Ultima oră
Salariu colosal propous lui Dennis Man! Internaţionalul român este tentat să semneze
Salariu colosal propous lui Dennis Man! Internaţionalul român este tentat să semneze
Florian Wirtz a fost desemnat jucătorul sezonului în Bundesliga Florian Wirtz a fost desemnat jucătorul sezonului în Bundesliga
CSA Steaua a perfectat primul transfer al verii! CSA Steaua a perfectat primul transfer al verii!
”Plec după 8 ani cu bune şi rele, dar cu satisfacţia cea mai mare”. Ovidiu Popescu, mesaj emoţionant după despărţirea de FCSB ”Plec după 8 ani cu bune şi rele, dar cu satisfacţia cea mai mare”. Ovidiu Popescu, mesaj emoţionant după despărţirea de FCSB
OFICIAL | Neil Lennon, noul antrenor al celor de la Rapid. ”Sper să creez o conexiune puternică între mine şi suporteri” OFICIAL | Neil Lennon, noul antrenor al celor de la Rapid. ”Sper să creez o conexiune puternică între mine şi suporteri”
Natalia Iocsak, prima femeie care a câştigat o etapă din Campionatul Naţional de Drift Natalia Iocsak, prima femeie care a câştigat o etapă din Campionatul Naţional de Drift

Xabi Alonso, după calificarea fabuloasă a lui Bayer Leverkusen în finala Europa League: „Mi-am privit jucătorii în ochi”

Europa League Publicat pe 10 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/21586573/1/alonso.jpg

Bayer Leverkusen s-a calificat joi seara în finala Ligii Europa, după 2-2 pe teren propriu cu AS Roma. 

La Leverkusen, Roma a atacat din primul minut şi Lukaku s-a aflat faţă în faţă cu portarul gazdelor, Kovar, care a reuşit să-l blocheze. Meciul s-a jucat pe contre şi gazdele au replicat prin bara lui Palacios, din minutul 29. În minutul 42 Jonathan Tah l-a faultat în careu pe Azmoun şi Leandro Paredes a transformat lovitura de pedeapsă dictată de arbitru.

În minutul 66, oaspeţii au primit un al doilea penalti, după consultarea VAR, şi acelaşi Paredes a egalat situaţia la general. Roma conducea cu 2-0 la Leverkusen şi făcea 2-2 la general. Însă Gianluca Mancini a înscris în propria poartă şi Bayer avea 3-2 la scor cumulat, în minutul 82.

Bayer a atacat pe final, şi egalarea a venit, ca în atâtea alte dăţi. Josip Stanisic a marcat în minutul 90+7, egalând scorul pe tabelă, 2-2 şi păstrând seria celor 49 de partide fără înfrângere ale campioanei Germaniei, care merge în finala Ligii Europa, scorul general al semifinalei cu Roma fiind 4-2.

Xabi Alonso a fost în extaz la finalul meciului şi şi-a felicitat elevii pentru faptul că au luptat până la final pentru a-şi păstra seria de invincibilitate.

„Suntem fericiţi că suntem în finală. Ca urmare, vom juca două finale într-o săptămână. Am dat dovadă de mult caracter astăzi, după al doilea lor gol. Mi-am privit jucătorii în ochi după aceea şi am văzut că au vrut mai mult. Încă avem şansa de a câştiga tripla. Iar băieţii mei merită toate cele trei trofee", a spus Xabi Alonso, potrivit site-ului UEFA Europa League.

În finală s-a calificat şi Atalanta Bergamo, după victoria cu 3-0 în faţa celor de la Olympique Marseille.

mail-share icon Email
viewscnt

Europa League

Ultimele articole Toate articolele