Ultima oră
CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A la feminin CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A la feminin
Emma Răducanu, eliminată de liderul WTA Iga Swiatek în sferturi la Stuttgart Emma Răducanu, eliminată de liderul WTA Iga Swiatek în sferturi la Stuttgart
VIDEO | Farul - CFR Cluj 3-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Otele reduce diferenţa VIDEO | Farul - CFR Cluj 3-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Otele reduce diferenţa
Mesaj pentru Horia Tecău Mesaj pentru Horia Tecău
Un arbitru de scaun bulgar a primit interdicţie pe viaţă pentru încălcări legate de corupţie Un arbitru de scaun bulgar a primit interdicţie pe viaţă pentru încălcări legate de corupţie
VIDEO | Soluţie pentru naţională! Louis Munteanu, gol de mare fineţe în poarta celor de la CFR Cluj VIDEO | Soluţie pentru naţională! Louis Munteanu, gol de mare fineţe în poarta celor de la CFR Cluj

VIDEO ǀ E timpul pentru El Clasico! Real Madrid – Barcelona 3-1. ”Galacticii”, prestaţie fabuloasă contra marilor rivali

Real Madrid Publicat pe 16 oct 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38288/20889796/1/profimedia-0709582110.jpg

Real Madrid s-a impus pe teren propriu, în El Clasico, învingând pe FC Barcelona cu 3-1, într-un meci al etapei a 9-a din La Liga. Partida s-a văzut în direct pe Prima Sport 1.

Pe ”Santiago Bernabeu”, Benzema a deschis scorul în minutul 12, iar Valverde l-a majorat în minutul 35, cu un şut din afara careului.

În minutul 74 arbitrul Sanchez Martinez a consultat VAR şi nu a acordat un penalti madrilenilor, la contactul dintre Gavi şi Kroos. Barcelona a redus din diferenţă în minutul 83 după o accelerare a lui Ansu Fati şi o pasă în careu, trimisă în plasă de Ferran Torres. Realul a primit un penalti în minutul 90, după consultarea VAR, la un fault al lui Eric Garcia asupra lui Rodrygo.

A transformat acelaşi Rodrygo, stabilind scorul final. Real este lider în La Liga, cu 25 de puncte, faţă de echipa de pe locul secund, FC Barcelona (22 de puncte).

VIDEO ǀ E timpul pentru El Clasico! Real Madrid – Barcelona 3-1 (Benzema 12, Valverde 35, Rodrygo 90+1 penalty / Torres 83). Echipele de start:

  •   Real Madrid:  Lunin - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Kroos, Modric, Tcouameni - Vinicius, Benzema, Valverde
  •   Barcelona: Ter Stegen - Sergi Roberto, Kounde, Eric Garcia, Balde - Pedri, Busquets, De Jong - Raphinha, Lewandowski, Dembele.

Minutul 90+4: Fluier final! Real Madrid se impune cu 3-1 şi e lider în La Liga, în timp ce catalanii suferă primul eşec stagional.

Minutul 89: GOL Real Madrid! Garcia îl calcă în careu pe Rodrygo, centralul nu dictează nimic, dar VAR intervine şi centralul întoarce decizia. Brazilianul este şi cel care execută şi îl învinge cu ceva emoţii pe ter Stegen, care a ghicit colţul.

Minutul 83: GOL Barcelona! Se anunţă un final de meci incandescent în derby-ul Spaniei. Lewandowski ratează o execuţie pretenţioasă, dar Torres stă bine la dublaj şi îl învinge pe Lunin din câţiva metri.

Minutul 52: Carvajal urcă excelent şi scoate pentru Benzema, starul francez înscrie, dar reuşita este anulată pentru offside.

Minutul 45+1: Pauză! Real Madrid conduce cu 2-0. Cei de la Barcelona au avut mari probleme în ofensivă şi s-au apropiat foarte puţin de poarta lui Lunin.

Minutul 35: Carvajal recuperează la mijlocul terenului. Vinicius scoate cu câlcâiul la Tcouameni, mingea ajunge la Valverde, care trimite imparabil din margea careului.

Minutul 25: Şansă uriaşă irosită de Barcelona. Lewandowski se întinde, dar nu a putut relua din 3 metri o binge trimisă din flanc.

Minutul 12: GOL Real Madrid! Kroos rezistă foarte bine de lângă Busquets şi scoate la Vinicius, care nu îl poate învinge pe ter Stegen. Mingea ajunge la Benzema care nu ratează deschiderea de scor.

Minutul 1: A început partida!

-----------------------------

Etapa a 9-a din La Liga ne oferă un nou episod din meciul care împarte în două lumea fotbalului. Miza ridicată este la locul ei, la fel ca şi echilibrul. Ambii granzi spanioli au câte 22 de puncte şi s-au încurcat o singură dată în campionat, înregistrând doar un egal care le-a stricat seria perfectă de victorii. În timp ce Real Madrid are un golaveraj foarte bun (19-7), Barcelona a fost până acum de-a dreptul nimicitoare: 20 de goluri înscrise şi doar un singur gol primit în 8 jocuri.

Robert Lewandowski s-a integrat perfect la Barcelona. Maşinăria de goluri poloneză este golgheterul campionatului spaniol, cu 9 goluri marcate. De la Real Madrid, Vinicius este golgheterul echipei, graţie celor 5 reuşite semnate de brazilian. Marele favorit la câştigarea Balonului de Aur, Karim Benzema, a punctat doar de 3 ori până acum, la egalitate cu Rodrygo şi Valverde.

La capitolul pierderi, Real Madrid nu se va putea baza pe unul dintre cei mai buni portari din lume, belgianul Thibaut Courtois, încă accidentat. Mijlocaşul Daniel Ceballos completează lista indisponibililor ”albilor”. Nici Xavi nu se poate considera mai norocos decât Carlo Ancelotti. Tehnicianul blaugrana nu va putea conta pe nume importante precum fundaşul central Ronald Araujo, apărătorul dreapta Hector Bellerin, atacantul Memphis Depay şi stoperul Andreas Christensen.

În sezonul trecut, Real Madrid s-a impus în turul de pe Camp Nou (1-2). ”Galacticii” au trecut de Barcelona şi în semifinalele Supercupei Spaniei (3-2 după prelungiri, pe arenă neutră), competiţie pe care au şi câştigat-o. Totuşi, în returul din La Liga, Barcelona i-a administrat Realului un eşec ruşinos şi surprinzător, în acelaşi timp (0-4!). Catalanii s-au impus în faţa madrilenilor cu 1-0 şi într-un meci amical din startul sezonului, pe stadionul Allegiant din SUA.

Recordurile şi istoricul din Real Madrid – Barcelona

Cu 26 de goluri înscrise, Lionel Messi va rămâne multă vreme de acum încolo cel mai bun marcator din istoria meciurilor Real Madrid – Barcelona. Starul argentinian este urmat în ierarhie de legendele madrilene Cristiano Ronaldo şi Alfredo Di Stefano, ambii cu câte 18 goluri. Cel mai prolific fotbalist ce va evolua în El Clasico de duminică, dacă nu apare ceva complet neprevăzut, este Karim Benzema, cu 11 reuşite.

Sergio Ramos şi Lionel Messi, deveniţi coechipieri la PSG, sunt fotbaliştii cu cele mai multe prezenţe în El Clasico, 45 la număr. Sergio Busquets (43), Gerard Pique (40) şi Karim Benzema (38) sunt veteranii clasicului Spaniei dintre jucătorii ce se vor afla, cel mai probabil, pe teren.

Real Madrid conduce la numărul de victorii în meciurile oficiale. În 249 de meciuri, ”galacticii” s-au impus de 100 de ori, în timp ce Barcelona a câştigat de 97 de ori, iar alte 52 de jocuri s-au terminat la egalitate. 

Echipele probabile:

  • Real Madrid (4-3-3): Andriy Lunin - Dani Carvajal, Eder Militao, David Alaba, Ferland Mendy - Luka Modric, Aurelien Tchouameni, Toni Kroos - Rodrygo Goes, Karim Benzema, Vinicius Junior.
  • Barcelona (4-3-3): Marc-Andre Ter Stegen - Sergi Roberto, Gerard Pique, Eric Garcia, Marcos Alonso - Gavi, Sergio Busquets, Pedri - Raphinha, Robert Lewandowski, Ousmane Dembele.

VIDEO cu cele mai bune momente ale Realului şi Barcelonei în actualul sezon din La Liga

mail-share icon Email
viewscnt

Real Madrid

Ultimele articole Toate articolele