Ultima oră
Adrian Mutu, atac subtil la adresa conducerii CFR-ului! "Eu am fost acolo" | VIDEO EXCLUSIV Adrian Mutu, atac subtil la adresa conducerii CFR-ului! "Eu am fost acolo" | VIDEO EXCLUSIV
Cernea, apărat după ce a bruscat un copil de mingi! "L-a împins puţin cu burta" Cernea, apărat după ce a bruscat un copil de mingi! "L-a împins puţin cu burta"
S-a scris istorie în Ligue 1! Performanţa reuşită în campionatul francez după 47 ani S-a scris istorie în Ligue 1! Performanţa reuşită în campionatul francez după 47 ani
VIDEO | Corvinul - Şelimbăr, luni, de la 15:00, în direct pe Prima Sport 1. Duel tare în Liga 2 VIDEO | Corvinul - Şelimbăr, luni, de la 15:00, în direct pe Prima Sport 1. Duel tare în Liga 2
VIDEO | Petrolul - FC Botoşani, ASTĂZI, de la 17:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Meci crucial pentru moldoveni VIDEO | Petrolul - FC Botoşani, ASTĂZI, de la 17:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Meci crucial pentru moldoveni
VIDEO | Rapid - Universitatea Craiova, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Giuleştenii, în căutarea primei victorii din play-off VIDEO | Rapid - Universitatea Craiova, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Giuleştenii, în căutarea primei victorii din play-off

VIDEO | Hermannstadt - ”U” Cluj 0-1. Ioan Ovidiu Sabău aduce revirimentul ”şepcilor roşii”

Superliga Publicat de Daian Cutu pe 28 feb 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/21033956/1/her-ucj.jpg

Universitatea Cluj a învins în deplasare, formaţia FC Hermannstadt, scor 1-0, în primul meci al etapei a 28 din Superligă.

Oaspeţii au marcat în minutul 10, când, după o acţiune personală, Nistor i-a pasat în careu lui Ioan Filip,iar acesta a înscris cu câlcâiul, de lângă Biceanu.

În minutul 71, Călin Popescu a centrat pentru Silviu Balaure şi acesta a înscris cu o lovitură de cap, însă golul gazdelor a fost anulat după consultarea VAR, pentru un ofsaid la autorul centrării.

După douăsprezece minute portarul clujean Gorcea a ieşit neglijent, lovindu-l cu genunchiul pe Babic şi, după consultarea VAR, a fost acordată lovitură de la 11 metri pentru gazde. Însă Gorcea şi-a răscumpărat greşeala apărând la execuţia lui Babic, în minutul 86.

La ultima fază a meciului, sibienii au cerut penalti pentru un henţ al lui Remacle, în minutul 90+7, dar după consultarea VAR, arbitrul Sebastian Colţescu nu a acordat lovitura de pedeapsă, fluierând finalul întânirii.

Clujenii sunt la a doua victorie în deplasare din acest sezon, în timp ce Hermannstadt a ajuns la şapte meciuri consecutive fără victorie în 2023.

Universitatea Cluj ocupă locul al 9-lea în clasament, cu 31 de puncte, iar sibienii sunt pe 13, cu 26 de puncte.

VIDEO | Hermannstadt - ”U” Cluj 0-1 (Filip 10), în direct pe Prima Sport 2. Echipele de start:

  • Hermannstadt: Letica - I. Stoica, F. Bejan, C. Ene - Butean, Biceanu, Alhassan, Opruţ - P. Petrescu, D. Paraschiv, C. Popescu
  • ”U” Cluj: Gorcea - Martic, F. Ilie, Ipas, D. Oancea - Chipciu, I. Filip, R. Pires, Bic - D. Nistor - M. Thiam

Minutul 90+6: Fluier final! ”U” Cluj se impune cu 1-0.

Minutul 83: Babic este lovit în careu de Gorcea, iar după consultarea VAR se dictează penalty. Portarul celor de la ”U” apară şutul celui pe care l-a faultat.

Minutul 70: Balaure înscrie, după ce a recuperat de la 25 de metri. Reuşita sibianului este anulată, după intervenţia VAR, pentru offside.

Minutul 45+2: Pauză! Scorul este 0-0.

Minutul 31: Thiam trece de un adversar şi şutează în forţa din afara careului. Letica prinde în doi timpi.

Minutul 10: GOL ”U” Cluj! Nistor depăşeşte doi adversari şi trimite din interiorul careului, care înscrie cu călcâiul!

Minutul 1: A început partida!

--------------------------------------

Startul de sezon excelent al gazdelor a fost dinamitat de penalizarea de 9 puncte. Trupa lui Marius Măldărăşanu a strâns doar 2 puncte în ultimele 5 etape şi a căzut până pe locul 13, astfel, Hermannstadt a devenit din candidată la play-off o formaţie ce luptă pentru salvarea de la retrogradare.

Nici la Universitatea Cluj lucrurile nu stau cu mult mai bine, însă instalarea lui Ioan Ovidiu Sabău pe banca tehnică a adus un plus semnificativ. ”Şepcile roşii” au urcat pe 12 în Superliga, după victoria de sâmbătă, contra celor de la FC Botoşani, cu scorul de 2-0.

"La noi era o lipsă de încredere, veneam după acel rezultat de egalitate cu Chindia. Foarte greu a fost toată săptămâna şi aveam mare nevoie de această victorie. Şi pentru mine, şi pentru jucători. Ai mai multă încredere, plăcerea de a te antrena. Vreau să-i felicit, au fost extraordinari.

E o muncă de echipă, dar ai nevoie de un astfel de jucător, precum Thiam, care are curaj să ia acţiunile unu la unu, loveşte la fel mingea cu dreptul şi cu stângul. E un mare câştig!

Ne-am mai liniştit cu acest rezultat, avem două-trei zile în care putem fi mai relaxaţi. Apoi urmează trei meciuri foarte grele şi importante”
, a spus Sabău, după victoria contra moldovenilor.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele