Ultima oră
George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi atacantul român George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi atacantul român
Mesaj pentru Adrian Mititelu după haosul de la Craiova: ”O poate bate o echipă de Liga 3!”

Mesaj pentru Adrian Mititelu după haosul de la Craiova: ”O poate bate o echipă de Liga 3!”
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul trei la Mutua Madrid Open. Ea ar putea să o înfrunte pe Iga Swiatek Sorana Cîrstea s-a calificat în turul trei la Mutua Madrid Open. Ea ar putea să o înfrunte pe Iga Swiatek
VIDEO | Ploaia a creat mari probleme la Sibiu! Organizatorii au făcut eforturi mari pentru ca Hermannstadt - Petrolul să se joace VIDEO | Ploaia a creat mari probleme la Sibiu! Organizatorii au făcut eforturi mari pentru ca Hermannstadt - Petrolul să se joace
VIDEO | Hermannstadt - Petrolul 1-0, în direct la Prima Sport 1! Găman deschide scorul VIDEO | Hermannstadt - Petrolul 1-0, în direct la Prima Sport 1! Găman deschide scorul
VIDEO | UTA - Oţelul Galaţi 3-1. Trupa lui Dorinel Munteanu a fost făcută KO la Arad VIDEO | UTA - Oţelul Galaţi 3-1. Trupa lui Dorinel Munteanu a fost făcută KO la Arad

VIDEO | CFR Cluj – Rapid 1-0. Trupa lui Dan Petrescu câştigă la limită, după ce giuleştenii au rata un penalti acordat de VAR, în ultimul minut

CFR Cluj Publicat pe 16 iul 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38228/20776463/1/cfr.jpg

Partida CFR Cluj - Rapid, din prima etapă a SuperLigii, s-a încheiat cu victoria ardelenilor, cu 1-0. Meciul s-a aprins pe final, când Sebastian Colţescu a acordat lovitură de la 11 metri cu ajutorul VAR.

Prima repriză a fost dominată de trupa lui Dan Petrescu, care a deschis scorul în urma unui corner, pe care Dugandzic l-a deviat perfect, iar portarul Moldovan a reuşit să respingă, dar doar până la Yuri, care a deschis scorul. Giuleştenii au avut trei accidentări în prima repriză şi nu au ameninţat poarta lui Bălgrădean, decât pe final, când Ioniţă a trimis un şut periculos din afara careului.

A doua parte nu a oferit multe ocazii de poartă, CFR a închis partida, până în ultimul minut, când Ovidiu Hoban a făcut henţ în careu. Iniţial centralul partidei, Sebastian Colţescu nu a acordat penalty, dar a fost chemat la monitorul VAR să revadă faza. Colţescu şi-a schimbat decizia şi a acordat lovitură de la 11 metri. Alexandru Albu nu a reuşit să înscrie de la punctul cu var şi partida s-a încheiat 1-0.

CFR Cluj a câştigat la limită în prima etapă a SuperLigii şi a fost foarte aproape să scape printre degete victoria, dar spre bucuria lui Dan Petrescu, Bălgrădean a fost inspirat în această seară. De cealaltă parte Adi Mutu are trei accidentaţi şi pleacă fără niciun punct de la Cluj.

CFR Cluj - Rapid 1-0( Yuri M. 17')

Echipele de start:

  • CFR Cluj: Bălgrădean - Braun, Kolinger, Yuri, Camora - C. Deac, Muhar, Bordeianu - Jefte, Dugandzic, Petrila
  • Rezerve: Sava, Brucic, Graovac, R. Bălan, Gîdea, Hoban, A. Păun, Yeboah, Debeljuh
  •  
  • Rapid: H. Moldovan - Belu-Iordache, D. Grigore, P. Iacob, J. Morais - Pănoiu, Crepulja, Al. Albu, V. Costache - Vojtus, A. Ciobanu
  • Rezerve: Drăghia, Dussaut, Ignat, Sefer, Al. Ioniţă II, Fl. Ştefan, R. Moise, D. Iordache, Despa

Min. 90+8: Alexandru Albu ratează penalty-ul şi partida se încheie. Bălgrădean este eroul lui CFR Cluj 

Min. 90+5: Se acrodă penalty pentru Rapid, în urma unui henţ. Lovitura de la 11 metri a fost validat de VAR.

Min. 90+1: Ocazie bună pentru Rapid, Ioniţă trimite periculos, dar mingea trece pe lângă.

Min. 89: Dublă schimbare la CFR Cluj, ies Deac şi Muhar şi intră Păun şi Ovidiu Hoban. 

Min. 75: Galben văzut de Yeboah, în urma unei intervenţii dure.

Min. 73: Schimbare pentru CFR Cluj, iese Dugandzic şi intră Debeljuh.

Min. 71: Cartonaş galben văzut de Dugandzic.

Min. 65: Ocazie mare pentru CFR Cluj. Ciprian Deac se poziţionează perpendicular pe poarta giuleştenilor şi trimite un şut puternic, pe care Moldovan îl scoate de sub bară.

Min. 63: Schimbare la CFR Cluj, iese Jefte şi intră Yeboah.

Min. 48: Muhar vede cartonaşul galben, în urma unei trageri de tricou.

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45+6: Final de primă repriză!

Min. 45+1: Ocazie mare pentru Rapid. Ioniţă are o execuţie bună din afara careului, dar Bălgrădean are o interevenţie excepţională. Costache trimite mult peste poartă,  după ce a urmărit respingerea mingii. 

Min. 41: Dragoş Grigore vede primul cartonaş galben al partidei.

Min. 38: Schimbare pentru Rapid, Romario Moise părăseşte terenul accidentat, iar în locul lui intră Alexandru Ioniţă.

Min. 31: Schimbare la Rapid, nici Belu-Iordache nu mai poate continua şi este înlocuit cu Florin Ştefan. 

Min. 17: GOL CFR Cluj. Ardelenii deschid scorul în urma unui corner bătut la colţul scurt, de unde reia Dugandzic. Moldovan reuşeşte să pareze lovitura de cap a croatului, dar nu are ce face la reluarea din 2 metri a lui Yuri.

Min. 17: Ocazie imensă pentru CFR Cluj. Ciprian Deac centrează în careu, iar mingea ajunge la Petrila, care trimite excelent pe poartă, dar Moldovan are o paradă de senzaţie şi păstrează intact scorul. 

Min. 11: Schimbare la Rapid, Vojtus nu mai poate continua şi este înlocuit de Romario Moise.

Min. 10: Ocazie pentru CFR Cluj. Petrila primeşte o minge bună în careu şi întoarce la Ciprian Deac, dar şutul trimis de decarul ardelenilor ajunge în braţele lui Moldovan. 

Min. 1: A început partida!

________________________________________________________________________________

CFR Cluj - Rapid, primul derby din Superliga 2022/2023, se joacă sâmbătă, de la ora 21:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Cele mai importante faze din Gruia se vor vedea în format live video pe www.primasport.ro.

La trei zile de la eliminarea ruşinoasă în faţa armenilor de la Pyunik Erevan încă din turul întâi preliminar al Ligii Campionilor, Dan Petrescu şi elevii săi revin în Gruia pentru un prim test foarte important în Superliga: la Cluj vine Rapidul lui Adi Mutu, antrenor care-i face cu ochiul lui Neluţu Varga şi care are misiunea de a-i duce sus în clasament pe feroviari în anul împlinirii a 100 de ani de existenţă.

Pentru CFR, vara a început prost, 1-2 în Supercupă cu Sepsi OSK şi 3-4 la loviturile de departajare cu Pyunik Erevan, iar Dan Petrescu se află sub o presiune foarte mare, chiar dacă oamenii din conducere l-au anunţat că-şi va putea vedea liniştit de treabă. Vineri, SuperDan a vorbit despre demitere şi a dezvăluit că preşedintele Cristi Balaj l-a informat că postul nu îi este pus în pericol.

De cealaltă parte, Rapid a pierdut cu Slavia Praga, 1-7, cel mai important meci amical al verii, apoi l-a cedat pe Rareş Ilie în Franţa, la Nice, pentru cinci milioane de euro. Chiar dacă e văzut drept un potenţial succesor al lui Dan Petrescu, Adrian Mutu nu stă cu gândul la o plecare la CFR:

”Se ştiu relaţiile mele cu Neluţu Varga, dar nu cred că se pune problema să merg eu la CFR Cluj. Nici nu vreau, eu sunt antrenorul Rapidului, doresc să rămân în această poziţie, aşa că nu are rost nicio discuţie în acest sens”, a spus fostul decar, înaintea partidei din Gruia.

În sezonul 2021/2022, cele două echipe şi-au împărţit victoriile în sezonul regular: 2-0 pentru Rapid la Mioveni şi 2-1 pentru CFR-işti în Ardeal.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele