeze”. Dezvăluire cutremurătoare făcută de Adrian Mititelu Jr. ”Abia duminică după amiază doctorii au reuşit să mă stabilizeze”. Dezvăluire cutremurătoare făcută de Adrian Mititelu Jr.

VIDEO ǀ FC U Craiova, complexul Rapidului. Oltenii mai dau o lovitură în Giuleşti şi răpun echipa lui Mutu, scor 2-1

Rapid Publicat pe 10 feb 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38244/21010334/1/fc-u-craiova-1948-fc-rapid-superliga-superbet-10-09-2022.jpg

Rapid a fost învinsă, vineri seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-2, de echipa FC U Craiova, într-un meci din etapa a 25-a din Superligă. Confruntarea a fost LIVE pe Prima Sport 1 şi www.primasport.ro

Oaspeţii au marcat prin Bauza, în minutul 1 (secunda 45), în urma unei lovituri de cap, după un corner, iar Bahassa a punctat în minutul57. Rapidiştii au redus din diferenţă abia în partea a doua, prin Iacob, în minutul 87, care a punctat cu călcâiul, în urma unui corner.

  • Rapid: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, Iacob, Fl. Ştefan – Pănoiu (Sefer ’63), Crepulja (Kait ’46), Al. Albu – Emmers (Luckassen ’63), Dugandzic, Al. Ioniţă (Bamgboye ’46). Antrenor: Adrian Mutu.
  • FC U Craiova: Gurău – R. Negru (Paramatti ’67), A. Duarte, Henriques, Huyghebaert – Achim, Albu – Baeten, Bauza (Asamoah ’89), Bahassa (Van Durmen ’77) – Chiţu (Ganea ’67). Antrenor: Nicolo Napoli.

În urma acestui succes, FC U Craiova a urcat momentan pe locul 7, cu 30 de puncte, iar Rapid e pe locul 3, cu 45 de puncte. Oltenii sunt la trei puncte de locul 6, de play-off, Sepsi, dar are acum un meci mai mult.

Etapa următoare, FC U Craiova va juca împotriva Voluntarului, acasă, iar Rapid va evolua pe terenul Mioveniului.


Rapid – FC U Craiova 1-2 (Iacob 87 / Bauza 1; Bahassa 57) 

Echipele de start:

  • Rapid: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, P. Iacob, Fl. Ştefan - Pănoiu, Crepulja, Al. Albu - Emmers, Dugandzic, Al. Ioniţă II
    Rezerva: Drăghia, Belu, Ignat, Kait, Sefer, A. Ciobanu, V. Costache, Luckassen, Bamgboye
  • FCU Craiova: I. Gurău - R. Negru, A. Duarte, Henriques, Huyghebaert - Vl. Achim, Dr. Albu - Baeten, Bauza, Bahassa - Chiţu
    Rezerva: R. Popa, Paramatti, Sidibe, Mascarenhas, G. Ganea, I. Zanfir, Van Durmen, Asamoah, Blănuţă

Min. 90+7: Final de meci în Giuleşti! FC U Craiova se impune cu 2-1. 

Min. 87: GOOOL Rapid! Iacob reduce din diferenţă cu o execuţie spectaculoasă, cu călcâiul, în urma unui corner executat din dreapta.

Min. 83: Ratează o şansă bună George Ganea. Şutul său, de la 14 metri, e scos în lateral de Moldovan.

Min. 80: După golul de 2-0 ambele echipe par împăcate cu rezultatul final, Rapid atacă dar o face din nevoie, nu pare să aibă forţa necesară de a puncta în această seară. FC U Craiova nu atacă în forţă când are posesia, dar se apropie fără probleme de poarta gazdelor.

Min. 57: GOOOL FC U Craiova! Bahassa face 2-0 cu o execuţie din prima, cu stângul, după o pasă din dreapta.

Min. 48: Chiţu, ratarea etapei! Primeşte o pasă în câţiva metri, în careu, dar nu controlează balonul cum trebuie şi trimite, apoi, pe lângă poartă.

Min. 46: Începe repriza a doua. 

Min. 45+1: Pauză în Giuleşti, FC U Craiova are 1-0.

Min. 34: Momente ceva mai bune pentru FC U Craiova, care stă câteva minute în jumătatea Rapidului. Două faze de atac de notat: un şut din unghi al Bahassa respins de Moldovan şi un şut de la aproximativ 25 de metri al lui Bauza, poziţie centrală, dar portarul gazdelor prinde uşor.

Min. 28: Minute în care Rapid stă constant în apropierea careului oltenilor, care contează în ultimul timp doar pe contraatac. Echipa lui Adrian Mutu e închisă perfect, fundaşii oaspeţilor nu dau spaţii.

Min. 20: Bahassa, ce ocazie! Mingea ajunge la el după o fază prelungită de atac a oltenilor în stânga, dar execuţia, din întoarcere, din preajma punctului de la 11 metri, se duce destul de mult peste poarta lui Moldovan.

Min. 16: Momente de ”linişte” în Giuleşti, jocul e ceva mai lent de ambele părţi, ritm de joc mai scăzut comparativ cu primele minute.

Min. 9: Multe momente în care echipele se apropie de ultimii metri ai porţilor adverse, însă nu se forţează în ultima treime. În tribune se află şi Wesley Sneijder.

Min. 1: GOOOL FC U Craiova! Bauza marchează cu capul, în urma unei lovituri de colţ din dreapta.

Min. 1: Începe partida din Giuleşti, într-o atmosferă superbă! 

Înaintea meciului, în Gara de Nord, fanii lui FC U Craiova au ameninţat că vor continua să scandeze împotriva maghiarilor.


Neînvinsă de 7 meciuri în Superligă, perioadă în care a adunat 3 victorii şi 4 egaluri, Rapid ocupă locul 3 în campionat cu 45 de puncte câştigate în 24 de meciuri, la 6 ”lungimi” distanţă de lidera Farul Constanţa. Giuleştenii dau golgheterul la zi al campionatului, croatul Marko Dugandzic, cu 15 goluri marcate.

La rândul ei, FC ”U” Craiova este neînvinsă în ultimele 5 meciuri pe care le-a jucat în campionat, în care a adunat 3 succese şi două remize. Oltenii ocupă locul 10 în clasament cu 27 de puncte acumulate. Golgheterul lor este în continuare Andrea Compagno, al doilea cel mai bun marcator din campionat. Vârful italian transferat de la FCSB a marcat 5 din cele 14 goluri ale sale pentru formaţia din Bănie.

  • În turul sezonului regular, FC U Craiova – Rapid Bucureşti s-a terminat 1-0.

Echipele probabile:

  • Rapid: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, P. Iacob, Fl. Ştefan - Kait, Al. Albu, Pănoiu - Emmers, Dugandzic, Ad. Ioniţă II
  • Rezerve: Drăghia, Crepulja, Ignat, Sefer, A. Ciobanu, V. Costache, Belu, Luckassen, Bamgboye
  • Absenţi: J. Morais (suspendat), Papeau, Dr. Grigore (accidentaţi)
  • Antrenor: Adrian Mutu
  •  
  • FC ”U” Craiova: I. Gurău - R. Negru, A. Duarte, Henriques, Huyghebaert - Vl. Achim, Dr. Albu - Baeten, Bauza, Bahassa - Chiţu
  • Rezerve: R. Popa, Paramatti, J. Ibrahim, Mascarenhas, G. Ganea, I. Zanfir, Van Durmen, Asamoah, Blănuţă
  • Absent: Al. Vodă (accidentat)
  • Antrenor: Nicolo Napoli

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Rapid

Ultimele articole Toate articolele