Ultima oră
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!”  | VIDEO EXCLUSIV
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!” | VIDEO EXCLUSIV
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
 VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc" VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc"
Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva" Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva"
Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare
Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

VIDEO | România - Bosnia Herţegovina 4-1. Retrogradăm în Liga C, dar facem spectacol cum nu am mai făcut demult

Echipa nationala Publicat pe 26 sep 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20869701/2/romania-bosnia-hertegovina-liga-natiunilor-26-09-2022.jpg

România s-a impus cu Bosnia Herţegovina, scor 4-1, în ultimul meci al stagiunii din Liga Naţiunilor. Partida s-a văzut în direct pe Prima TV. Au marcat: Man ’38, Puşcaş ’73, ‘86 şi Raţiu ’79, respectiv Dzeko ’77 pentru bosniaci.. În ciuda acestui succes, ”tricolorii” au retrogradat în Liga C, deoarece Finlanda s-a impus în Muntenegru, cu 2-0.

Clasamentul final al grupei: 1. Bosnia – 11 puncte, 2. Finlanda – 8 puncte, 3. Muntenegru – 7 puncte, 4. România – 7 puncte.

Bosnia şi Herţegovina a promovat în Divizia A, iar România a retrogradat în al treilea eşalon valoric.

 

VIDEO | România - Bosnia Herţegovina 4-1 (Man 38, Puşcaş 73, 86 Raţiu 79 / Dzeko 77), în direct pe Prima TV. Echipele de start:

  • România: I. Radu - Raţiu, A. Rus, Burcă, N. Bancu - R. Marin, Olaru - Sorescu, Stanciu, D. Man - Alibec
  • Bosnia: Vasilj - Serbecici, Kovacevici, Milicevici, Civici - Sarici, Cimirot, Gojak - Dedic, Prevljak, Demirovici

Minutul 90+3: Fluier final! România se impune cu 3-1, dar retrogradăm în Liga C, deoarece Finlanda s-a impus în Muntenegru, cu 2-0.

Minutul 86: GOL România! Băluţă iese foarte bine din apărare şi porneşte o acţiune în viteză, care surprinde defensiva adversă. Mingea este scoasă la limita careului, de unde Puşcaş face ”dubla”, cu un şut de atacant veritabil.

Minutul 79: GOL România! Raţiu trece elegant de Dzeko şi trimite la Bancu, care pătrunde în careu şi trimite o centrare pe jos. Mingea este respinsă eronat de portar până la acelaşi Raţiu, care îndeplineşte o simplă formalitate din câţiva metri.

Minutul 77: GOL Bosnia! Acţiune bine legată a oaspeţilor. Mingea este scoasă în banda dreaptă, Devic centrează, iar starul Dzeko marchează cu o lovitură de cap de lângă Rus.

Minutul 73: GOL România! Pasă magistrală oferită de Bancu către Puşcaş! Atacantul intrat în a doua repriză se desprinde din marcaj şi înscrie din câţiva metri.

Minutul 59: Eroare în defensiva noastră la o fază fixă. Sinacanin se înalţă nemarcat, dar reia pe lângă poartă.

  • Finlanda conduce cu 2-0 în Muntenegru, la acest scor suntem retrogradaţi în Liga C, indiferent de ce facem cu Bosnia.

Minutul 45+3: Pauză în Giuleşti! România conduce Bosnia şi Herţegovina, cu 1-0.

Minutul 45: Încă o ocazie mare pentru România! Sorescu este găsit foarte bine, dar trage din câţiva metri pe lângă poartă.

Minutul 40: Şansă mare să ducem scorul la 2-0! Olaru îl lansează excelent pe Alibec, care rămâne singur cu portarul bosniac. Atacantul celor de la Farul încearcă un dribling, dar este lent, iar adversarii se regrupează şi resping.

Minutul 38: GOL România! Bancu îl găseşte excelent pe Man, care înscrie cu stângul din interiorul careului. Reuşita este anulată pentru offside, la recomandarea tuşierului. Intervine VAR, care întoarce decizia!

Minutul 34: Ionuţ Radu are un reflex de senzaţie la execuţia lui Saric.

Minutul 26: Denis Man a fost lansat foarte bine cu o pasă ce a trecut peste liniile adverse. Jucătorul Parmei a pătruns din flancul drept, dar a trimis pe lângă stâlpul din dreapta al porţii lui Vasilj.

Minutul 20: Acţiune care curge foarte bine pentru România. Stanciu ajunge în poziţie de finalizare, dar trage în blocajul unui adversar.

Minutul 17: Prima ocazie aparţine celor din Bosnia. Kovacevic trimite puţin peste poartă cu capul, după un corner executat din flancul drept.

Minutul 10: Alibec cere penalty, după o incursiune în careu. La reluare s-a văzut că jucătorul nostru a avut un contact minuscul cu fundaşul bosniac, iar centralul a luat decizia corectă când nu a acordat nimic.

Minutul 1: A început partida!

.-----------------------------------------------

Naţionala noastră mai are un singur obiectiv, dar extrem de important: evitarea retrogradarii în Liga C! Pentru asta avem nevoie de o victorie, iar Finlanda să nu câştige partida din Muntenegru.

Bosnia este liderul grupei şi şi-a asigurat matematic promovarea în Liga A, astfel selecţionerul bulgar Ivaylor Petev ar putea trimite încă din primul minut mai mulţi jucători care nu prind de obicei formula de start.

În tur, bosniecii s-au impus cu scorul de 1-0. Reuşita a fost semnată de Smail Prevljak, ce evoluează la Eupen, în prima ligă din Belgia.

Edi Iordănescu nu concepe altceva decât victoria în ultimul meci din Nations League. ”Prioritar este să câştigăm cu Bosnia”

Edi Iordănescu îşi doreşte să încheie cu o victorie în faţa Bosniei, grupa de Nations League şi e de părere că echipa naţională e pe drumul cel bun.

Selecţionerul naţionalei a vorbit despre partida de luni cu Bosnia, echipă care se află în fruntea grupei 3 şi va termina pe primul loc indiferent de rezultatul din partida cu România.

”Trebuie să plecăm de la ideea că venim după un joc în care nu ne-am îndeplinit obiectivul, adică cele trei puncte. Consider că este încă un joc în care merităm şi puteam mai mult, cred c-au fost foarte multe elemente bune şi prioritar acum este să câştigăm cu Bosnia.

Avem şi acţiunea din noiembrie, care ar trebuie să reprezinte jocurile consolidării unei echipe noi. Sunt multe elemente pe care le putem extrapola din meciul cu Finlanda. Mi s-a părut că am regăsit spiritul, am văzut o altă mentalitate, cred că aţi văzut şi dumneavoastră altă abordare”, a spus Edi Iordănescu, la conferinţa de presă de duminică.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri