Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

VIDEO ǀ Barcelona – Real Madrid 2-1. Catalanii câştigă El Clasico în minutul 90+2 şi fac un pas mare spre titlu

La Liga Publicat pe 19 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38113/21061775/1/barcelona-real-madrid.jpg

FC Barcelona a învins pe teren propriu, scor 2-1, pe Real Madrid, în etapa a 26-a din La Liga. Golul victoriei catalane a fost înscris în minutul 90+2.

„El Clasico” a început cu Real Madrid în atac, iar golul a picat în minutul 9, atunci când Vinicius Jr a centrat, iar Araujo a deviat cu capul în propria poartă, prinzându-l pe Ter Stegen pe picior greşit. Gazdele au egalat la ultima fază a primei reprize, în minutul 45, la şutul plasat, din careu, al lui Sergi Roberto.

Madrilenii au înscris prin Marco Asensio, în minutul 81, dar golul a fost anulat pentru ofsaid la Asensio, după consultarea VAR. Gazdele au dat lovitura în minutul 90+2. Lewandowski a pasat cu călcâiul pentru Balde, acesta a trimis pentru Kessie şi francezul a înscris golul victoriei.

S-a încheiat 2-1 pentru FC Barcelona, care ocupă primul loc în clasament, cu 68 de puncte, urmată de Real Madrid, care are 56 de puncte. Pentru catalani victoria din „El Clasico” este un pas important către titlul de campioană.

Barcelona – Real Madrid 2-1 (Sergi Roberto 44, Kessie 90+2 / Araujo 9-autogol)

Echipele de start:

  • Barcelona: ter Stegen – Araujo, Kounde, Christensen, Balde – Roberto, Busquets, de Jong – Raphinha, Lewandowski, Gavi
    Rezerve: Pena, Tenas – Alarcon, Alba, Alonso, Fati, Garcia, Kessie, Torre, Torres
    Antrenor: Xavi
  • Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Rudiger, Fernandez – Modric, Camavinga, Kroos – Valverde, Benzema, Vinicius
    Rezerve: Lopez, Lunin – Asensio, Ceballos, Diaz, Hazard, Lucas, Mendy, Odriozola, Rodrygo, Tchouameni,Vallejo
    Antrenor: Carlo Ancelotti

Minutul 90+7: Fluier final! Partida se termină 2-1 pentru Barcelona!

Minutul 90+2: GOL Barcelona! Balde pătrunde în careu şi scoate pentru Kessie, care complet liber reuşeşte să marcheze.

Minutul 81: Asensio înscrie. Reuţita este anulată în primă fază, dar VAR intervine şi anulează reuşita mijlocaşului spaniol, pentru offside.

Minutul 59: Lewandowski şutează din întoarcere din afara careului. Mingea se duce pe lângă stâlpul din dreapta al porţii.

Minutul 45+2: Pauză! Scorul este 1-1.

Minutul 44: GOL Barcelona! Catalanii rezistă la o fază prelungită de atac în careul advers. Raphinha scoate pentru Sergi Roberto, care egalează.

Minutul 24: Raphinha centrează excelent pentru Christensen, care nu prinde cadrul porţii.

Minutul 9: GOL Real Madrid! Vinicius centrează din flancul stâng, mingea se loveşte de Araujo şi intră în poartă. Ter Stegen fiind fără replică!

Minutul 3: Lewandowski trage de la peste 20 de metri în forţă. Courtois respinge cu ceva emoţii.

Minutul 1: A început partida!


E ultima şansă pentru Real Madrid pentru a mai reduce din diferenţa din clasamentul primei ligi din Spania, ecartul fiind acum, înainte de startul partidei, de nouă puncte. În cazul unui succes pentru formaţia din capitala Spaniei, atunci diferenţa de puncte va fi de şase.

De altfel, runda trecută de LaLiga, Barcelona a trecut de Athletic Bilbao, scor 1-0, iar Real Madrid a învins Espanyol, scor 3-1. Madrilenii au avut şi returul cu Liverpool, de pe teren propriu, în care s-au impus cu 1-0 şi s-au calificat în sferturile Ligii Campionilor, 6-2 la general.

Trădare de răsunet pregătită de Barcelona marii rivale, Real Madrid

Conducerea Barcelonei ia în calcul să facă un transfer extrem de interesant în perioada de mercato de vară. Catalanii îşi doresc, potrivit jurnaliştilor de la Transferdotcom, să îl aducă pe Camp Nou gratis pe Marco Asensio (27 de ani), unul dintre starurile marii rivale, Real Madrid.

Mutarea ar fi benefică pentru Barcelona, deoarece ar ajuta-o să îşi diminueze cheltuielile de la prima echipă cu fotbaliştii şi să se încadreze în limitele impuse de La Liga în privinţa fairplayului financiar.

În plus, şefii trupei blaugrana au posibilitatea să obţină nişte bani consistenţi din vânzarea brazilianului Raphinha, ceea ce automat i-ar face loc lui Asensio în angrenajul lui Xavi.

Barcelona a refuzat să îl transfere pe mijlocaşul dreapta în 2014 de la Mallorca în schimbul a 4 milioane de euro, ceea ce a ales să facă tocmai Real Madrid. De atunci, Asensio a îmbrăcat tricoul alb de 267 de ori, în care a marcat 56 de goluri şi a furnizat 29 de pase decisive.

În prezent, Marco Asensio este nemulţumit de faptul că Real i-a diminuat salariul, iar Carlo Ancelotti îl utilizează mai puţin faţă de sezoanele precedente. Ţinând cont că impresarul său, Jorge Mendes, este un apropiat al Barcelonei, varianta ca internaţionalul spaniol să o trădeze pe Real Madrid, liber de contract, nu este deloc exclusă.

Real Madrid i-a ales înlocuitorul lui Karim Benzema

Real Madrid încearcă să îi găsească un înlocuitor potrivit lui Karim Benzema (35 de ani), atacantul cel mai important al ”galacticilor” din ultimii ani după plecarea lui Cristiano Ronaldo la Juventus din 2018.

Benzema se află în ultimele luni de contract cu ”Los Blancos”, iar conducerea madrilenilor a alcătuit o listă de înlocuitori pentru Balonul de Aur din 2022. Mundo Deportivo notează că Richarlison, vârful lui Tottenham, ar fi prima opţiune luată în calcul de Florentino Perez.

În momentul de faţă Richarlison nu are deloc o relaţie bună cu antrenorul lui Spurs, Antonio Conte, iar cifrele bazilianului din sezonul curent dovedesc acest lucru: doar 3 pase de gol în 17 meciuri din Premier League şi două goluri în 6 partide din Champions League.

Pe lista Realului se mai află şi Goncalo Ramos (21 de ani), maşinăria de goluri a Benficăi Lisabona, dar şi starul Kylian Mbappe (24 de ani), de la PSG, dorit de mai multă vreme de Perez. 25 de goluri a reuşit Ramos pentru Benfica în 33 de meciuri oficiale din actuala stagiune, la care se adaugă şi alte 9 pase de gol. Mbappe are din nou un sezon foarte bun individual: 30 de goluri şi 8 pase decisive în 31 de dueluri, în toate competiţiile.

La rândul său, Karim Benzema se dovedeşte din nou o piesă crucială în angrenajul lui Carlo Ancelotti. Căpitanul ”albilor” a punctat de 18 ori şi le-a oferit colegilor săi 5 pase de gol în 27 de meciuri din La Liga, Champions League, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al Cluburilor, Cupa Regelui şi Supercupa Spaniei. 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

La Liga

Ultimele articole Toate articolele