Ultima oră
Emilia Corbu a cucerit titlul de campioană a României la floretă Emilia Corbu a cucerit titlul de campioană a României la floretă
Succesul din Cupă vine la pachet cu o primă considerabilă pentru cei de la Corvinul Succesul din Cupă vine la pachet cu o primă considerabilă pentru cei de la Corvinul
VIDEO |  Dramaticul game final în care Hurkacz a capotat. Tommy Paul, pericol la RG? VIDEO | Dramaticul game final în care Hurkacz a capotat. Tommy Paul, pericol la RG?
Mircea Cristescu şi-a anunţat retragerea din structura de conducere a campioanei UBT Cluj la finalul sezonului Mircea Cristescu şi-a anunţat retragerea din structura de conducere a campioanei UBT Cluj la finalul sezonului
VIDEO | Las Palmas - Betis 2-2. Final liniştit de sezon pentru ambele formaţii VIDEO | Las Palmas - Betis 2-2. Final liniştit de sezon pentru ambele formaţii
Dorin Rotariu a ales unde vrea să joace. ”Eu cred că sunt mai mari şanse să meargă” Dorin Rotariu a ales unde vrea să joace. ”Eu cred că sunt mai mari şanse să meargă”

VIDEO | FCSB începe sezonul convingător şi trece fără bătăi prea mari de cap de FCU Craiova

Superliga Publicat pe 16 iul 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/21257432/2/u-craiova-1948-fcsb-superliga-superbet-16-07-2023.jpg

FCSB a învins în deplasare, scor 3-1, formaţia FCU Craiova, într-un meci din prima etapă a Superligii.

Astfel, FCSB este noul lider al clasamentului primei ligi.

Prima repriză a meciului de la Tg Jiu a avut ritm şi a arătat o echipă a FCSB cu poftă de joc. Bucureştenii au deschis scorul în minutul 8, prin David Miculescu, care a înscris din cornerul executat de Florinel Coman. În minutul 16 Florinel Coman a fost faultat în careu de portarul Robert Popa, Coman a transformat lovitura de pedeapsă în minutul 17. Robert Popa a avut o intervenţie extraordinară la şutul de la distanţă al lui Djokovic (min. 43) şi prima repriză s-a încheiat cu FCSB în avantaj, 2-0.

În minutul 56 Târnovanu a avut şi el o intervenţie de excepţie la lovitura de cap exepdiată de Aurelian Chiţu, iar în minutul 60 Andrei Cordea i-a pasat lui Edjouma în careu şi acesta a majorat avantajul oaspeţilor la 3-0.

În minutul 75 Sidibe a redus din diferenţă dintr-un penalty acordat pentru un fault comis de Djokovic, în careu, asupra lui Chiţu.

VIDEO | FCU Craiova - FCSB 1-3 (Sidibe 74-penalty / Miculescu 8, Coman 17-penalty, Edjouma 60), în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Echipele de start:

Echipele de start:

  • FCU Craiova: R. Popa – Compagnucci, Paramatti, Henriques, Mascarenhas – Dr. Albu, Vl. Achim – Baeten, Bahassa, Van Durmen – Chiţu
  • FCSB: Târnovanu – Pantea, Dawa, Haruţ, Radunovic – Djokovic, Şut, Olaru – Al. Băluţă, Miculescu, Fl. Coman

Minutul 90+6: Fluier final! FCSB se impune cu 3-1.

Minutul 73: GOL FCU Craiova! Chiţu este faultat în careu de Djokovic, iar Sidibe transformă de la punctul cu var.

Minutul 60: GOL FCSB! Miculescu scoate pentru Edjouma, care nu ratează din câţiva metri.

Minutul 59: Şansă mare pentru Olaru. Mingea sa trimisă de la distanţă s-a dus aproape de vinclu.

Minutul 56: Chiţu reia cu capul, dar Târnovanu are o super paradă.

Minutul 45: Lovitură pentru FCSB! Olaru iese accidentat. În locul său intră Edjouma.

Minutul 41: Popa are o super paradă la şutul de la distanţă trimis de Djokovic.

Minutul 27: Băluţă scoate foarte bine din dreapta la Coman, care reia slab dintr-o poziţie bună.

Minutul 16: GOL FCSB! Coman păcăleşte defensiva adversă şi scapă singur cu portarul Popa, care îl faultează în careu. Acelaşi Coman transformă de la punctul cu VAR.

Minutul 8: GOL FCSB! Miculescu înscrie din margine careului mic, după un corner bătut de Florinel Coman.

Minutul 1: A început partida.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

FCSB e gata de un nou sezon în care va încerca să cucerească titlul după ce au eşuat să o facă în stagiunea trecută şi a terminat pe locul 2 în play-off. ”Roş-albaştrii” nu s-au descurcat extraordinar în cele două meciuri de pregătire, unde au pierdut cu 5-2 în faţa lui Anderlecht şi au remizat 1-1 cu Paok. Cu siguranţă fanii FCSB-ului aşteaptă să îi vadă ”la treabă” pe noii veniţi în acestă vară: Alexandru Băluţă (29 de ani), Damjan Djokovic (33 de ani) şi Siyabonga Ngezana (25 de ani).

De cealaltă parte, FCU Craiova a încheiat sezonul pe locul 7, prima poziţie din play-out şi cu siguranţă trupa patronată de Adrian Mititelu îşi doreşte mai mult în noul sezon. Oltenii au câştigat în faţa lui Ahlen şi au pierdut de o manieră clară, scor 7-2, în faţa lui Koln II, în cele două partide amicale jucate înainte de startul Superligii.

Cele două formaţii s-au întâlnit de două ori în stagiunea trecută, iar un meci s-a încheiat la egalitate şi în altul s-a impus FCSB cu 2-0.

Două absenţe de marcă pentru FCSB la meciul cu FCU Craiova

Antrenorul vicecampioanei, cipriotul Elias Charalambous a început conferinţa de presă cu un salut în limba română. Pentru el urmează al 10-lea meci oficial pe banca tehnică a celor de la FCSB.

Cei de la FCSB nu se pot baza pe Andrea Compagno şi pe Siyabonga Ngezana. Primul nu are drept de joc contra fostei echipei, iar în cazul noului venit mai e nevoie de timp pentru a fi în ritmul echipei.

"Jucătorii sunt pregătiţi. Nu pot dezvălui primul 11, dar fotbaliştii noi sunt importanţi. Ngezana are nevoie de puţin timp, pentru că vine după o perioadă în care nu a jucat, astfel că nu va evolua în meciul de mâine. Uşor, uşor va fi de nivelul echipei.

Compagno este foarte important de asemenea, vine după un sezon foarte bun, a marcat multe goluri, dar nu va juca mâine. O echipă nu stă într-un singur jucător şi sunt sigur că cine îi va lua locul, o va face foarte bine. Astea sunt regulile, asta-i fotbalul şi trebuie să mergem mai departe”, a explicat cipriotul.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele