Ultima oră
VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au marcat de două ori în trei minute VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au marcat de două ori în trei minute
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile!
Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei

VIDEO | Ionuţ Rada s-a întors la şcoală! Surpriza pe care au avut-o copiii în ”săptămâna altfel”

Special Publicat pe 2 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21112600/2/rada.png

Ionuţ Rada a fost invitat în ”săptămâna altfel” la Şcoala Gimnazială “Octavian Goga” din Cluj-Napoca, unde a venit cu fel şi fel de surprize pentru a le oferi elevilor o experienţă de neuitat.

Fostul fotbalist a vorbit despre cariera sa, momentele de glorie, dar şi de cumpănă şi despre importanţa pe care o are şcoala în dezvoltarea fiecărui copil. Unul dintre elevii care au luat parte la acestă activitate a povestit cum s-a desfăşurat întâlnirea cu Ionuţ Rada.

”Într-o zi de marţi, 25 aprilie, în cadrul “săptămânii altfel”, fostul mare fotbalist al României cu peste 50 de meciuri în cupele europene, Ionuţ Rada a fost invitatul profesorului nostru de istorie Jasko Ferenc-Attila şi al şcolii noastre din cartierul Mănăştur.

Întâlnirea cu domnul Ionuţ Rada a durat în jur de 2 ore şi jumătate, iar în tot acest timp noi, copiii am avut şansa de a cunoaşte un model de profesionalism şi de smerenie în viaţă, atât în cariera sa de jucător profesionist cât şi în cea personală. Invitatul şcolii noastre şi-a prezentat pe scurt cariera de jucător profesionist de 20 de ani, povestindu-ne principalele sale momente de succes de la echipele la care a evoluat, în speţă FC Universitatea Craiova, FC Rapid Bucureşti, FC Steaua Bucureşti, CFR Cluj, FC Sănătatea Cluj  în România, cât şi în străinătate, distinsul nostru invitat jucând la echipe ca şi Al Nasr Dubai, FC Karlsruher din Germania, cât şi la FC Bari şi Fidelis Adria din Italia.

În tot acest timp domnul Rada  ne-a prezentat şi cartea scrisă de el, apărută nu de mult şi intitulată “Vreau  să joc” în care el îşi povesteşte părţi din viaţă şi scoate în evidenţă dorinţă nestingherită de a fi pe teren şi de a bucura miile de oameni iubitori de fotbal din România. După prezentarea pe scurt a cărţii sale, invitatul nostru ne-a arătat colecţia incredibilă de tricouri, în cariera lui el având oportunitatea de a schimba tricouri şi de a se împrietenii cu mai multe staruri ale fotbalului mondial de la sfârşitul secolului 20 şi începutul secolului 21, cum ar fi: Darren Fletcher, Fredy Guarin, Francesco Totti, bunul său prieten şi fost coechipier al său în Germania şi actualul căpitan al naţionalei Turciei, Hakan Chalhanoglu, cât şi tricoul celui “mai dificil adversar al meu” cum îl numea Ionuţ Rada pe “olandezul zburător” Robin Van Persie.

Totodată ţin să menţionez că pe durata prezentării sale, Ionuţ Rada ne-a vorbit despre momentele de cotitură ale carierei sale, făcând referire de mai multe ori la importanţa educaţiei în sport şi  importanţa mentalităţii tinerilor, el spunându-ne că este esenţial să nu renunţi niciodată şi să-ţi urmez visul. Tot această prezentare a lui a fost făcută prin proiectul său început în Italia şi intitulat “The Radaway”, în care el ne vorbeşte, despre importanţa disciplinei, a motivaţiei, a unei vieţi sănătoase în viaţă şi despre importanţa urmăririi unui vis şi a unui ţel. La sfârşitul prezentării domnul Ionuţ Rada a semnat mai multe mingi ale şcolii noastre, ne-a dat autografe şi s-a fotografiat cu noi. Apoi am mers împreună în sala de sport al şcolii noastre, unde distinsul nostru invitat şi domnul profesor de istorie Ferenc Jasko au jucat un meci demonstrativ cu noi, copiii.

La final ţin să menţionez că această oportunitate de a ne întâlni cu un idol a fost ca şi un vis devenit realitate, şi chiar în acea zi cu toţii ne-am simţit foarte bine la şcoala, fapt ce se poate vedea şi în materialele digitale de mai jos.”

Mulţumiri deosebite pentru profesorul Jasko Ferenc-Attila, de la Şcoala Gimnazială “Octavian Goga” din Cluj-Napoca şi autorului materialului, Aron Nagyosi, elev în clasa a VI-a C, la aceeaşi şcoală.

Material video realizat de Peter Andonia.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele