Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

VIDEO | Muntenegru - România 2-0. Tricolorii, în frunte cu Chiricheş, s-au făcut de râs la Podgorica!

Echipa nationala Publicat de Daian Cutu pe 4 iun 2022
mail-share icon Email

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20728791/4/rt.jpg


România a început cu stângul grupa din Liga Naţiunilor şi a pierdut fără drept de apel cu Muntenegru, 0-2, la Podgorica. Căpitanul Chiricheş s-a făcut de râs prin gafele de la ambele goluri, iar tricolorii termină prima etapă pe ultimul loc.
 
Cu Iulian Cristea la închidere, lângă Marin şi Olaru. Aşa a gândit Edward Iordănescu meciul de la Podgorica, dar planurile i-au fost date peste cap încă din minutul 12, când fundaşul FCSB-ului a ieşit accidentat. Au apărut semnale negative la fazele fixe ale gazdelor, nu am reuşit să punem mingea jos şi să pasăm, iar Marusic (37) a lovit bara la cea mai mare ocazie a unei reprize de luptă, în care tricolorii s-au complăcut într-un joc foarte fizic al adversarilor.
 
Cu Maxim în locul lui Olaru pentru mai multă imaginaţie, am început prost şi repriza a doua, iar şansa a fost tot a muntenegreniilor, dar Haksabanovic (62) nu a nimerit poarta. În minutul 66, Chiricheş s-a crezut Maradona în faţa careului, fotbalul l-a pedepsit imediat, iar Mugosa a marcat din pasa lui Haksabanovic. 1-0 şi noi încă nu şutasem spre poartă!
 
Alibec (72) a semnat prima ocazie a tricolorilor, dar şutul său cu stângul nu a prins poarta. A mai încercat Mitriţă (79), dar a reuşit doar să scoată mingea din stadion, apoi Chirircheş a reintrat în rolul de bufon: la o cursă a lui Radunovic, a dispărut pur şi simplu din faţa FCSB-istului, iar Vukcevic, de la UTA, a făcut 2-0. Şi noi încă nu ştiam unde e poarta lui Mijatovic...
 
Muntenegru - România s-a terminat 2-0, după 90 de minute execrabile ale unei echipe fără entuziasm, fără implicare şi fără vreo idee clară de joc. Urmează Bosnia, pe 7 iunie.
 

Muntenegru - România 2-0 (Mugosa 66, Vukcevic 87)

  • Muntenegru: Mijatovic - Vesovic, Vujacic, Tomasevic, A. Vukcevic - Marusic (M. Vukcevic 79), Raickovic,(Scekic 79) Jankovic (Savicevic 84), Jovovic (Bozovic 56) - Haksabanovic (Radunovic 84) - Mugosa
  • Rezerve: Petkovic, Dragojevic - Beciraj, Duranovic, Balic, Savicevic, Sekulic, Milovic
  •  
  • România: Niţă - Raţiu, Chiricheş, Ad. Rus, N. Bancu - R. Marin (Cicâldău 79), I. Cristea (Creţu 12), Olaru (Maxim 46) - A. Ivan, Fl. Tănase (Alibec 65) , Mihăilă (Mitriţă 65)
  • Rezerve: Moldovan, Aioani - Manea, Burcă, Hanca, Camora, Oct. Popescu, Camora

Minutul 87: GOL MUNTENEGRU! Radunovic face o cursă de 40 de metri, apoi Chiricheş se face de râs şi dispare din calea FCSB-istului. Niţă respinge şutul lui Mugosa, apoi Vukcevic, fundaşul de la UTA, apare şi marchează pentru 2-0.



Minutul 79: Cicâldău îi ia locul lui Marin.

Minutul 72: Avem o primă ocazie. Alibec trage tare cu stângul, dar nu prinde spaţiul porţii.



Minutul 66: GOL MUNTENEGRU! Chiricheş greşeşte inexplicabil în preajma propriului careu, centrarea pe bara a doua vine logic, Haksabanovic pune mingea perfect pentru Mugosa, care nu-i dă nicio şansă lui Niţă.



Minutul 65: Ies Tănase şi Mihăilă, intră Alibec şi Mitriţă.

Minutul 62: Altă şansă a muntenegrenilor. După o reţetă simplă, minge lungă pe atacant, Haksabanovic ajunge în poziţie de şut şi trage cu dreptul, iar mingea nu trece deloc departe de poartă.



Minutul 56: Muntenegrenii fac prima schimbare, cu Bozovic în locul lui Jovovic.

Minutul 52: Şansă a gazdelor. Creţu greşeşte pe construcţie, muntenegrenii profită imediat, dar Jovovic ajunge târziu la o centrare din dreapta şi reia nepericulos.



Minutul 46: Repriza secundă începe cu Maxim în locul lui Olaru.

Minutul 45+5: Pauză la Podgorica, după o repriză pe care o terminăm fără vreo ocazie importantă.

Minutul 44: Tănase reia cu capul centrarea lui Marin, dar nu cadrează execuţia şi trimite peste.

Minutul 37: BARĂ A GAZDELOR! Marusic a pivotat bine, a şutat cu dreptul la colţul scurt, pe jos, însă am avut noroc şi mingea a lovit bara.



Minutul 34: Avem din nou probleme la fazele fixe. Vujacic se înalţă peste fundaşii noştri şi reia cu capul, dar trimite pe lângă.

Minutul 29: Un sfert de ocazie. Mihăilă are şansa unui vole, dar îl ratează complet.

Minutul 24: Gazdele beneficiază de o lovitură liberă din poziţie bună, însă Haksabanovic o iroseşte trimiţând în tribună.

Minutul 19: Mugosa găseşte spaţiu pentru un şut din careu, dar ratează ţinta. Imediat, acelaşi Mugpsa reia cu capul din poziţie bună, însă nu nimereşte poarta.



Minutul 16: Haksabanovic scapă pe o zonă liberă din apărarea noastră, dar Raţiu se redresează la timp şi îl blochează.

Minutul 12: Cristea iese accidentat! Fotbalistul FCSB-ului şi-a prins piciorul în gazon la chiar prima fază a meciului, a încercat să continue, dar durerile au fost prea mari şi locul i-a fost luat de Alexandru Creţu.



Minutul 8: Răzvan Marin e călcat de Vukcevic, dar muntenegreanul scapă de cartonaşul galben.

Minutul 4: Primele emoţii: Chiricheş ezită în faţa lui Jovovic, dar până la urmă înlătură pericolul.

Minutul 2: Cristea are nevoie de îngrijiri medicale după un duel cu Mugosa.

21:45: Start joc la Podgorica!

20:19: Avem ecchipa de start!
Edi Iordănescu surprinde la mijlocul terenului, unde-l trimite pe Iulian Cristea lângă Răzvan Marin şi Darius Olaru.

Muntenegru este o mai veche cunoştinţă a noastră, jocul selecţionatei fiind axat pe forţă. Selecţioner este Miodrag Radulovic (54 de ani), un nume care nu spune mare lucru la nivel continental, dar ce are câteva performanţe în CV, cea mai mare fiind cea de campion pe plan intern cu Budcnost în 2012.

Radulovic a condus în calitate de selecţioner şi naţionala U19 a celor din Muntenegru, iar apoi a avut două experienţe ”exotice”, fiind antrenorul reprezentativelor din Liban şi Myanmar.

Tactică sau ghinion teribil?

Cei din Muntenegru au un lot compus din numerioşi jucători din campionatul interne, care însă e consolidat de câţiva extrem de importanţi din afară. Cel mai sonor nume este Stefan Savic, fundaşul celor de la Atletico Madrid. Defensiva este punctul lor forte, în acest compartiment se mai află şi Marusic de la Lazio. Pe plan ofensiv pericolul cel mare vine de la Jovetic, atacantul celor de la Hertha, care este şi căpitanul adversarei de sâmbătă.

Presa din Muntenegru a scris că Savic şi Jovetic au suferit accidentări, dar nu se ştie gravitatea acestora. Este foarte probabil însă să fie o tactică, iar cele două nume de bază ale lui Radulovic să fie pe teren, în caz contrar, adversarii vor jucă fără două piese vitale pentru angrenajul echipei, care va genera automat un mare minus.

Din nou loviţi de accidentări, dar nu asta e cea mai mare problemă

Surprizele selecţionerului sunt Ştefan Târnovanu, de la FCSB, dar şi Marius Ştefănescu şi Nicolae Păun, ambii de la Sepsi. Stanciu, fără meciuri în picioare, Man şi Hagi, nerefăcuţi după accidentari, sunt marii absenţi.

Problema cea mai mare nu o reprezintă absenţa celor doi, ci forma jucătorilor chemaţi la lot, mai ales a stranierilor, care cu mici excepţii nu reuşesc să se impună la echipele de club. Cea mai mare enigmă a lui Edi Iordănescu va fi să găsească cea mai bună formulă ofensivă.

 “Ştim cu toţii că echipa naţională nu a răspuns foarte bine atunci când a avut o serie de trei jocuri într-un timp relativ scurt. Acum vorbim de patru. Strategia trebuie să fie foarte clară, să fim foarte atenţi. Trebuie să-i motivăm, să-i strângem pe băieţi, să le dăm încredere. Am încredere în potenţialul nostru, în talentul nostru şi dacă ne vom ridica la un nivel bun şi din punct de vedere al intensităţii de joc, al implicării în toate momentele jocului, vom avea o şansă importantă”, a spus Iordănescu despre meci.

Echipele probabile:

  • Muntenegru: Mijatovic – Vesovic, Savic, Vujacic, Tomasevic – Osmajic, Jankovic, Raickovic, Marusic – Krstovic, Jovetic
  • România: Nita – Manea, Chiriches, Burca, Camora – Olaru, Cristea, Marin – Ivan, Tanase, Mihaila

Lotul convocat de Edi Iordănescu pentru acţiunea din Liga Naţiunilor, din luna iunie:

  • PORTARI: Fl. Niţă (Sparta Praga), Aioani (Farul), H. Moldovan (Rapid), Târnovanu (FCSB)
  • FUNDAŞI: A. Raţiu (Huesca), Cr. Manea (CFR), Ad. Rus (MOL Fehervar), I. Cristea (FCSB), Ghiţă (Cracovia), Chiricheş (Sassuolo), A. Burcă (CFR), Bancu (CSU Craiova), Camora (CFR), Ştefănescu (Sepsi)
  • MIJLOCAŞI: Sorescu (Rakow), Cicâldău (Galatasaray), Olaru (FCSB), Al. Maxim (Gaziantep), Hanca (Cracovia), Fl. Tănase (FCS), Oct. Popescu (FCSB), N. Păun (Sepsi), Mihăilă (Atalanta), Mitriţă (PAOK), Al. Creţu (CSU Craiova), R. Marin (Cagliari), M. Marin (Pisa)
  • ATACANŢI: Alibec (Atromitos), An. Ivan (CSU Craiova), Puşcaş (Pisa)

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri