Ultima oră
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1! Ilfovenii pleacă cu un punct mare de pe „Arcul de Triumf” VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1! Ilfovenii pleacă cu un punct mare de pe „Arcul de Triumf”
Bogdan Andone, sancţionat drastic de Comisia de Disciplină după eliminarea de la meciul cu Dinamo Bogdan Andone, sancţionat drastic de Comisia de Disciplină după eliminarea de la meciul cu Dinamo
ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră
Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie
VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede” VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede”
Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam

VIDEO | Saburtalo Tbilisi - FCSB 1-0. O nouă filă tristă din istoria fotbalului românesc

Conference League Publicat pe 21 iul 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39126/20781520/1/fcsb-conference-league.jpg

FCSB a pierdut pe terenul celor de la Saburtalo Tbilisi, locul 5 din Georgia, cu scorul de 1-0, primul meci din turul II preliminar al Conference League. Vicecampioana României a prestat un joc extrem de modest şi a scris o nouă filă tristă din istoria fotbalului românesc.

Unicul gol al meciului a fost marcat Nonikaşvili, în minutul 41. Returul va avea loc săptâmâna viitoare, de la ora 20.30.

Saburtalo – FCSB 1-0 (Nonikashvili 40). Echipele de start

  • Saburtalo: Megrelishvili  - Gocholeishvili, Kakubava, Chaduneli, Jinjolava – Kardava, Nonikashvili – Tabatadze, Nonikashvili, Guliashvili – Sikharulidze
  • FCSB: Târnovanu – Haruţ, Dawa, Tamm, Popescu – Şut, Edjouma – Cordea, Olaru, Popescu – Tănase

Minutul 90+5: Fluier final! Saburtalo se impune cu 1-0.

Minutul 62: Guliashvili trage în forţă din poziţie ideală, dar Târnovanu reuşeşte să prindă.

Minutul 56: Coman este găsit foarte bine în careu. Acesta trage în bară, portarul adversa fiind prins pe picior greşit, dar norocul îl salvează şi Saburtalo rămâne în avantaj.

Minutul 50: FCSB trece pe lângă egalare. Florinel Coman rezistă lângă mai mulţi adversari şi din câţiva metri trage, dar execuţia se opreşte în Florin Tănase.

 

Minutul 47: Georgienii încep mai bine repriza a doua, dar Târnovanu salvează extraordinar din 6 metri.

 

Minutul 45+1: Saburtalo a fost aproape de al doilea gol, după o eroare majoră comisă de Ovidiu Popescu. Târnovanu salvează situaţia la execuţia gruzinului Guliashvil.

Minutul 40: GOL Saburtalo! Nonikashvili trage în forţă de la 20 de metri, Târnovanu este păcălit de faptul că mingea a atins uşor gazonul şi nu a reuşit să fie bine plasate, iar georgienii deschid scorul.

Minutul 35: Georgienii pornesc o acţiune în viteză în flancul drept. Mingea este centrată în careu, unde Dawa este foarte bine plasat şi are o intervenţie providenţială.

Minutul 31: FCSB pleacă pe contraatac, Codrea primeşte o pasă de la Olaru şi trage din interiorul careului, dar portarul lui Saburtalo respinge în corner.

Minutul 1: A început partida!


UPDATE: FCSB are probleme de lot înaintea partidei, dar asta şi din cauza unor decizii luate de Gigi Becali. În primul rând, nu se ştie dacă Risto Radunovic şi-a revenit şi poate juca acum, după ce înaintea partidei cu U. Cluj a acuzat ceva probleme medicale.

Apoi, Becali a fost foarte supărat după duelul cu ardelenii pe câţiva jucători, pe Sorin Şerban şi Valentin Creţu, despre care a anunţat că nu vor mai juca la FCSB. În altă ordine de idei, e vorba şi de situaţia lui Andrei Dumiter, care s-a accidentat şi va absenta câteva luni.


FCSB are, la prima vedere, o misiune uşoară, dar a început slab campionatul, 1-1 cu U. Cluj, într-o partidă în care nu a impresionat, ba din contră, a dezamăgit. Astfel, turul cu Saburtalo Tbilisi nu va fi unul atât de simplu pentru FCSB, iar patronul Gigi Becali e şi el sceptic.

Gigi Becali a luat câteva decizii clare după ce FCSB a început SuperLiga României cu o remiză, 1-1 cu U. Cluj. Patronul vicecampioanei României a numit şi doi jucători care vor dispărea din primul 11, tânărul Sorin Şerban şi Valentin Creţu. Aşadar, cei doi fundaşi de bandă titulari cu ardelenii.

Dispar Sorin Şerban şi Valentin Creţu din primul 11?

Acum, Becali e decis să-l treacă în bandă, pe un flanc al apărării, pe Ovidiu Popescu, aşa cum s-a mai întâmplat şi în trecut. În privinţa altei modificări, Becali are în plan să îl introducă pe Florin Achim, care a prins doar câteva minute într-un meci de când a venit la FCSB, din februarie acest an.

Eu am avut încredere în Şerban, am zis că e Marcelo, toată lumea spunea că mă înşel. M-am certat cu ei şi mi-am dat seama că mă înşel. Dacă îmi zice cineva că sunt beat, mă duc şi dorm.

‘Bă, Gigi, Creţu face greşeli!’ Gata, acum m-am convins şi de el. Gata, la revedere! Avem Radunovic, avem Ovidiu Popescu. Şut n-a jucat nici el. Ovidiu Popescu o să joace fundaş dreapta, să vedem cum joacă.

Să vedem cu Achim, dar nu acum, că sunt cupele europene. O să vedem dacă joacă el ceva”, a declarat Gigi Becali la Pro Arena.

FCSB dă peste învingătoarea dintre Vikingur şi Dunajska Streda în turul 3, dacă trece de  Saburtalo Tbilisi

Tragerea la sorţi a turului 3 preliminar al Conference League a avut loc luni, la Nyon, şi a stabilit posibilele adversare ale celor patru echipe din România aflate în competiţie. CFR Cluj, FCSB, Sepsi şi Universitatea Craiova încă nu au jucat în turul 2 preliminar.

Cele patru echipe din România vor evolua joi în prima manşă a turului 2 preliminar.

În turul trei preliminar, vor avea loc următoarele confruntări în care pot fi implicate echipe din România:

  • Shakhtyor Soligorsk (Belarus) - CFR Cluj / Inter Club d'Escaldes (Andorra)
  • Zorya Luhansk (Ucraina) - Vllaznia (Albania) / Universitatea Craiova
  • Víkingur (Insulele Feroe) / Dunajská Streda (Slovacia) - Saburtalo (Georgia) / FCSB
  • Sepsi Sfantu Gheorghe / Olimpija Ljubljana (Slovenia) - Rijeka (Croaţia) / Djurgården (Suedia)

Meciurile se vor disputa la 4 şi la 11 august.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri