Ultima oră
VIDEO | Atletico Madrid - Athletic Bilbao 3-1. Trupa lui Diego Simeone se apropie de podium VIDEO | Atletico Madrid - Athletic Bilbao 3-1. Trupa lui Diego Simeone se apropie de podium
Fotbaliştii de la FCSB au primit o sarcină de la Gigi Becali! "Eu asta le-am cerut" | VIDEO EXCLUSIV Fotbaliştii de la FCSB au primit o sarcină de la Gigi Becali! "Eu asta le-am cerut" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Lazio - Verona 1-0. Romanii urcă pe locul 6 în Serie A VIDEO | Lazio - Verona 1-0. Romanii urcă pe locul 6 în Serie A
VIDEO | ”A scăpat şi fără cartonaş galben”. MM Stoica şi-a spart arcada la celebrarea titlului şi a oferit o explicaţie fabuloasă VIDEO | ”A scăpat şi fără cartonaş galben”. MM Stoica şi-a spart arcada la celebrarea titlului şi a oferit o explicaţie fabuloasă
VIDEO | Jucătorii au intrat peste Charalambous la conferinţa de presă. Antrenorul campioanei a fost udat cu apă VIDEO | Jucătorii au intrat peste Charalambous la conferinţa de presă. Antrenorul campioanei a fost udat cu apă
Se cunoaşte prima echipă retrogradată din Premier League Se cunoaşte prima echipă retrogradată din Premier League

Incidentele OM-OL: Fotbalul francez în stare de şoc. S-au deschis trei anchete. Grosso, 30 de zile de concediu medical

Ligue 1 Publicat de Tudor Moisa pe 31 oct 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38120/21366412/1/grosso-tw.jpg

Fotbalul francez este în stare de şoc şi sub o puternică presiune politică, în urma incidentelor grave de la Marsilia, care au dus la anularea meciului Olympique Marseille – Olympique Lyon, la rănirea antrenorului lui Lyon, Fabio Grosso, şi la deschiderea a trei anchete, relatează AFP.

Luni seara, procurorul din Marsilia, Nicolas Bessone, a anunţat deschiderea a trei anchete în legătură cu incidentele de duminică. Prima se referă la "violenţe cu premeditare în grup" împotriva antrenorului lui Lyon, Fabio Grosso, pasibile de o pedeapsă de până la zece ani de închisoare.

Antrenorul italian a fost grav rănit la faţă duminică seara, când autocarul care transporta jucătorii şi staff-ul lui Lyon a fost atacat cu pietre în drum spre stadionul Velodrome. Potrivit procurorului din Marsilia, Grosso a primit 30 de zile de ITT (incapacitate totală de muncă).

O fotografie impresionantă cu faţa însângerată a antrenorului OL a apărut luni pe primele pagini ale cotidianelor L'Equipe şi La Provence, simbolizând o nouă seară de coşmar pentru Ligue 1. Secundul său, Raffaele Longo, a fost şi el rănit.

De asemenea, cel puţin un autocar plin cu suporteri ai echipei Olympique Lyon a fost şi el luat ca ţintă - incidente pentru care Parchetul din Marsilia a deschis o anchetă pentru violenţă deliberată.

Alte incidente au avut loc în tribune, în parcarea unde se aflau cei 600 de suporteri ai lui Lyon autorizaţi să se deplaseze la Marsilia. Acestea au dus la deschiderea unei a treia anchete, pentru "incitare la ură rasială şi insulte rasiale".

"Unii dintre suporterii lyonezi au făcut saluturi naziste şi au strigat ca nişte maimuţe la adresa suporterilor lui Marseille", a declarat procurorul Nicolas Bessone, adăugând că nimeni nu a fost arestat în legătură cu incidentul.

Întrucât evenimentele de duminică au avut loc în afara stadionului, teoretic, cluburile nu pot fi considerate vinovate, conform regulamentelor Ligii franceze (LFP). Dar autorităţile s-au grăbit să trimită mingea către instituţiile sportive.

Ministrul Sportului, Amélie Oudéa-Castera, a declarat la France 2 că "dacă se stabileşte că există suporteri implicaţi" în violenţe, "cluburile nu pot ignora acest lucru", pledând pentru "un răspuns global" în care "toate organismele din sectorul sportiv trebuie să fie trase la răspundere".

Ministrul de interne, Gérald Darmanin, a declarat la BFMTV/RMC că incidentele sunt "inacceptabile", adăugând că acestea au dus la "nouă arestări". Potrivit procurorului din Marsilia, niciuna dintre aceste arestări nu are legătură cu atacul asupra autocarului OL.

Ministrul de interne a mai spus că "500 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi" pentru a asigura securitatea meciului. În opinia sa, nu a existat "niciun eşec" din partea poliţiei şi "este de datoria clubului să îşi gestioneze suporterii".

În ciuda presiunilor politice, LFP, prin directorul său general Arnaud Rouger, a ţinut să precizeze pe RMC că evenimentele "au avut loc la 500 de metri de stadion".

"Aceasta nu este responsabilitatea noastră. Cu toate acestea, ca la fiecare incident, suntem alături de stat şi susţinem pe deplin declaraţiile lui Gérald Darmanin care cere justiţiei să fie mai fermă faţă de autorii 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Ligue 1

Ultimele articole Toate articolele