Ultima oră
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV

VIDEO | Thriller în Bănie! Deşi a condus cu 3-0 pe FC Voluntari, FCU Craiova s-a calificat la penalty-uri în finala barajului de Conference League

Superliga Publicat pe 26 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/21133386/1/fcu-vol.jpg

FCU Craiova s-a calificat la penalty-uri în finala barajului de Conference League, după ce a învins FC Voluntari. După 120 de minute scorul a fost 3-3, deşi oltenii au condus cu 3-0.

Craiovenii au deschis scorul în minutul 36, la o fază în care Bauza l-a lansat pe Chiţu, Matricardi a încercat să degajeze din faţa acestuia, însă balonul s-a lovit de Chiţu şi a deviat în poartă.

Gazdele au majorat scorul în minutul 60, când Baeten a şutat din afara careului, portarul Mihai Popa a gafat şi balonul a intrat în plasă. După numai două minute Chiţu a reuşit dubla din pasa lui Bauza şi meciul părea încheiat la 3-0.

Însă în minutul 78 portarul gazdelor, Gurău, a respins în faţă o centrare, balonul a ajuns la Aliji, care a şutat superb din afara careului şi a redus din diferenţă.

În minutul 82 Helder Tavares a şutat la poarta craiovenilor, iar Danny Henriques a blocat balonul cu ambele mâini, arbitrul Horaţiu Feşnic dictând penalti pentru oaspeţi. La aceeaşi fază a fost eliminat şi Aliji, el primind al doilea cartonaş galben. Sigurjonsson a transformat lovitura de pedeapsă, iar în minutul 90+7 acelaşi Sigurjonsson a executat un corner şi Dumiter a marcat golul egalizator cu o lovitură de cap, trimiţând partida în prelungiri. În cele două reprize de prelungiri nu s-a mai întâmplat nimic şi s-a ajuns la loviturile de departajare.

Pentru FC Voluntari au marcat Sigurjonsson, Mihai Răduţ, Matricardi şi Dumiter. Igor Armaş şi Paz au trimis în bară. De partea cealaltă, Duarte, Baeten, Sidibe, I. Zanfir şi George Ganea au înscris pentru FCU Craiova. Şutul lui Asamoah a fost apărat de Mihai Popa şi oltenii merg mai departe, urmând să mai joace un meci cu ocupanta locului 3 din play-off, Universitatea Craiova sau CFR Cluj, pentru a stabili ultima echipă românească din Conference League.

VIDEO | FCU Craiova - FC Voluntari 3-3, 5-4 la penalty-uri (Chiţu 36, 63, Baeten 61 / Aliji 78, Sigurjonsson 82, Dumiter 90+7). Echipele de start:

  • FCU Craiova: Gurău - Negru, Duarte, Henriques, Mascarenhas - Dr. Albu, V. Achim - Baeten, Bauza (cpt.), Bahassa - Chiţu
  • FC Voluntari: M. Popa - Ricardinho, Matricardi, Armaş (cpt.) - Marcelo Lopes, U. Meleke, Sigurjonsson, Aliji - Raţa, D. Florea, Damaşcan

FCU Craiova câştigă la loviturile de departajare! Pentru ilfoveni au ratat Armaş şi Paz, iar de la olteni nu a transformat Asamoah!

Minutul 120: Partida se va decide la loviturile de departajare! Scorul este 3-3.

Minutul 100: Ganea îi pasează lui Van Durmen în interiorul careului, acesta nu poate relua în forţă, iar Popa reuşeşte să respingă.

Minutul 90+8: Final de timp regulamentar! Scorul este 3-3, după ce oaspeţii au revenit de la 0-3.

Minutul 90+7: GOL FC Voluntari! Uluitoare desfăşurare! Dumite egalează în minutul 90+7 cu o lovitură de cap, la un corner.

Minutul 82: GOL FC Voluntari! Henriques comite un henţ clar în careu, iar centralul dictează penalty. Aliji vede roşu, pentru că l-a împins pe Bauza. Sigurjonsson îl învinge cu siguranţă pe Gurău.

Minutul 78: GOL FC Voluntari! Gurău respinge în faţă, iar Aliji prinde un şut de senzaţie cu exteriorul din afara careului.

Minutul 63: GOL FCU Craiova! Matricardi greşeşte din nou şi trimite pana la Bauza, care îl vede excelent în alergare pe Chiţu, iar atacantul face ”dubla”.

Minutul 61: GOL FCU Craiova! Centralul Feşnic foarte bine avantajul, Baten pătrunde, iar Popa respinge greşit, în poartă.

Minutul 45+2: Pauză! FCU Craiova conduce cu 1-0.

Minutul 36: GOL FCU! Craiova! Popa iese prea mult din poartă, Matricardi încearcă să respingă, dar trage în Chiţu, care îndeplineşte o formalitate şi înscrie cu poarta goală.

Minutul 31: Florea trage în forţă din afara careului, mingea fiind udă îi dă bătăi de cap lui Gurău, care respinge în cele din urmă.

Minutul 25: Albu reia surprinzător de la 25 de metri, iar Popa respinge în corner cu dificultate.

Minutul 1: A început partida!

-------------------------------------------

FCU Craiova a încheiat play-out-ul pe prima poziţie cu 36 de puncte, după ce a obţinut patru victorii, patru egaluri şi o înfrângere. Oltenii pot avea şansa să salveze sezonul, după ce au ratat play-off în urma înfrângerii cu 4-0 cu Sepsi.

De cealaltă parte, FC Voluntari nu a pierdut niciun meci în play-out şi a terminat pe locul doi, cu 34 de puncte. Ilfovenii au reuşit să se impună de patru ori şi au încheiat cinci meciuri la egalitate.

Ultima întâlnire dintre cele două formaţii a oferit unul dintre cele mai spectaculoase rezultate din play-out, după ce au remizat 3-3.

Echipele probabile:

  • FCU Craiova (4-2-3-1): I. Gurău - R. Negru, A. Duarte, Henriques, Mascarenhas - Vl. Achim, Dr. Albu - Baeten, Bauza, Bahassa - Chiţu
  • Rezerve: R. Popa, Piccolomo, J. Ibrahim, G. Ganea, Van Durmen, Sidibe, M. Ciobanu, Asamoah, Blănuţă
  • Antrenor: Nicolo Napoli
  • FC Voluntari (3-5-2): M. Popa - Matricardi, Armaş, Ricardinho - Aliji, U. Meleke, Raţă, Sigurjonsson, M. Lopes - Nemec, Damaşcan
  • Rezerve: Fernandez, Paz, Răduţ, Merloi, D. Florea, Dumiter, H. Tavares, Al. Vlad, R. Voican
  • Antrenor: Liviu Ciobotariu
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele