Ultima oră
Tony are viaţă grea la Poli Iaşi. ”Nu mi-a plăcut jocul nostru!” Tony are viaţă grea la Poli Iaşi. ”Nu mi-a plăcut jocul nostru!”
Remiză dramatică pentru trupa lui Răzvan Lucescu, contra ultimei clasate din play-off Remiză dramatică pentru trupa lui Răzvan Lucescu, contra ultimei clasate din play-off
Peste 400 dintre cei mai puternici ciclişti din sunt aşteptaţi la primul Campionat European de Mountain Bike din România Peste 400 dintre cei mai puternici ciclişti din sunt aşteptaţi la primul Campionat European de Mountain Bike din România
Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al echipei Arsenal. Actriţa s-a bucurat în timpul unui interviu Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al echipei Arsenal. Actriţa s-a bucurat în timpul unui interviu
Fernando Torres a semnat cu prima echipă de seniori în calitate de antrenor Fernando Torres a semnat cu prima echipă de seniori în calitate de antrenor
Belinda Bencic a devenit mamă Belinda Bencic a devenit mamă

Rapid - CFR Cluj putea fi decis la ”masa verde”! Momentul care putea isca un scandal uriaş

CFR Cluj Publicat pe 31 oct 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38228/20904788/1/cfr-rapid-af.jpg

CFR Cluj a vrut să iasă de pe teren în partida din Giuleşti, cu Rapid, de duminică seară! Preşedintele Cristi Balaj a recunoscut, luni dimineaţă, că la nivel intern, în timpul derby-ului, s-a pus problema ca jucătorii să părăsească terenul, din cauza deciziilor luate de arbitrul central Cătălin Popa.

Modul în care a fost dictat al doilea penalty, în urma căruia Rapid s-a impus cu 2-1, a fost picătura care a umplut paharul conducerii CFR-ului, la care s-a mai adunat, după cum a declarat Cristi Balaj la Pro Arena, anumite decizii luate în defavoarea campioanei României. Astfel, oamenii cu factor de decizie în club au fost la un pas să le ceară jucătorilor să părăsească terenul.

Cristi Balaj a fost surprins de modul în care au fost judecate anumite faze, printre care s-a numărat şi un gol anulat pe motiv de offside al CFR-ului, deşi momentul a fost analizat şi în camera VAR.

S-a anulat un gol pe motiv de ofsaid, aici nu am văzut fazele, dar am primit multe mesaje în care mi se spunea că linia albastră e suprapusă peste linia roşie şi liniile sunt trasate după ce arbitrul din camera VAR alege punctul cel mai avansat al atacantului şi cel mai din spate al apărătorului. Am înţeles că este suprapusă. În contextul jocului, există posibilitatea să fi apărut şi aici o eroare, doar că nu vreau să dezvolt, nu controlez acel moment.

După care, a apărut prima lovitură de pedeapsă într-un moment în care Yuri era în aer, efectua o foarfecă în mod corect. Luckassen, fără să joace mingea, intră direct în el, îl împinge. Yuri are o cădere necontrolată, urmează să îi facem o radiografie, mâna este imobilizată. Ulterior acestei împingeri, apare şi contactul cu portarul, care a ieşit pe direcţia mingii şi a lui Yuri. Dacă nu ar fi fost împins Yuri de către atacant, Scuffet se ciocnea de Yuri. Aşa a apărut Luckassen în faţa lui Scuffet, a luat poziţia lui Yuri. Atât de tare l-a împins Luckassen încât el a apărut în faţa lui Scuffet şi s-a acordat lovitura de pedeapsă. Prima incorectitudine este fault în atac. Dacă arbitrul consideră că Scuffet o intervenţie ulterioară, trebuia să-i acorde galben, treaba lui, dar decizia corectă este fault în atac.

La al doilea penalty, am auzit şi aici diferite opinii. Primul care efectuează o ţinere şi ridică tricoul lui Burcă este atacantul, Duganzic. El este primul care ţine. Este reflex pentru un apărător, în momentul în care e ţinut, să pună şi el mâna pe adversar. Imediat, pune şi Burcă mâna stângă pe tricoul lui Dugandzic, doar că ţinerea este provocată de Dugandzic. Ţinerea cea mai evidentă este a lui Dugandzic. Atunci când un jucător are una dintre cele patru situaţii de simulare, una dintre ele fiind folosirea unui contact uşor pentru a cădea cu scopul de a decide o decizie importantă de arbitraj. Dugandzic a căzut pentru că a vrut el, se numeşte simulare.

În minutul 77, scapă Deac, este ţinut, iar decizia mult mai aproape de adevăr era eliminare pentru situaţie evidentă de gol. Este cartonaş roşu! Vorbim de 4 situaţii, dintre care 3 clare, în care toate s-au greşit în defavoarea echipei noastre. 

Eu sunt genul care accept greşelile. La meciul cu Craiova, Compagno i-a spart buza lui Muhar, nu s-a dat roşu. Eu accept să faci o greşeală, şi eu am greşit ca arbitru, dar să ai patru greşeli, să ai şi VAR-ul care te ajută, să mergi şi la camera VAR şi să nu dai fault în atac. Aici nu pot să mă gândesc decât că face acest lucru doar dacă ai un ordin şi spatele asigurat. Spun lucrul acesta fără să am o dovadă în acest sens. Este foarte grav ceea ce spun.

Ce măsură să luăm? Aseară, nu vă ascund faptul că discuţiile interne au fost să scoatem echipa de pe teren. În ce moment? După a doua lovitură de pedeapsă, când a apărut şi situaţia cu Deac, ultima", a fost analiza lui Balaj. 

Chiar dacă echipa CFR Cluj a contestat, în principal, lovitura de pedeapsă dictată în urma ţinerii dintre Dzuganzic şi Burcă, Adrian Porumboiu a declarat că acordarea penalty-ului a fost una corectă.

 Adrian Porumboiu consideră că al doilea penalty a fost acordat corect 

Mai toţi oamenii din fotbalul românesc au declarat că penalty-ul din care Rapid a câştigat partida a fost acodat uşor, Adrian Porumboiu a afirmat că e fault la ţinerea lui Burcă pentru că e una prelungită, dar şi disproporţionată. Din acest motiv crede fostul arbitru că nici din camera VAR nu i s-a solicitat să revadă faza la căderea lui Dzuganzic.

La primul penalty, e fault fără niciun dubiu, e penalty. Cei care invocă un fault al lui Luckassen la Yuri, trebuie să aibă în vedere un lucru. Dacă-l faulta înainte Luckassen, Yuri nu mai reuşea să facă foarfeca. Eu zic că oamenii din camera VAR au văzut ce trebuiau să vadă.

Al doilea penalty, după părerea mea, este penalty. Să explic de ce. E o ţinere reciprocă, dar în partea finală… De ce a căzut atacantul rapidist? A avut vreo cădere de calciu? Burcă a folosit o forţă disproporţionată. Dacă sunt alte păreri, trebuie să le respect, fiecare are dreptul la opinie.

În camera VAR era un arbitru care are experienţă, care nu putea să nu-i spună centralului «vino şi uită-te la monitor»”, a spus Adrian Porumboiu, la Orange Sport.

Rezumatul partidei Rapid – CFR Cluj

 

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele