Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

VIDEO | Astra - Universitatea Craiova 2-3. Oltenii câştigă Cupa României cu mari emoţii şi îşi salvează sezonul

Cupa României Publicat de Daian Cutu pe 22 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38111/20214300/1/rps7481.jpg

 

Universitatea Craiova a câştigat Cupa României, după ce a învins, sâmbătă, la Ploieşti, cu scorul de 3-2 (1-1, 1-1), echipa Astra Giurgiu, după prelungiri. Oltenii au fost conduşi cu 2-1 în prelungiri, dar au reuşit să întoarcă scorul. Antrerior, oltenii au cucerit ultima oară trofeul în 2018.

Au marcat: Găman '17 (p), Boe-Kane '90+3 / A. Ivan '14, Nistor '99, Screciu '113.

0-1, min. 14: Nistor a dat o pasă de vreo 40 de metri, mingea a trecut printre doi fundaşi ai Astrei şi a ajuns la Andrei Ivan, care a scăpat singur cu Popa şi l-a învins cu un şut de la opt metri, peste portarul ieşit să-l blocheze;

1-1, min. 17: Stahl a fost faultat în marginea careului de Mihai Constantin, iar Feşnic a dictat penalti, pe care l-a transformat Găman. Faultul pare făcut în afara careului;

2-1, min. 93: V. Gheorghe a şutat de la 15 metri, Pigliacelli a respins balonul până la Boe-Kane, care a marcat cu capul;

2-2, min. 99: Nistor a înscris cu un şut spectaculos de la peste 25 de metri, mingea atingând bara laterală şi intrând în poartă;

2-3, min. 113: Nistor a centrat dintr-o lovitură liberă de pe partea dreaptă şi Screciu a marcat cu capul, profitând de o ieşire greşită a portarului Popa.

Paula Seling a interpretat imnul naţional înaintea meciului.

Partida a avut loc cu spectatori, în tribune fiind peste 1.500 de fani, între care şi vicepremierul Dan Barna, care a declarat că ţine cu Universitatea Craiova la acest meci.

Au evoluat echipele:

Astra: M. Popa - Hugo Sousa (Riza '68), Jovanovici, Găman, Lamanje - Boe-Kane, Canadija, Crepulja (Adeshina '118) - Stahl (Balaure '67), Krpici, V. Gheorghe (D. Gheorghe '118). Antrenor Ionuţ Badea;

CSU Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, M. Constantin (Acka '74), Bălaşa, Bancu - Mateiu (Tudorie '74), Cicâldău, D. Nistor - Cîmpanu (Camara '66, Fedele '109), A. Ivan, Baiaram (Screciu '74). Antrenor Marinos Ouzounidis.

Cartonaşe galbene: Lamanje '52, Crepulja '90+2, M. Popa '107 / Camara '103, Screciu '115, Pigliacelli '115.

 

----------------------------------------

Astra Giurgiu - Universitatea Craiova 2-3 (Găman 16-penalty, Boe-Kane 92 / Ivan 14, Nistor 100, Screciu 113)

Echipele de start:

Astra: M. Popa - Sousa, Jovanovic, Găman, Lamanje - Boe-Kane, Canadija, Crepulja - Stahl, Krpic, V. Gheorghe

Universitatea Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, M. Constantin, Bălaşa, Bancu - Mateiu, Cicâldău, D. Nistor - Cîmpanu, Ivan, Baiaram

Minutul 117: Valentin Gheorghe trage tare din voleu de la 20 de metri, Pigliacelli este pe fază şi prinde.

Minutul 113: GOL Craiova! Nistor centrează din partea dreaptă pe bara a doua. Popa nu iese bine, iar Screciu marchează cu poarta goală.

Minutul 105: Gheorghe încearcă un şut la colţul scurt, dar execuţia merge direct în braţele lui Pigliacelli.

Minutul 100: GOL Craiova! Dan Nistor prinde un şut splendid de la 30 de metri, care-l lasă fără replică pe Popa. Mingea s-a dus perfect şi a atins uşor bara, înainte să intre în poartă.

Minutul 94: GOL Astra! Valetin Gheorghe intră în careu îşi face mingea pe piciorul drept şi trage, Pigliacelli respinge până la Boe-Kane, iar francezul înscrie primul gol în tricoul astralilor.

Minutul 88: Astra este aproape să dea lovitura. Şutul lui Canadija este salvat cu o intervenţie de senzaţie de Pigliacelli.

Minutul 81: Boe-Kane încearcă să respingă din faţa lui Cicâldău dar trimite pe cadrul porţii. Popa salvează un autogol.

Minutul 79: Craiova ia o acţiune în viteză, Andrei Ivan face o preluare foarte bună, dar trimite în plasa laterală.

Minutul 75: Boe-Kane este aproape de a marcat un eurogol. Mijlocaşul centrează din banda stângă, balonul ia efect şi se duce spre vinclu, de unde Pigliacelli respinge cu greu.

Minutul 49: Gheorghe trage din afara careului, fără însă a pune prea mare pericol.

Minutul 40: Krpic este lansat în adâncime şi rămâne singur cu Pigliacelli, dar poartarul Craiovei salvează situaţia cu o intrare prin alunecare.

Minutul 28: Andrei Ivan este găsit perfect în careu de Marius Constantin, dar acelaşi Popa salvează situaţia.

Minutul 23: Popa salvează şi din faţa lui Constantin, dar respinge în faţă, Cîmpanu este pe fază, dar portarul Astrei reuşeşte să salveze şi de această dată.

Minutul 22: Cîmpanu este foarte aproape de a-şi readuce echipa în avantaj, cu un şut din exteriorul careului. Balonul este uşor deviat, dar Popa respinge.

Minutul 16: GOL Astra! Arbitrul dictează penalty la un contact între Marius Constantin şi Albert Stahl. Valerică Găman transformă de la punctul cu var şi restabileşte egalitatea.

Minutul 14: GOL Craiova! Nistor îl găseşte excelent pe Ivan, iar atacantul oltenilor deschide scorul cu o scăriţă.

Minutul 10: Marius Constantin încearcă o reluare de efect din foarfecă, dar trimite departe de poartă.

Minutul 1: A început partida de pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploeişti.

---------------------------------------

Astra Giurgiu şi Universitatea Craiova se înfruntă sâmbătă, de la ora 20:30, în direct pe Look Sport+, în finala Cupei României, pe arena ‘Ilie Oană’ din Ploieşti. Craiova poate încheia sezonul pe plus, după parcursul dezamăgitor din Liga 1, iar Astra poate participa în Conference League deşi a retrogradat în Liga 2.

Astra Giurgiu a încheiat sezonul pe locul 15 şi merge în Liga 2, în timp ce Craiova încearcă să se menţină pe locul 3 în play-off-ul Ligii 1.

Astra are 5 eşecuri la rând în Liga 1, iar ultimul succes datează din 20 aprilie, 3-1 cu Hermannstadt.

În acest sezon de Liga 1, Craiova a câştigat meciul din Bănie cu Astra, scor 2-0, dar a remizat la Giurgiu, scor 1-1.

Universitatea Craiova are 7 Cupe ale României în palmares, iar ultimul succes a venit în 2018. Astra a câştigat Cupa o singură dată, în 2014.

Finala Cupei României, ediţia 2020-2021, se va disputa cu spectatori, la 25% din capacitatea arenei din Ploieşti.

Antrenorul Craiovei, Marinos Ouzounidis, a respins ideea că acest trofeu ar putea compensa pentru evoluţiile dezamăgitoare din Liga 1. Tehnicianul grec consideră că a fost un sezon bun pentru echipă.

"Trebuie să câştigăm acest meci. O finală este importantă doar dacă reuşeşti să o câştigi. Trebuie să fim concentraţi şi pregătiţi, nu neapărat fizic, ci mai important din punct de vedere mental. Jucăm împotriva unei echipe bune. Deşi a retrogradat în Liga 2, calitatea Astrei nu este de acel nivel. Trebuie să ne amintim că au avut evoluţii bune în sezonul regulat. Dacă nu mă înşel, au fost neînvinşi timp de 11 meciuri. După aceea, pe final, nu ştiu ce s-a întâmplat cu ei. Dar nici pentru noi ultima perioadă nu a fost una uşoară. Aşa că va fi un meci dificil pentru ambele formaţii. Echipa care va face mai puţine greşeli va câştiga Cupa României.

Ce înseamnă salvarea sezonului? Tot aud această întrebare. Noi am făcut un sezon bun, cu toate aceste probleme care au fost. A fost un sezon dificil pentru toate echipele. Cupa este un obiectiv pe care vrem să-l îndeplinim.

Faptul că este permis accesul publicului la meci este un mic pas. Este bine să avem fanii în tribune, cu siguranţă le-au lipsit jucătorilor. Pentru că e total diferit să joci cu spectatori. Aşa că eu cred că e un pas bun şi sper ca în curând să revenim la situaţia normală. Ştiu că fanii vor să vină cu steaguri, bannere, inclusiv din punctul de vedere al atmosferei ar fi fost mai bine dacă erau permise", a spus Marinos Ouzounidis, la conferinţa de presă.

Antrenorul Astrei, Ionuţ Badea, a declarat că jucătorii săi au şansa să impresioneze şi să atragă alte cluburi, în ciuda retrogradării în Liga 2.

"Este un moment special, pentru că suntem în finala Cupei. Nu suntem într-un moment bun, dar acest lucru este consecinţa unor situaţii negative petrecute de-a lungul acestui an. Sper să facem un joc bun, care să aibă consistenţă. Ne bucură prezenţa spectatorilor, sper într-un joc frumos. Universitatea Craiova are o echipă creativă, sperăm să le contracarăm jocul. Noi suntem într-un moment în care nu mai avem nimic de pierdut. Avem doar de câştigat dintr-o asemenea finală.

Avem destul de mulţi jucători accidentaţi în acest moment şi un status fizic redus, sper eu să nu fie şi mental. Însă finala este un moment din care jucătorii Astrei pot câştiga un capital de imagine şi pot accesa eventuale alte echipe care îi doresc.

Legat de situaţia clubului, avem în vedere doar acest joc de sâmbătă. Ne gândim foarte mult ce poate să însemne încă un trofeu pentru Astra, pentru jucătorii ei. Putem ieşi câştigaţi, chiar dacă suntem într-o situaţie dificilă a clubului. Pentru unii jucători poate fi un moment doar o singură dată în viaţă.

Fotbalul este făcut pentru spectatori în primul rând. Nu cred că prezenţa spectatorilor ar putea fi o problemă în exprimarea jucătorilor după această pauză, chiar dimpotrivă. Pentru că jucătorii îşi doresc mereu să joace cu spectatori", a spus Ionuţ Badea, la conferinţa de presă.

Echipele probabile:

Astra: Popa - Raspopovici, Graovac, Găman, Lamanje - Crepulja, Boe-Kane, Canadija - Stahl, Montini, V. Gheorghe

Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Bălaşa, Acka, Bancu - Mateiu, Nistor - Câmpanu, Cicâldău, Baiaram - Ivan

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Cupa României

Ultimele articole Toate articolele