Ultima oră
Scoţienii au făcut anunţul! Ianis Hagi, pe picior de plecare: „Pare inevitabil” Scoţienii au făcut anunţul! Ianis Hagi, pe picior de plecare: „Pare inevitabil”
Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins
Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar
Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani” Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani”
Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia” Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia”

VIDEO | Turneu amical de lux pe Arena Naţională: Rapid – Borussia Dortmund 1-2. Rapid – Fiorentina 0-3. Borussia Dortmund - Fiorentina 0-2. Giuleştenii au pierdut ambele partide

Rapid Publicat pe 10 dec 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38244/20927525/10/desktop-screenshot-2022-12-10-17-24-25-50.png

  • Turneul amical de lux de pe Arena Naţională a început cu Rapid - Borussia Dortmund 1-2! Oaspeţii au deschis scorul devreme, în minutul 12, prin Pohlmann, care l-a învins pe Horaţiu Moldovan cu un şut la colţul scurt. Egalarea a venit de la Alexandru Ioniţă, în minutul 26, pentru ca Giovanni Reyna (50) să aducă succesul nemţilor cu un şut superb, din vole.
  • Fiorentina a câştigat al doilea meci al zilei, 2-0 cu Borussia Dortmund, după două goluri superbe înscrise de Mandragora (35) şi Bonaventura (40). 
  • Fiorentina şi-a arătat calsa şi în partida cu Rapidul, unde a reuşit să se impună 3-0 fără mari emoţii. Italienii au deschis scorul prin Kouame (30), care a primit într-o poziţie ideală şi a găsit o finalizare de mare fineţe, iar Benassi (43, 60) a reuşit ”dubla” şi a stabilit scorul final al meciului.

Rapid - Fiorentina 0-3 (Kouame C. 30', Benassi 43', 60')

  • Rapid: Moldovan – Onea, Săpunaru, Iacob, Ştefan – Pănoiu, Crepulja, Andrei Ciobanu – Emmers, Dugandzic, Sefer.
  • Fiorentina: Gollini – Kayode, Quarta, Igor, Terzic – Duncan, Kouame, Benassi (cpt) – Distefano, Amatucci, Barak.

Min. 60: GOL marcat de Fiorentina! Benassi face ”dubla”, în urma unei faze în care italienii au făcut şah-mat apărarea giuleştenilor.

Min. 43: GOL marcat de Fiorentina! Benassi este găsit perfect de Kouame şi dublează avantajul echipei sale fără probleme.

Min. 39: Bară Fiorentina! Benassi este găsit perfect, dar execuţia lui nimereşte bara transversală.

Min. 30: GOL marcat de Fiorentina, Kouame este servit perfect  şi găseşte o finalizare superbă, pentru a deschide scorul.

Min. 12: Ocazie mare pentru Rapid, Pănoiu încearcă să îl surprindă pe Gollini şi trimtie un şut din afara careului, care trece puţin pe deaspra porţii Fiorentinei.

Min. 1: A început paritda!

Borussia Dortmund - Fiorentina 0-2 (Mandragora 35, Bonaventura 40)

  • Borussia: Lotka - Schulz, Schlotterbeck, Papadopoulos, Semic - Brandt (cpt), Ozcan, Gurpuz - Braaf, Adeyemi, Malen.
  • Fiorentina: Terracciano – Dodo, Quarta, Ranieri, Biraghi (cpt) – Bonaventura, Mandragora, Bianco – Ikone, Cabral, Favasuli.
Minutul 57: Papadopoulos vede al doilea galben şi e eliminat.

Minutul 40: GOL FIORENTINA!
Ikone, Bonaventura şi Cabral combină superb, italianul scapă singur cu Lotka şi finalizează ca la carte.



Minutul 35: GOL FIORENTINA! Mandragora prinde un şut bun de la 30 de metri, mingea prinde un efect ciudat, îl păcăleşte pe Lotka şi intră în poartă.



Minutul 33: Terracciano scoate şutul lui Semic, apoi Malen, din câţiva metri, nu poate direcţiona mingea spre poartă, cu capul.

Minutul 24: Brandt bate periculos o lovitură liberă, Papadopoulos marchează cu capul, însă şi reuşita sa e anulată pe motiv de ofsaid.

Minutul 8: BARĂ BORUSSIA! Adeyemi îl lansează pe Malen, dar şutul acestuia loveşte transversala.
 
Minutul 2: Cabral marchează, dar golul e anulat pentru ofsaid.

14:35: Start joc!


Rapid - Borussia Dortmund 1-2 (Al. Ioniţă 27 / Pohlmann 12, Reyna 50)

  • Rapid: Moldovan – Belu, Săpunaru, Igant, Morais – Kait, Ciobanu, Pănoiu – Ioniţă, Vojtus, Al. Stan
  • Rezerve: Drăghia, Ştefan, Iacbo, Onea, Dr.Grigore, Bădescu, Crepulja, Emmers, Crivac, Dima, Gheorghe, Sefer, Despre, Dugandzic
  •  
  • Borussia: Lotka – Collins, Coulibaly, Bueno, Meunier – Pohlmann, Can – Pasalic, Hazard, Reyna - Moukoko
  • Rezerve: Kirsch, Schlotterbech, Papadopoulos, Schulz, Semir, Ozcan, Gurpuz, Brandt, Adeyemi, Malen, Baba, Braaf

Minutul 58: BARĂ BORUSSIA! Şutul lui Pasalic, deviat, mângâie stâlpul din dreapta lui Moldovan.

Minutul 52: GOL BORUSSIA! Giovani Reyna îşi dă măsura valorii, prinde un şut superb, din vole, şi îl lasă fără replică pe Moldovan.



Minutul 42: Ioniţă, marcatorul golului, e înlocuit cu Crepulja.

Minutul 30: Prima repriză se încheie cu o mare ratare! Defensiva Rapidului e destabilizată, Moldovan respinge şutul lui Pasalic, dar Thorgan Hazard trimite în tribună din doar câţiva metri, singur cu poarta goală.



Minutul 27: GOL RAPID! Junior Morais centrează perfect din stânga, Alex Ioniţă se demarcă excelent la bara a doua şi înscrie cu capul.



Minutul 20: Pasalic caută golul de 2-0, dar trage în plasa laterală.

Minutul 12: GOL BORUSSIA DORTMUND! Pohlmann ia o acţiune pe cont propriu, primeşte suficient spaţiu în careul Rapidului şi înscrie cu un şut la colţul scurt care-l surprinde complet pe Horaţiu Moldovan.



Minutul 8: Pohlann semnează prima ocazie a meciului, un şut de la 25 de metri care ocoleşte poarta lui Moldovan. Apoi Bueno trage din careu, dar goalkeeper-ul Rapidului reţine.

13:00: Start joc pe Arena Naţională.

Rapid profită de pauza prilejuită de desfăşurarea CM 2022 pentru un turneu stelar, programat să se dispute în România, pe 10 decembrie. Borussia Dortmund şi Fiorentina vor veni în ţara noastră pentru un triunghiular ce se va desfăşura pe Arena Naţională din Bucureşti.

Trupa lui Adrian Mutu va întâlni cele două echipe importante ale Europei, sâmbătă, 10 decembrie, începând cu ora 13:00, iar partidele vor fi transmise în direct pe Prima Sport şi PrimaPlay.ro.

Meciurile vor avea durata de 60 de minute (două repize a câte 30 de minute) şi se vor desfăşura după următorul program:

  • 13:00 - Rapid - Borussia Dortmund
  • 14:30 - Borussia Dortmund - Fiorentina
  • 16:00 - Rapid - Fiorentina

Borussia Dortmund este calificată în optimile UEFA Champions League, acolo unde o va întâlni pe Chelsea, în timp ce Fiorentina reprezintă Italia în UEFA Conference League.  Italienii vor juca în play-off cu trupa portugheză Braga.

”Rapid, Borussia Dortmund şi Fiorentina se întâlnesc pe 10 decembrie în Superbet International Cup, un triunghiular-spectacol pe Arena Naţională. Superbet vine cu un supercadou de Crăciun pentru iubitorii fotbalului. Borussia Dortmund şi Fiorentina sosesc la Bucureşti pentru un triunghiular cu Rapid pe Arena Naţională. Sâmbătă, 10 decembrie, ora 13:00 începe spectacolul: trei meciuri de câte 60 de minute presărate cu momente de divertisment vor face deliciul spectatorilor”, anunţă organizatorii.

Borussia Dortmund. este prezentată ca ”o echipă calificată în primăvara UEFA Champions League şi câştigătoare a 8 titluri Bundesliga, o Cupa Campionilor, rivala lui Bayern, formaţia care i-a avut în vestiar pe Michael Zorc, Erling Haaland, Robert Lewandowski sau Marcel Răducanu”, în timp ce Fiorentina este ”o echipă calificată în primăvara UEFA Conference League, cu două titluri în Serie A, 6 Coppa Italia şi o Cupa Cupelor,  unde au făcut spectacol Giancarlo Antognoni, Gabriel Batistuta sau Adrian Mutu. ACF Fiorentina”.

”Pasiunea inimilor vişinii, campioană de 3 ori în România, câştigătoare a 13 Cupe ale României. 100 de ani de istorie cu Iuliu Baratky, Ion Ionescu, Rică Raducanu sau Cristian Săpunaru. Rapid Bucureşti”, este prezentarea făcută echipei Rapid.

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38244/20927525/3/international1.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Rapid

Ultimele articole Toate articolele