adplus-dvertising
Ultima oră
Marca anunţă şocul anului: contract de 200 de milioane de euro pe sezon pentru Cristiano Ronaldo! Marca anunţă şocul anului: contract de 200 de milioane de euro pe sezon pentru Cristiano Ronaldo!
EXCLUSIV | Situaţia de la Universitatea Craiova, analizată la Fotbal Show: "Nu au înţeles cine e şeful. O echipă cu caracter arată altfel" EXCLUSIV | Situaţia de la Universitatea Craiova, analizată la Fotbal Show: "Nu au înţeles cine e şeful. O echipă cu caracter arată altfel"
Tenis | Căpitanul nejucător şi antrenorul echipei SUA, amendaţi pentru încălcarea regulilor privind pariurile sportive
Tenis | Căpitanul nejucător şi antrenorul echipei SUA, amendaţi pentru încălcarea regulilor privind pariurile sportive
Dan Petrescu se apără în cazul unei greşeli de strategie: "Nu eu l-am dat afară!" Dan Petrescu se apără în cazul unei greşeli de strategie: "Nu eu l-am dat afară!"
Columbia: Mijlocaşul defensiv Andres Balanta a murit la doar 22 de ani Columbia: Mijlocaşul defensiv Andres Balanta a murit la doar 22 de ani
Punct final în negocierile pentru transferul lui Adrian Şut! Punct final în negocierile pentru transferul lui Adrian Şut!

Thierry Henry, dezamăgit de durata de aşteptare impusă de sistemul VAR: ”Omoară fotbalul!”

Legendele sportului Publicat pe 29 sep 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38223/20873196/1/asmonacocom.jpg

Fostul internaţional francez Thierry Henry, în prezent secund la naţionala Belgiei, a declarat, miercuri, la Londra, că sistemul VAR "omoară fotbalul".

Întrebat în cadrul „Leaders Week sport business” care reuneşte, între 26 şi 29 septembrie, la Londra peste 3.000 dintre cei mai înalţi lideri ai industriei sportive globale, Thierry Henry a indicat că nu se opune tehnologiei în general, dar că este dezamăgit de pierderea timpului în timpul vizionărilor, în comparaţie cu alte sporturi.

Fostul internaţional francez (51 de goluri în 123 de meciuri, cel mai bun marcator din istoria naţionalei ”cocoşului galic”) consideră că folosirea VAR (asistenţă video la arbitraj) în timpul meciurilor de fotbal consumă prea mult timp, nu face decât să sporească toate controversele în loc să le reducă şi ”omoară bucuria jocului”.

”În fotbal suntem mereu în urmă, avem atât de multe de învăţat”, a spus Henry. ”Ceea ce pot vedea în fotbalul american, rugby, cricket, tenis este că deciziile sunt instantanee”, a adăugat el.

La 45 de ani, consultantul Prime Video s-a declarat ”enervat de VAR” pentru că ”nu este suficient de rapid. De fapt este întotdeauna decizia cuiva într-o cameră, un camion, sau altundeva, pentru că nu VAR-ul decide. VAR-ul nu face decât să reamintească situaţia”. Fostul atacant de la Arsenal a adăugat: ”După ce marchezi nici nu ştii dacă ar trebui să sari de bucurie. Sar? Mă bucur? Nu mă bucur? Omoară bucuria jocului”.

mail-share icon Email
viewscnt