Ultima oră
VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gol anulat pentru offside al oaspeţilor VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gol anulat pentru offside al oaspeţilor
Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor la fotbal feminin Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor la fotbal feminin
Încă un mare oraş din ţară e aproape să aibă stadion modern. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o arenă de 30.000 de locuri Încă un mare oraş din ţară e aproape să aibă stadion modern. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o arenă de 30.000 de locuri
Un antrenor din Superliga se află în negocieri: „Ambele părţi vrem” Un antrenor din Superliga se află în negocieri: „Ambele părţi vrem”
”Uită-te la el! E depăşit de situaţie, eu nu am mai văzut antrenor ca ăsta”. Ionel Ganea, fără menajamente cu Bogdan Lobonţ ”Uită-te la el! E depăşit de situaţie, eu nu am mai văzut antrenor ca ăsta”. Ionel Ganea, fără menajamente cu Bogdan Lobonţ
Irina Begu, eliminată de Madison Keys, în turul doi la Madrid Irina Begu, eliminată de Madison Keys, în turul doi la Madrid

VIDEO | Petrolul - FC Voluntari 0-1. Oaspeţii au dat lovitura în prelungiri după un penalty comis de Tamaş

Superliga Publicat pe 18 iul 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20776331/3/3a.png

La revenirea în elita fotbalului românesc după o pauză de şase ani, Petrolul a jucat într-o atmosferă superbă creată de cei zece mii de fani, a avut un gol anulat de VAR, dar a pierdut partida cu FC Voluntari, 0-1, în direct pe Prima Sport 2 şi PrimaPlay.ro. Singurul gol a venit în al doilea minut de prelungiri, după ce Daniel Florea a transformat un penalty dictat ca urmare a unui fault al lui Tamaş la Armaş.
 
Sărbătoarea revenirii Petrolului în SuperLigă putea fi mai frumoasă începând cu minutul 22, când şutul deviat al lui Dumitriu l-a păcălit pe Popa şi a intrat în poartă, dar arbitrii din camera VAR au observat că nord-macedoneanul Mirko Ivanovski se afla pe traiectoria mingii, iar centralul George Găman a anulat golul. A fost cea mai mare şansă a unei reprize în care Ivanovski (35 şi 42) a mai avut două lovituri periculoase de cap, iar gazdele nu au contat în atac.
 
După pauză, jocul defensiv al ilfovenilor a devenit şi mai ermetic, iar Grozav (51) nu l-a putut învinge din lovitură liberă pe Popa. Marea ocazie a părţii secunde a venit în minutul 56, când centrarea lui Marcelo a căzut pe bara transversală, apoi Raţă a dat pe lângă minge din poziţie optimă. Au urmat situaţii periculoase ale lui Tamaş (61) şi Armaş (75), dar niciunul dintre cei doi stoperi nu a avut succes în tentativa de a debloca tabela. Un duel Tamaş-Armaş avea să decidă, însă, meciul în minutul 90+2! Tamaş şi-a faultat fostul coechipier, un cot în figură aplicat în propriul careu, George Găman a arătat punctul cu var, iar Florea şi-a păstrat calmul şi a închis meciul marcând primul său gol chiar la debutul în tricoul ilfovenilor.

Petrolul - FC Voluntari 0-1 (D. Florea pen. 90+2)

  • Petrolul: Avram - Meijers, Tamaş, Huja - Paşov, Dumitriu (Jair 72), Seto (Cebotaru 58), Ţicu - Cioiu (M. Bratu 58), Ivanovski, Grozav (Măzărache 87)
  • Rezerve: Moroz, A. Olaru, Velisar, Borţa,Tucaliuc, Măzărache
  •  
  • Voluntari: M. Popa - Ricardinho, Meleke (Tavares 72), Armaş, A. Vlad - Matricardi, Droppa (Răduţ 61) - Raţă (Merloi 81), Costin, Marcelo - Nemec (D. Florea 61)
  • Rezerve: Rîmniceanu, Aliji, Maronne, Andreş, L. Fulop, Merloi 

Minutul 90+2: GOL FC VOLUNTARI! Tamaş sare neglijent, cu cotul în figura fostului coechipier Armaş, George Găman vede infracţiunea şi acordă penalty. Urmează minute de proteste ale gazdelor, dar decizia e validată şi din camera VAR. Florea se prezintă să execute lovitura de la 11 metri, transformă sigur şi dă lovitura la chiar primul său meci oficial pentru FC Voluntari.



Minutul 75: Armaş reia cu capul din centrul careului, dar Avram plonjează la timp şi reţine.

Minutul 61: Bratu bate periculos o lovitură liberă din dreapta, dar Tamaş trece la câţiva centimetri de minge.

Minutul 56: Mare ocazie a lui FC Voluntari! Centrarea lui Marcelo cade pe bară, după o gafă a lui Avram, apoi Raţă dă pe lângă minge din poziţie optimă.



Minutul 51: Grozav bate bine o lovitură liberă de la distanţă, dar Popa respinge în corner.



Minutul 46: A început repriza a doua.

Minutul 45+2: Final de repriză la Ploieşti.
Petrolul a fost echipa mai bună, a avut un gol anulat şi două ocazii, dar FC Voluntari rămâne periculoasă.

Minutul 42: Ivanovski îşi mai creează o ocazie. Servit de Paşov, loveşte cu capul, dar Popa respinge.

Minutul 35: Şansă a gazdelor! Ţicu centrează din stânga, îl găseşte pe Ivanovski, dar reluarea cu capul a nord-macedoneanului trece pe lângă.



Minutul 22: GOLUL PETROLULUI, ANULAT DE VAR! Ţicu trimite un şut-centrare din stânga, Cioiu aşază mingea pentru Dumitriu, iar mijlocaşul înscrie cu un şut foarte bun de la marginea careului. Mingea e deviată de Matricardi, Ivanovski sare peste ea, motiv pentru ca George Găman să meargă la monitorul VAR pentru a revedea faza. Centralul consideră că Ivanovski, aflat în ofsaid, se afla pe traiectoria lui Popa şi anulează golul!



Minutul 15: Prim sfert de oră echilibrat. Petrolul a avut posesia mai mult timp, dar fără pericol real la poarta lui Popa. Ilfovenii, în schimb, rămân fideli jocului pragmatic care i-a dus în play-off-ul sezonului trecut.

21:30: Start joc pe Ilie Oană într-o atmosferă superbă

Arc peste timp, Petrolul a reuşit să promoveze după câteva tentative nereuşite. Şi a făcut-o în stil de mare echipă, autoritar, de pe primul loc în liga secundă. Însă nu toate lucrurile merg bine la Ploieşti. Clubul se zbate într-o situaţie financiară precară, iar problemele începute încă de anul trecut au fost cât pe ce să-i coste promovarea şi stabilitatea.

De cealaltă parte, FC Voluntari vine după cel mai reuşit sezon din istoria clubului. Ilfovenii au fost surpriza campionatului, reuşind să termine pe locul 4, deşi la startul campionatului aveau ca obiectiv evitarea retrogradării.

Meciul dintre Petrolul Ploieşti şi FC Voluntari se va juca luni, de la 21.30, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti şi va fi transmis în direct de postul de televiziune Prima Sport 2.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele