Ultima oră
Edi Iordănescu a susţinut conferinţa de presă premergătoare meciului cu Ucraina! ”Am convingerea că suntem pregătiţi” Edi Iordănescu a susţinut conferinţa de presă premergătoare meciului cu Ucraina! ”Am convingerea că suntem pregătiţi”
Mbappe, decizie care îi va scoate din sărite pe francezi Mbappe, decizie care îi va scoate din sărite pe francezi
Ionuţ Lupescu, prezent la EURO! Fostul internaţional este coleg cu nume importante din fotbal Ionuţ Lupescu, prezent la EURO! Fostul internaţional este coleg cu nume importante din fotbal
Saudiţii şi-au bătut joc de Burcă! "Eu am vorbit cu el" | VIDEO EXCLUSIV Saudiţii şi-au bătut joc de Burcă! "Eu am vorbit cu el" | VIDEO EXCLUSIV
România, înfrângere cu Belgia şi încheie pe locul 4 România, înfrângere cu Belgia şi încheie pe locul 4
Cătălin Chirilă, locul 6 în proba de 5.000 m Cătălin Chirilă, locul 6 în proba de 5.000 m

Tragedia prin care trece o legendă a României: ”Trăiesc doar cât mai vrea Dumnezeu!”

Legendele sportului Publicat pe 24 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38223/21397428/1/steaua-bucuresti-potaissa-turda-liga-zimbrilor-10-12-2017.jpg

Ştefan Birtalan, dublu campion mondial şi cel mai bun handbalist al lumii în 1974, 1976 şi 1977, ajuns la 75 de ani, se luptă în permanenţă pentru viaţa sa.

În 2008 Birtalan a fost supus unui transplant de ficat pentru a supravieţui. Problemele sale de sănătate au reapărut, de 4 luni fiind internat la Institutul Clinic Fundeni.

Momente grele pentru vicecampionul olimpic din 1976

”Mi-a cedat ficatul! Nu mai funcţionează cum trebuie şi trăiesc un adevărat chin.

De patru luni de zile sunt internat la spitalul Fundeni... Câte trei săptămâni stau p-aici prin analize, medicamentaţie, apoi o săptămână mă lasă acasă.

După 15 ani au reapărut problemele la ficat. Nu mai pot să ies afară, nu mai pot să merg, nu mai am deloc putere... Mi-e foarte greu, dar nu am ce să fac. Doar să lupt şi să mă rog la Dumnezeu.

Ce o vrea Dumnezeu... Trăiesc doar cât mai vrea Dumnezeu. Cât mă ţine gena...”, a fost mărturia cutremurătoare a lui Ştefan Birtalan, conform Gazetei Sporturilor.

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt