Ultima oră
Bogdan Lobonţ s-a decis! Ce se întâmplă cu Djokovic şi Albu Bogdan Lobonţ s-a decis! Ce se întâmplă cu Djokovic şi Albu
David Popovici, magistral la Naţionalele de la Otopeni. A bifat al treilea titlu David Popovici, magistral la Naţionalele de la Otopeni. A bifat al treilea titlu
Sancţiune drastică pentru echipa unui român! A ajuns la -1 şi e imposibil să evite retrogradarea Sancţiune drastică pentru echipa unui român! A ajuns la -1 şi e imposibil să evite retrogradarea
VIDEO | Hermannstadt - FC Botoşani 0-1, în direct la Prima Sport 1! Mailat deschide scorul VIDEO | Hermannstadt - FC Botoşani 0-1, în direct la Prima Sport 1! Mailat deschide scorul
VIDEO | Etapa începe cu o mare controversă! VAR nu a intervenit la eliminarea lui Murgia de la Hermannstadt VIDEO | Etapa începe cu o mare controversă! VAR nu a intervenit la eliminarea lui Murgia de la Hermannstadt
”Am cam exagerat”. L-a distrus pe Istvan Kovacs, dar acum şi-a domolit discursul ”Am cam exagerat”. L-a distrus pe Istvan Kovacs, dar acum şi-a domolit discursul

VIDEO | S-a aflat cu ce substanţă interzisă a fost depistată Maria Boldor. ”Suntem costernaţi”. UPDATE: Reacţia CSA Steaua

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 26 ian 2023
mail-share icon Email

UPDATE: CSA Steaua a confirmat, într-un comunicat, faptul că sportiva Maria Boldor a fost suspendată provizoriu pentru dopaj şi a precizaat că floretista a cerut analiza eşantionului B. În aşteptarea rezultatelor finale, s-a luat măsura suspendării tuturor activităţilor de pregătire sportivă, precum şi a contractului de activitate sportivă încheiat între cele două părţi, a precizat clubul bucureştean.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a luat act de decizia Agenţiei Naţionale Anti Doping, privind suspendarea provizorie a sportivei Beatrice-Maria Boldor-Boghiţă, ca urmare a rezultatului pozitiv al probei A. Maria Boldor este componentă a lotului olimpic de scrimă a României, fiind inclusă în programul ADAMS alături de alţi sportivi, care au potenţial de calificare la Jocurile Olimpice.

În baza articolului 80 din Legea 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, suspendarea provizorie a unui sportiv este obligatorie pe baza unui rezultat pozitiv al probei A. Beatrice-Maria Boldor-Boghiţă a cerut efectuarea de teste pe eşantionul B, iar până la comunicarea rezultatelor finale s-a luat măsura suspendării tuturor activităţilor de pregătire sportivă, precum şi a contractului de activitate sportivă încheiat între cele două părţi.

Clubul Sportiv al Armatei susţine un sport curat, fără dopaj, iar până la soluţionarea finală a cazului este alături de sportiva sa”, se arată pe site-ul CSA Steaua.

Floretista Maria Boldor (26 de ani), medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale din 2022, a fost depistată pozitiv la proba A cu ostarină, substanţa cu care a fost găsit dopat şi Lucian Bute în 2016, a anunţat presa sportivă.


După Simona Halep, încă o mare sportivă din România este afectată de un scandal de dopaj. Maria Boldor (26 de ani) a fost depistată pozitiv.

Marius Florea, preşedintele Federaţiei Române de Scrimă a dezvăluit că sportiva ar fi fost prins cu ostarină, substanţă cu care a fost prins mare boxer Lucian Bute, în 2016.

Sportiva legitimată la CSA Steaua ar fi folosit întăritoare de efort, lucru neconfirmat deocamdată. Boldor a fost depistată pozitiv după un concurs. Urmează să se efectueze şi proba B, iar în funcţie de rezultat se vor stabili sau nu sancţiuni.

”Suntem costernaţi pentru că luase medalie la Campionatul Mondial. Dacă confirma la urmatorul Campioant Mondial, se calfiica la JO. Ea trebuie să facă proba B şi vedem mai departe ce se întâmplă. A fost descoperită cu substanţa Osterină. Ea a zis că nu a luat absolut nimic”, a declarat Marius Florea pentru Orange Sport.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele