Ultima oră
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV

Calificare din foarfecă! CFR Cluj trece de Maribor şi va juca în grupele Conference League. Execuţie fabuloasă a lui Cvek, în minutul 90 | VIDEO

CFR Cluj Publicat pe 25 aug 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38228/20830467/14/cfr-cluj.jpg
 
CFR Cluj va juca pentru al doilea an consecutiv în grupele UEFA Conference League, după ce a trecut de NK Maribor, scor 1-0, în manşa retur a play-off-ului. Singurul gol al partidei a venit chiar în minutul 90, când croatul Lovro Cvek a inventat o execuţie superbă şi l-a învins pe Bergsen.

Campioana a controlat partida din Gruia, însă nu a avut deloc un meci uşor şi ocaziile mari la poarta slovenilor au lipsit. Yeboah şi Jefte au avut şansa să marcheze în prima repriză, însă portarul oaspeţilor a fost de fiecare dată la post.

Meciul părea să se îndrepte spre prelungiri, niciuna dintre echipă nefiind dispusă să-şi asume riscuri mari pentru a forţa marcarea unui gol, însă chiar în ultimul minut din timpul regulamentar Cvek a reluat din foarfecă o minge respinsă greşit de adversari şi a înscris un gol pe care scrie "calificare" şi care aduce minim 3 milioane de euro în conturile campioanei.
 

CFR Cluj - NK Maribor 1-0 (Cvek 90)

Echipele de start:
  • CFR Cluj: Scuffet - Manea, Burcă, Yuri, Camora - Boateng, Betancor, Cvek - Petrila, Yeboah, Petrila
  • NK Maribor: Bergsen - Zinic, Karic, Uskokovic, Sikosek - Antolin, Vidakovic - Repas, Bozic, Brnic - Baturina

Min. 90+8 Fluier final! CFR Cluj merge în gruple UEFA Conference League, graţie execuţiei fabuloase reuşită de croatul Lovro Cvek

Min. 90 GOOOOOOL CFR Cluj!  Cvek reuşeşte o foarfecă memorabilă şi înscrie golul pe care scrie CALIFICARE CFR!

Min. 88 Şansă incredibilă pentru CFR în finalul partidei. Yeboah urmăreşte un balon care părea să iasă în aut de poartă şi reia excelent cu capul, din unghi, dar bara o salvează pe Maribor de eliminare.

Min. 86 Corner executat bine de Deac, în centrul careului, însă Boateng loveşte greşit mingea cu capul şi trimite peste poartă.

Min. 80 Păun vede şi el cartonaşul galben, duppă ce îşi loveşte cu cotul un adversar, involuntar însă.

Min. 79 Simone Scuffet are nevoie de îngrijiri medicale, acuzând dureri la cotul mâinii stângi. Din fericire, italianul poate continua partida.

Min. 77 Sikosek îl faultează pe Deac şi vede cartonaşul galben.

Min. 74 Burcă găseşte un culoar de pasă spre Păun, dar pasa e prea puternică şi mijlocaşul CFR-ului nu reşueşte să ajungă la minge.

Min. 70 CFR face prima schimbare: intră Păun, iese Jefte Betancor.

Min. 61 Jefte primeşte în careu şi încearcă să reia acrobatic spre poartă, dar ratează execuţia.

Min. 53 Kronaveter trage surprinzător din marginea careului, dar Scuffet e atent şi respinge în corner.

Min. 46 A început repriza a doua, cu CFR în ofensivă. Oaspeţii fac prima schimbare: Kronaveter, în locul lui Antolin.

Min. 45+2 Pauză la Cluj! După trei reprize jucate din aceastră "dublă", CFR şi Maribor sunt în continuare la egalitate, scor 0-0.

Min. 37 Fază confuză în careul oaspeţilor: Yuri şi Yeboah cad în careu incomodaţi şi de un adversar, dar arbitrul lasă jocul să continue.

Min. 31 Ce şansă pentru CFR! Betancor primeşte în marginea careului, îşi doboară adversarul direct din dribling, dar şutul e parat de Bergsen.

Min. 20 Petrila întră în dribling în careu şi cade, însă arbitrul lasă jocul să continue.

Min. 13 Ocazie mare pentru CFR! Găsit excelent în careu de centrarea lui Deac, Yeboah trimite puternic cu capul, dar portarul oaspeţilor scoate în corner!

Min. 12 Antolin vede cartonaşul galben după ce îl doboară pe Yuri în urma unui duel aerian.

Min. 10 CFR a început mai bine meciul, însă prima ocazie importantă le aparţine oaspeţilor. Brnic intră bine în centru din banda stângă şi trage periculos, dar Scuffet e la post.

Min. 1 A început partida din Gruia! CFR Cluj are nevoie de o victorie pentru a se califica pentru a doua oară consecutiv în grupele Conference League

//i0.1616.ro/media/581/3142/38228/20830467/13/camora.jpg


CFR Cluj caută a doua calificare consecutivă în grupele Conference League! Partida retur cu Maribor (0-0 în tur, în Slovenia) se vede pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro joi, cu începere de la ora 20:00. Cele mai importante faze ale meciului din Gruia vor putea fi urmărite în format live video pe www.primasport.ro.
 
Învinsă de FC Botoşani cu 1-0, pe teren propriu, în ultima etapă din SuperLiga, CFR Cluj şi-a păstrat forţele pentru manşa retur contra slovenilor de la Maribor, partidă care are o importanţă capitală atât pentru sezonul european, cât şi pentru finanţele campioanei României în ultimele cinci sezoane. După 0-0 în manşa tur, partidă în care CFR-iştii nu şi-au creat mari ocazii, dar nici nu şi-au lăsat adversarii să devină periculoşi, Dan Petrescu are soarta calificării în propriile mâini.
 
În actualul sezon european, CFR a mers de fiecare dată pe acelaşi mod de a aborda dublele manşe în care a fost nevoită să joace turul în deplasare: să vină în ţară cu un rezultat pozitiv, preferabil fără gol primit, şi să atace calificarea în Gruia, în faţa propriilor fani. A fost cazul cu Piunik Erevan (0-0) şi Şahtior Soligorsk (0-0), iar scenariul ar trebui să se repete şi în faţa campioanei Sloveniei.
 
Dacă CFR merge bine în campionatul intern, Maribor continuă criza de formă din ultimele luni chiar şi după ce şi-a demis antrenorul în încercarea de a crea un şoc la echipă. Slovenii au câştigat ultimul meci oficial pe 23 iulie, 3-2 pe teren propriu cu Gorica, iar de atunci au strâns opt partide fără victorie, adunând şase înfrângeri şi două rezultate de egalitate, printre care şi remiza albă din turul cu CFR Cluj. După meciul contra ardelenilor, Maribor a înfruntat Celje pe teren propriu, în campionatul Sloveniei, şi a remizat, scor 2-2.
 
În lipsa lui Gabriel Debeljuh, accidentat, Dan Petrescu va miza tot pe Jefte Betancord şi Emmanuel Yeboah în avanposturi, Claudiu Petrila având şanse mari să fie titularizat în banda stângă a atacului.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele