Ultima oră
VIDEO | Sheffield - Burnley 1-4. Oaspeţii câştigă duelul suferinţei şi speră la salvarea de la retrogradare VIDEO | Sheffield - Burnley 1-4. Oaspeţii câştigă duelul suferinţei şi speră la salvarea de la retrogradare
George Puşcaş, decisiv pentru Bari, în duelul cu echipa lui Marius Marin George Puşcaş, decisiv pentru Bari, în duelul cu echipa lui Marius Marin
Pârvu, sincer după eşecul cu Poli Iaşi: ”Nu este doar Tavi Vâlceanu în echipă, el ne-a scos în mai multe meciuri!”

Pârvu, sincer după eşecul cu Poli Iaşi: ”Nu este doar Tavi Vâlceanu în echipă, el ne-a scos în mai multe meciuri!”
Echipa masculină de sabie juniori a României este vicecampioană mondială Echipa masculină de sabie juniori a României este vicecampioană mondială
Emmanuel Macron va juca miercuri un meci de fotbal în scop caritabil Emmanuel Macron va juca miercuri un meci de fotbal în scop caritabil
VIDEO | FCU Craiova - Dinamo 0-1, în direct la Prima Sport 1! Milanov deschide scorul VIDEO | FCU Craiova - Dinamo 0-1, în direct la Prima Sport 1! Milanov deschide scorul

VIDEO ǀ Ianis Hagi, încântat după ce a vizitat Football Museum: ”Fantastic!” Exponatele care i-au trezit emoţii puternice

Stranieri Publicat pe 25 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38207/20931174/1/screenshot-84.png

Ianis Hagi se gândeşte în permanenţă la fotbal, nu doar atunci când se află la antrenamente sau pe terenul de joc. Refăcut după cea mai grea accidentare din carieră, care l-a ţinut departe de gazon aproape un an, şeptarul lui Rangers şi-a făcut timp să viziteze Football Museum din Centrul Vechi al Capitalei, singurul muzeu dedicat ”Sportului Rege” din România şi din Europa de Est.

Internaţionalul român a povestit că întreaga experienţă i-a oferit o gamă variată de emoţii, mai ales atunci când a putut vedea tricourile sau ghetele cu care au jucat tatăl său, Gică Hagi, sau unchiul său, Gică Popescu.

Football Museum, un loc al speranţei

(n.r.- cum a fost turul prin Football Museum) ”Fantastic, plin de emoţii, îţi aduce aminte ce înseamnă fotbalul în general, dar mai ales istoria României. Şi asta este foarte important! De mic copil am crescut cu tata, cu unchiul, cu bunicul şi mereu mi-au povestit în amănunt fiecare memorie pe care au avut-o. Şi când vii aici şi vezi efectiv tricourile, mingile, ghetele de fotbal cu care s-au jucat, nu îţi vine să crezi.

(n.r.- ce i-a plăcut cel mai mult) Probabil nivelul unde sunt tricourile internaţionale şi cu acel mic video, montaj. Cred că 3 minute a fost videoul şi am trecut prin emoţii diferite, piele de găină timp de 3 minute. E probabil un video scurt, dar e o emoţie destul de puternică şi te face să înţelegi ce înseamnă acest sport şi de ce este numit Sportul Rege.”, a povestit vizibil încântat Ianis Hagi.

Într-o perioadă în care fotbalul românesc duce lipsă de rezultate notabile, mai ales la nivelul echipei naţionale, Ianis a găsit la Football Museum o sursă dătătoare de speranţă, dar şi de motivaţie pentru a readuce bucuria în inimile suporterilor români.

(n.r.- să descrie într-un cuvânt toată experienţa de la Football Museum) ”Pentru mine speranţă. Când vii într-un loc ca acesta, vezi istoria, foştii jucători, legende şi ce-au putut să construiască pentru acest sport, îţi dă speranţă, motivaţie să faci şi tu, şi într-o bună zi să te afli şi tu aici.

Am mai vizitat muzeele pe la Barcelona, pe la Real Madrid. Dar un muzeu ca acesta, sincer să fiu, n-am mai vizitat. Deci, am rămas plăcut surprins de tot ce am găsit aici. Mi-a plăcut fiecare nivel. Fiecare etaj are ceva diferit şi dacă nu iubeşti fotbalul şi vrei să te îndrăgosteşti de fotbal, trebuie să vii aici! Şi dacă eşti îndrăgostit de fotbal, deja este locul potrivit să vii!”, şi-a continuat povestirea, fiul ”Regelui”.

Amintirea retragerii tatălui

Într-un peisaj plin de tricouri legendare, Ianis a fost emoţionat cel mai puternic de un tricou dintr-o partidă încărcată profund cu o valoare simbolică, dar neoficială, la care fiul lui Gică Hagi a participat, dar de care nu îşi aminteşte. Este vorba de gala de retragere a tatălui său de acum 21 de ani, când Ianis avea doar 3 anişori.

(n.r.- ce sentimente i-au trezit obiectele din cariera lui Gică Hagi) ”Într-adevăr, tricoul de la Real, cel albastru, mie îmi şi place mult culoarea albastru şi, probabil, de aceea. Şi apoi mi-a plăcut tricoul de la gala Hagi, chiar dacă nu e un tricou oficial dintr-un meci, dar tot evenimentul acela, imaginile pe care le-am văzut, ştiu că fizic am fost acolo, dar nu îmi aduc aminte nimic. Dar să îl văd fizic e o emoţie diferită.

Pentru mine, acest muzeu îmi dă speranţă, pentru că îmi arată ce performanţă a făcut România şi la ce nivel, şi cred că este important să avem un astfel de muzeu. Să ne reamintim de ce au făcut foştii jucători, legendele României, şi să construim pe baza acestui muzeu. Să încercăm să umplem muzeul cât mai mult şi să adăugăm încă 5 nivele.”, a încheiat Ianis, într-o notă optimistă caracteristică.

  • Football Museum se află în Centrul Vechi al Bucureştiului, pe strada Gabroveni, numărul 24. Preţul unui bilet standard este de 49 de lei, iar pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani preţul este de 33 de lei. Copiii cu vârstă sub 7 ani beneficiază de acces gratuit, iar grupurile de 11 persoane se pot bucura de o reducere de 7 lei la preţul standard.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Stranieri

Ultimele articole Toate articolele