Ultima oră
EXCLUSIV VIDEO | Jucătorul e pe val şi ar putea prinde „un bilet” la EURO. „Ar trebui să fie în lotul României” EXCLUSIV VIDEO | Jucătorul e pe val şi ar putea prinde „un bilet” la EURO. „Ar trebui să fie în lotul României”
Jesse Marsch a fost numit selecţioner al Canadei Jesse Marsch a fost numit selecţioner al Canadei
Noi mutări spectaculoase în Formula 1! Ferrari continuă să se întărească, după aducerea lui Lewis Hamilton Noi mutări spectaculoase în Formula 1! Ferrari continuă să se întărească, după aducerea lui Lewis Hamilton
Simona Halep a primit un wild card pentru turneul de la Rabat Simona Halep a primit un wild card pentru turneul de la Rabat
Cine va arbitra finala Cupei României, Corvinul Hunedoara - Oţelul Galaţi Cine va arbitra finala Cupei României, Corvinul Hunedoara - Oţelul Galaţi
Kylian Mbappé, desemnat a cincea oară consecutiv cel mai bun jucător din Ligue 1 Kylian Mbappé, desemnat a cincea oară consecutiv cel mai bun jucător din Ligue 1

VIDEO ǀ Rapid - CFR Cluj 3-1. Giuleştenii fac spectacol în derby, iar Rrahmani confirmă că e un super transfer

Rapid Publicat de Daian Cutu pe 25 sep 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38244/21325214/2/rapid-bucuresti-cfr-cluj-superliga-superbet-25-09-2023.jpg

Rapid Bucureşti a trecut pe teren propriu, scor 3-1, de CFR Cluj, într-un meci din etapa a zecea a Superligii. Albion Rrahmani a marcat de două ori.

Cu antrenorul Andrea Mandorlini suspendat şi înlocuit pe bancă de Marius Bilaşco, clujenii au început slab meciul din Giuleşti, unde gazdele au primit un penalti în minutul 3, după un fault în careu asupra lui Funsho Bamgboye. Albion Rrahmani a executat, portarul Răzvan Sava a apărat, dar kosovarul a ajuns primul la balonul respins şi a înscris. CFR a reacţionat şi a egalat în minutul 10, prin veteranul Ciprian Deac.

Clujenii au început să controleze meciul, iar Juricic a avut un gol anulat de VAR pentru ofsaid, în minutul 34. La pauză s-a intrat cu scor egal, 1-1, însă startul reprizei secunde a arătat o altă faţă a gazdelor. Rapid s-a năpustit spre poarta lui Sava şi Albion Rrahmani a reuşit dubla în minutul 51, cu al şaselea său gol stagional. Giuleştenii au trecut pe lângă gol în mai multe ocazii, prin Săpunaru, Funsho Bamgboye sau Rrahmani, şi au reuşit să marcheze în minutul 71, prin Petrila, care a stabilit rezultatul final, 3-1 pentru Rapid.

Cu 19 puncte, CFR rămâne pe locul secund în clasament, iar Rapid vine pe ultima treaptă a podiumului, cu 18 puncte.

Rapid - CFR Cluj 3-1 (Rrahmani 5, 51, Petrila 72 / Deac 10), la Prima Sport 1. Echipele de start:

  • Rapid: H. Moldovan - Braun, Săpunaru, P. Iacob, Borza - Al. Albu, Emmers - Funsho, Al. Ioniţă II, Petrila - Rrahmani
  • CFR: Sava - Mogoş, Ajeti, Kresic, Camora - Cvek, Tachtsidis, C. Deac - Bîrligea, Juricic, Avounou

Minutul 90+5: Fluier final! Rapid se impune cu 3-1.

Minutul 72: GOL Rapid! Petrila înscrie împotriva fostei echipe, dar nu se bucură. Totul a pornit de la o acţiune în flancul drept.

Minutul 62: Ioniţă reia, dar Sava prinde în doi timpi.

Minutul 57: Rrahmani se demarcă, îl driblează pe Sava şi trimite din unghi. Ajeti salvează de pe linia porţii!

Minutul 54: O nouă ocazie pentru Rapid! Funsho sprintează şi scapă singur cu Sava, care salvează în corner.

Minutul 51: GOL Rapid! Ioniţă scoate cu călcâiul la Rrahmani. Kosovarul pătrunde şi îl învinge pe Sava, deşi portarul celor de la CFR a atins mingea.

Minutul 45+5: Pauză! Scorul este 1-1.

Minutul 45+2: Rrahmani îl lansează pe Ioniţă, care trage din unghi în blocajul lui Sava.

Minutul 34: Deac centrează cu efect. Mingea se scurge în careu iar Ajeti trage din întoarcere. Juricic vine pe respingere şi înscrie. Reuşita este anulată pentru offside.

Minutul 10: GOL CFR! Camora centrează din flanc până la Deac, care vine singur şi loveşte perfect mingea din 5 metri.

Minutul 5: GOL Rapid! Funsho care în careu, iar centralul dictează penalty. Rrahmani ratează de la 11 metri, însă vine bine pe respingere şi marchează.

Minutul 1: A început partida!

-------------------------------------------------

Cu 15 puncte acumulate după 4 victorii şi 3 egaluri în 9 meciuri (două înfrângeri suferite) şi un golaveraj de 18-10, Rapid ocupă poziţia a 4-a în clasament şi poate urca până pe locul 3 dacă învinge în Giuleşti. Universitatea Craiova completează podiumul cu 18 puncte în 10 partide disputate şi un golaveraj de 14-9.

CFR Cluj are o miză chiar mai importantă decât oponenta sa. ”Feroviarii” au nevoie să se apropie din nou la 3 puncte de FCSB, aflată pe primul loc în ierarhia Superligii. Fosta campioană a României are 19 puncte după 8 jocuri şi un golavereaj de 18-8, rezultat din 6 succese, o remiză şi un eşec. ”Roş-albaştrii” au acumulat 25 de puncte, golaveraj 22-9, şi sunt avantajaţi inclusiv de faptul că s-au impus în meciul direct disputat pe Ghencea cu 1-0.

Sezonul trecut, Rapid a fost un adversar dificil pentru CFR. Bucureştenii au cedat în deplasarea de la Cluj din turul stagiunii regulare (1-0), însă şi-au luat revanşa în retur (2-1). În play-off cele două echipe au terminat la egalitate în ”inima Ardealului” (2-2), dar giuleştenii s-au impus cu 3-1 la returul din Capitală.

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Rapid

Ultimele articole Toate articolele