Ultima oră
Fabian Ruiz a ajuns la spital după o accidentare la meciul cu Le Havre Fabian Ruiz a ajuns la spital după o accidentare la meciul cu Le Havre
Stefan Kraft, recital la sărituri cu schiurile. Are procentaj maxim, după primele 4 etape Stefan Kraft, recital la sărituri cu schiurile. Are procentaj maxim, după primele 4 etape
VIDEO ǀ FCSB – Oţelul Galaţi, în direct la Prima Sport 1, duminică, de la 21:00. Echipele de start VIDEO ǀ FCSB – Oţelul Galaţi, în direct la Prima Sport 1, duminică, de la 21:00. Echipele de start
Antrenorul lui FCU Craiova, supărat pe jucători. ”Ne pot învinge şi echipele din Liga 3 sau Liga 4” Antrenorul lui FCU Craiova, supărat pe jucători. ”Ne pot învinge şi echipele din Liga 3 sau Liga 4”
VIDEO | România - Serbia 21-16, pe Prima Sport 2. Primă repriză excelentă! VIDEO | România - Serbia 21-16, pe Prima Sport 2. Primă repriză excelentă!
”Este o victorie meritată, muncită”. Ioan Ovidiu Sabău continuă parcursul de excepţie la ”U” Cluj ”Este o victorie meritată, muncită”. Ioan Ovidiu Sabău continuă parcursul de excepţie la ”U” Cluj

Legenda lui Bayern Munchen se teme de o "dominaţie" a Arabiei Saudite în fotbalul mondial

Legendele sportului Publicat pe 17 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38223/21388719/1/130423142554-goetze-hoeness.jpg

Uli Hoeness, figură istorică a campioanei germane Bayern Munchen, a avertizat joi în legătură cu riscul unei "dominaţii" a Arabiei Saudite în fotbalul mondial, cerând să se reacţioneze prin formarea de tinere talente, relatează AFP.

"Saudiţii par într-adevăr total hotărâţi să domine poate fotbalul mondial", a declarat preşedintele de onoare al clubului bavarez într-un interviu acordat postului de televiziune RTL-Germania.

"Ei încearcă să cumpere staruri mondiale şi, de asemenea, să construiască o adevărată structură pentru fotbal" în regat, iar acest lucru este ceea ce diferenţiază proiectul saudit de cel al Chinei la vremea sa, a adăugat fostul internaţional german în vârstă de 71 de ani. "În plus, bineînţeles, există un alt element care nu a fost niciodată prezent în China: acolo există în mod clar bani nelimitaţi, pe care noi trebuie să-i finanţăm prin plata facturilor la petrol", a mai spus Uli Hoeness.

În opinia sa, pentru a face faţă ofensivei, lumea fotbalului din Europa, şi în special Germania, trebuie să se întoarcă la elementele de bază şi să aibă încredere în jucătorii tineri. Saudiţii "nu pot juca decât cu unsprezece jucători, aşa cum facem noi, iar în lume există suficiente talente", a spus el. "Trebuie să ne dezvoltăm proprii jucători, graţie muncii foarte bune depuse de tânăra generaţie".

De când Cristiano Ronaldo a semnat pentru Al-Nassr în ianuarie, cluburile din campionatul saudit, susţinute de Fondul Public de Investiţii (PIF), s-au lansat într-o frenezie de cumpărare de jucători. Aducerea celui care a câştigat de cinci ori Balonul de Aur, pentru un contract estimat la 400 de milioane de euro, a deschis calea pentru sosirea altor vedete aflate la finalul carierei în Saudi Pro League, precum Karim Benzema şi Neymar.

În octombrie 2021, cu mult înainte de începerea valului de transferuri către liga saudită, un consorţiu finanţat de monarhia petrolieră a finalizat achiziţionarea clubului englez Newcastle United din Premier League. Arabia Saudită va găzdui Cupa Mondială a Cluburilor la sfârşitul lunii decembrie, precum şi Cupa Asiei din 2027, o repetiţie generală pentru Cupa Mondială din 2034.

mail-share icon Email
viewscnt