Ultima oră
Sorana Cîrstea, decizie finală cu privire la BJK Cup Sorana Cîrstea, decizie finală cu privire la BJK Cup
Lăcrămioara Perijoc, medaliată cu argint după ce a pierdut finala cu Sara Cirkovic la Europenele de la Belgrad Lăcrămioara Perijoc, medaliată cu argint după ce a pierdut finala cu Sara Cirkovic la Europenele de la Belgrad
VIDEO | FCU Craiova - "U" Cluj 3-2. S-a reaprins flacăra speranţei la oltenii lui Mititelu! VIDEO | FCU Craiova - "U" Cluj 3-2. S-a reaprins flacăra speranţei la oltenii lui Mititelu!
Gabi Tamaş face curăţenie la Concordia Chiajna. Şase jucători sunt OUT. ”Au salarii mai mari decât aveam eu” Gabi Tamaş face curăţenie la Concordia Chiajna. Şase jucători sunt OUT. ”Au salarii mai mari decât aveam eu”
Mălina Călugăreanu şi Iulian Teodosiu luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice Mălina Călugăreanu şi Iulian Teodosiu luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice
Gianina van Groningen, după aurul obţinut la Europene: ”Aşteptam acest titlu de vreo opt ani” Gianina van Groningen, după aurul obţinut la Europene: ”Aşteptam acest titlu de vreo opt ani”

Au trecut 47 de ani de la prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale. 47 de ani de când Nadia Comăneci a scris istorie la Montreal

Legendele sportului Publicat pe 18 iul 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38223/21259785/1/nadia.jpg

Au trecut 47 de ani de la prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale. 47 de ani de când Nadia Comăneci a scris istorie la Montreal

18 iulie 1976 e ziua în care a început cea mai frumoasă poveste a sportului românesc şi mondial! E ziua perfecţiunii, e ziua în care Nadia, gimnasta antrenată de Marta şi Bela Karoly, a schimbat istoria unei discipline şi a câştigat inimile unei planete, notează COSR.

Pe 18 iulie 1976, la JO Montreal, în sala Forum, Nadia Comaneci a devenit prima gimnastă din istoria jocurilor care a primit nota 10.00 . De 7 ori i-a fost acordată nota maximă la Montreal. Ea este prima gimnastă care a luat aur olimpic pentru România. Zbor. Perfecţiune. Zâmbet şi uimire. 1.00.

O românca a scris istoria unui sport cu inocenţa unui copil de 14 ani. Momentul Montreal 1976, într-o seara de 18 iulie, a schimbat lumea gimnasticii, scrie COSR.

mail-share icon Email
viewscnt