Ultima oră
Emilia Corbu a cucerit titlul de campioană a României la floretă Emilia Corbu a cucerit titlul de campioană a României la floretă
Succesul din Cupă vine la pachet cu o primă considerabilă pentru cei de la Corvinul Succesul din Cupă vine la pachet cu o primă considerabilă pentru cei de la Corvinul
VIDEO |  Dramaticul game final în care Hurkacz a capotat. Tommy Paul, pericol la RG? VIDEO | Dramaticul game final în care Hurkacz a capotat. Tommy Paul, pericol la RG?
Mircea Cristescu şi-a anunţat retragerea din structura de conducere a campioanei UBT Cluj la finalul sezonului Mircea Cristescu şi-a anunţat retragerea din structura de conducere a campioanei UBT Cluj la finalul sezonului
VIDEO | Las Palmas - Betis 2-2. Final liniştit de sezon pentru ambele formaţii VIDEO | Las Palmas - Betis 2-2. Final liniştit de sezon pentru ambele formaţii
Dorin Rotariu a ales unde vrea să joace. ”Eu cred că sunt mai mari şanse să meargă” Dorin Rotariu a ales unde vrea să joace. ”Eu cred că sunt mai mari şanse să meargă”

VIDEO | Finalissima Italia - Argentina 0-3! Campioana Europei a fost umilită de campioana Americii de Sud

Fotbal Internațional Publicat pe 1 iun 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20725917/2/profimedia-0696165260.jpg

Italia continuă să decadă, după ce a fost eliminată de la Cupa Mondială din baraj de Macedonia de Nord. În direct la Prima Sport 1, campioana europeană a pierdut la scor de neprezentare contra campioanei Amercii de Sud, Argentina. Martinez (28', pasă de gol Messi) Di Maria (45'+1, pasă de gol Martinez) şi Dybala (90'+ 4, pasă de gol Messi) au marcat golurile ”pumelor” în Finalissima, disputată în premieră, într-o partidă în care diferenţa de pe tabelă putea fi mult mai mare. Pentru italianul Giorgio Chellini, schimbat la pauză de Roberto Mancini, a fost ultimul meci în tricoul ”Squadra Azzurra”.

Italia - Argentina 0-3 (Martinez 28, Di Maria 45+1, Dybala 90 + 4)

Echipele de start:

  • Italia (4-3-3): Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson – Pessina, Jorginho, Barella – Bernardeschi, Belotti, Raspadori. Antrenor: Roberto Mancini.
  • Argentina (4-2-3-1): Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – De Paul, Rodriguez – Messi, Dybala, Di Maria – L. Martinez. Antrenor: Lionel Scaloni.

Min. 90 + 5: Fluier final! Argentina umileşte Italia cu 3-0 în Finalissima. Scorul putea fi mult mai dur pentru italieni. 

Min. 90 + 4: GOL Argentina! Messi porneşte într-o cursă individuală. Balonul ajunge la Dybala, care îl învinge pe Donnarumma cu o execuţie imparabilă la firul ierbii. 

Min. 81: Ocazie nouă pentru Argentina! Golul lui Lo Celso este refuzat de intervenţia eroică, cu capul, a lui Bastoni. 

Min. 69: Ocazie pentru Argentina! Donnarumma îi refuză de lângă bară golul lui Messi.

Min. 65: Ocazie pentru Argentina! Donnarumma îi blochează şutul lui Messi. Căpitanul şi decarul Argentinei a fost egoist la această fază. Avea oportunitatea de a pasa, Argentina având superioritate numerică.

Min. 64: Ratare mare pentru Argentina! Lo Celso ratează cu poarta goală pasa de gol primită de la Lionel Messi.

Min. 62: Di Maria îi dă din nou emoţii lui Donnarumma, care boxează în faţă o torpilă din voleu din afara careului. Faza se termină fără gol.

Min. 60: Ocazie pentru Argentina! Donnarumma scoate incredibil şutul deviat trimis de Di Maria.

Min. 56: Bonucci i-a pasat greşit lui Donnarumma, care a evitat în ultima clipă un autogol al fundaşului central italian. 

Min. 46: A început a doua repriză! Lazzari a intrat în locul lui Chiellini, aflat la ultimul meci pentru Italia, la pauză. La ”Squadra Azzurra” au mai intrat Locatelli şi Scamacca, în locul lui Bernardeschi şi Belotti. 

Min. 45 + 3: La pauză Argentina conduce Italia cu 2-0!

Min. 45 + 1: GOL Argentina! Lautaro Martinez reuşeşte o fază superbă şi îi pasează lui Angel Di Maria, care finalizează cu o scăriţă de mare efect. 

Min. 39: Bonucci vede cartonaşul galben pentru un cot aplicat fără intenţie lui Messi într-un duel aerian.

Min. 28: GOL Argentina! Lautaro Martinez deschide scorul împingând balonul în poarta goală din pasa lui Lionel Messi. 

Min. 23: Otamendi (Argentina) vede cartonaşul galben. 

Min. 20: Şansă mare pentru Italia! Centrarea lui Bernardeschi extrem de periculoasă este respinsă în ultima clipă de Romero. 

Min. 1: A început meciul!


Partida Italia - Argentina va avea loc astăzi, de la ora 21:45 şi va putea fi văzută în direct pe Prima Sport 1 şi online pe PrimaPlay.roÎn Finalissima se întâlnesc câştigătoarea Campionatului European şi câştigătoarea Copa America. 

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară, într-un meci oficial, în semifinalele Cupei Mondiale din 1990, unde Argentina a reuşit să învingă ”Squadra Azzurra” la penalty-uri, după ce partida s-a încheiat 1-1 în timpul regulamentar.

Parcursul excelent al Italiei la Campionatul European a dus-o în această finală. ”Squadra Azzurri” a terminat grupa pe primul loc şi a trecut de Austria, Belgia şi Spania, pentru a ajunge în finală cu Anglia, pe care a învins-o în urma loviturilor de departajare, după ce remizaseră 1-1, în 120 de minute. 

De cealaltă parte, ”La Albiceleste” au trecut de Ecuador şi Columbia pentru a juca finala cu Brazilia, pe care au câştigat-o cu 1-0, graţie golului marcat de Angel Di Maria, în prima repriză. Argentina mai are în palmares acest trofeu, câştigat în 1993, în faţa Danemarcei, la acel moment cupa se numea Artemio Franchi Cup.

Italia nu va participa la Cupa Mondială din acest an, ei fiind eliminaţi surprinzător de Macedonia de Nord, în calificări şi vor da tot ce au mai bun pentru a cuceri acest trofeu. De cealaltă parte Argentina s-a calificat fără probleme la Cupa Mondială şi este chiar una dintre favoritele la câştigarea trofeului, dar cu siguranţă ”pumele” îşi doresc să câştige şi acest trofeu. 

Jucătorii care vor fi cap de afiş la acest meci 

Lionel Messi, căpitanul Argentinei va fi în centrul atenţiei, ca de obicei. Acesta a avut un sezon destul de slab, în primul său an la PSG şi toată lumea e curioasă cum va arăta în acest meci şi dacă va aminti de fotbalistul care era la Barcelona. 

Giorgio Chiellini, în vârstă de 37 de ani, va juca cel mai probabil ultimul său meci pentru reprezentativa Italiei.

În cazul în care partida s-a va termina la egalitate vor fi direct lovituri de la 11 metri. 

Echipele probabile:

  • Italia: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson; Barella, Jorginho, Verratti; Zaniolo, Scamacca, Insigne
  • Argentina: E Martinez; Molina, Romero, Otamendi, Acuna; De Paul, Rodriguez, Lo Celso; Messi, L Martinez, Di Maria  
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri